Hain AMK restonomiksi
Kommentit (26)
Opiskleut saattaa tyssätä siihen ettet saa tarvittavaa työharjoittelupaikkaa. Hallitus on antanut ravintola-alalle kylmää kyytiä.
Vierailija kirjoitti:
Minne ajattelit työllistyä? Vilpittömästi kysyn.
Tuntemani restonomit ovat tehtävissä joita voisi tehdä ilman koulutustakin, esimerkiksi karaoke-emäntänä ja grillityöntekijänä. "Menestynein" tuntemani restonomi on Pancho Villassa kokkina. Mietin mikä tarkoitus tuolla koulutuksella on ja miksi ravintola-ala tarvitsee keinotekoisen korkeakoulututkinnon.
En tiedä, hain tohon kun koulutuksen sisältö vaikutti kiinnostavalta eikä mulla oo ammatillista koulutusta. Hain yliopistoon myös, mutta tajusin etten tahdo opiskella niin paljoa. Ajattelin, että tossa oppisi jotain yleishyödyllistä esim. liiketoiminnasta, yrittäjyydestä ja johtajuudesta jos näitä taitoja joskus tarvii. Tosin myönnän etten halua edes olla asiakaspalvelija vaan olla enemmän vaikka jollain kehittämispuolella. En ole sellainen perinteinen pirskahteleva ulospäinsuunatutunut luonne vaan enemmän rauhallinen. Ajattelin tehdä töitä myös opintojen ohella, että ei siinä sinänsä hirveästi häiviä ainakaan.
Hyvä valinta. Restonomit työllistyvät eri aloille riippuen mihin opinnoissa suuntautuu. Ei kaikki ole pelkkää ravintola-alaa.
Olen huomannut, että lähes kaikki alat haukutaan kun etsii netistä tietoa. Tiedä nyt sitten mikä kannattaa, ei sitä kukaan voi tietää. Ap
Hieno päätös! Opiskelu on aina kannattavaa. Älä usko näitä ankeuttajia täällä, varmasti opinnot auttavat työllistymään 👍🏻.
Terveisiä hotellialalta. Restonomi voi työskennellä juhla/kokousmyynnissä, hotellin vastaanotossa, ravintolan esihenkilönä jne.
Vierailija kirjoitti:
Mäkkärin tiskille. Nam.
Mitä alaa suosittelet?
Velipoika on restonomina keskitason dirikka isommassa ravintolaketjussa. Tuntee ns kentän ja erittäin organisointikykyinen, joten siinä jääpi moni ms paremmin koulutettu toiseksi.
Ystäväni oli alussa yo ja sen päälle kokki. Teki noitä töitä. Kävi restonomin koulutuksen. Jnknverran jotain mukaesimiestehtäviä oli. Tyyppi on tosi jyrkkä itseminä. Lopulta yliopistoon nelikymppisenä ja nyt on luokanopettaja. Saa käskyttää ihan luvalla. Varmaan hirvee ope. Kauhee.
Vierailija kirjoitti:
Olen huomannut, että lähes kaikki alat haukutaan kun etsii netistä tietoa. Tiedä nyt sitten mikä kannattaa, ei sitä kukaan voi tietää. Ap
Tämän olen havainnut itsekin, ja sama oli jo 2000-luvun puolella, kun mietin opintosuuntauksia.
Lähes mikä tahansa tuntui saavan vastaanoton "ei kannata, valmistuvan kortistoon/kaupan kassaksi".
Tunnen minäkin kaksi tradenomia. Toinen työllistyi alansa töihin jo ennen valmistumista (ja vaihtoi myöhemmin paremman palkan perässä toiseen alansa mukaiseen paikkaan), toinen samalta linjalta valmistunut oli vuosia kaupan kassana, kunnes lähti opiskelemaan toista alaa.
Että tällä perusteella olisi vaikea lähteä sanomaan, onko nuo opinnot kannattavia vai ei.
Ravintola-alan palkat on kyllä naurettavan huonot. Monet kerrat lainasin kaverilleni rahaa, että pääsi kulkemaan töissä. Itse olin silloin toimeentulotuen varassa, mutta rahaa jäi kivasti säästöön, kun ei ollut autoa, en polttanut enkä lätrännyt viinan kanssa, kuten tämä työssäkäyvä. Sanoin monet kerrat tuolle kaverille että lopettaa ne ravintola-alan hommat ja myy auton pois niin rahahuolet poistuu kerralla. No ei se sitten ehtinyt toteuttaa neuvoa, kun kuoli keuhkosyöpään alle viisikymppisenä.
Vierailija kirjoitti:
Ravintola-alan palkat on kyllä naurettavan huonot. Monet kerrat lainasin kaverilleni rahaa, että pääsi kulkemaan töissä. Itse olin silloin toimeentulotuen varassa, mutta rahaa jäi kivasti säästöön, kun ei ollut autoa, en polttanut enkä lätrännyt viinan kanssa, kuten tämä työssäkäyvä. Sanoin monet kerrat tuolle kaverille että lopettaa ne ravintola-alan hommat ja myy auton pois niin rahahuolet poistuu kerralla. No ei se sitten ehtinyt toteuttaa neuvoa, kun kuoli keuhkosyöpään alle viisikymppisenä.
Eli toivotaan ettei paikkaa tule etten mene hyväksymään sitä?
Vierailija kirjoitti:
Olen huomannut, että lähes kaikki alat haukutaan kun etsii netistä tietoa. Tiedä nyt sitten mikä kannattaa, ei sitä kukaan voi tietää. Ap
Tässä olet aivan oikeassa. Jos ala sinua kiinnostaa, niin silloin se on hyvä valinta. Tsemppiä opintoihin! :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen huomannut, että lähes kaikki alat haukutaan kun etsii netistä tietoa. Tiedä nyt sitten mikä kannattaa, ei sitä kukaan voi tietää. Ap
Tämän olen havainnut itsekin, ja sama oli jo 2000-luvun puolella, kun mietin opintosuuntauksia.
Lähes mikä tahansa tuntui saavan vastaanoton "ei kannata, valmistuvan kortistoon/kaupan kassaksi".
Tunnen minäkin kaksi tradenomia. Toinen työllistyi alansa töihin jo ennen valmistumista (ja vaihtoi myöhemmin paremman palkan perässä toiseen alansa mukaiseen paikkaan), toinen samalta linjalta valmistunut oli vuosia kaupan kassana, kunnes lähti opiskelemaan toista alaa.
Että tällä perusteella olisi vaikea lähteä sanomaan, onko nuo opinnot kannattavia vai ei.
Mitä vikaa kassatyössä on?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen huomannut, että lähes kaikki alat haukutaan kun etsii netistä tietoa. Tiedä nyt sitten mikä kannattaa, ei sitä kukaan voi tietää. Ap
Tässä olet aivan oikeassa. Jos ala sinua kiinnostaa, niin silloin se on hyvä valinta. Tsemppiä opintoihin! :)
Tutustuin opintosuunnitelmaan ja siellä oli vain muutama kurssi jossa (ainakaan kuvauksen perusteella) harjoitellaan keittiössä käytännön asioita. Paljon oli esimerkiksi liiketoimintaan liittyviä kursseja, enkä näe mitään syytä miksei näitä voisi soveltaa johonkin muuhunkin alaan. Lisäksi ruoka-alalla on myös hyviä työaikoja olemassa, juuri tuli vastaan kun katselin työpaikkoja. On monilla muillakin aloilla iltoja ja viikonloppuja kuten farmasiassa, mutta löytyy mahdollisuuksia myös paremmilla työajoilla. Kaikilla aloilla parhaat tekijät voivat tienata hyvin ja aina voi myös opiskella lisää jos siltä tuntuu.
Näitä ajatuksia. Eteenpäin pitäisi mennä.
Minne ajattelit työllistyä? Vilpittömästi kysyn.
Tuntemani restonomit ovat tehtävissä joita voisi tehdä ilman koulutustakin, esimerkiksi karaoke-emäntänä ja grillityöntekijänä. "Menestynein" tuntemani restonomi on Pancho Villassa kokkina. Mietin mikä tarkoitus tuolla koulutuksella on ja miksi ravintola-ala tarvitsee keinotekoisen korkeakoulututkinnon.