Pihtarin kyökkiniksit
Miten teet mahdollisimman halvalla ruokaa ja millä menetelmillä?
Miten säästät sähköä ja vettä ruoan valmistuksessa?
Miten säilytät ruokaa energiaa säästäen?
Miten hoidat ruokaostokset edullisesti?
Kommentit (5)
Jos on kauppa lähellä tai esim. työ- tai koulumatkan varrella, säästää tietysti heti siinä, että käy itse ohikulkiessaan siellä ostoksilla, eikä maksa esim. kotiin tilaamisesta.
Myös viikon ruokalistan etukäteissunnittelu, mitä syö ja mitä aineet niihin maksavat, auttaa pysymään budejetissa. Jos vaikuttaa tulevan liian kallis viikko, voi vaihtaa jotain ruokaa halvemmaksi. Kauppalistaan merkkaan myös herkut, jälkiruoat tai välipalat, enkä ostele mitä sattuu, vaan mietin senkin etukäteen, paljonko haluan satsata sellaisiin.
Itse teen ruokaa hellalla 2-3 päiväksi pari kertaa viikossa ja perjantaina teen ruoan uunissa koko viikonlopun ajaksi. Siis muutama ruokalaji per viikko. Joskus teen vain 2 kunnon ruokaa viikossa ja välipäivänä syön jotain simppeliä, kuten lämpimän munajuustovoileivän tm. pikaista ja halpaa.
Jos ostan nopeasti pilaantuvia kasviksia, joita käytän ruokiin, pesen ja käsittelen ne ja pakastan ne sellaisessa muodossa, jossa niitä käytän ruokiin.
"Miten säilytät ruokaa energiaa säästäen?"
Mitä tämä mahtaa tarkoittaa?
Tee annos ruokaa mutta syö vain puolet siitä. Toinen puoli on säästöä.
Pihtarin kyökkiniksi.
Kun tarpeeksi kauan makaa lahnana ja valittaa päänsärkyä, niin ukko etsii silakkapiirakkansa muualta.
En ole pihtari joten en voi auttaa.