Millä korvata paprika ruoissa?
Lähes kaikissa lempiruoissani on paprikaa ja siitä on ennen tullut vain kutinaa ja kirvelyä suuhun, mutta nykyään siitä tulee vesikelloja ja suu on välillä täysin vereslihalla ja samaa tulee jo pelkästä mausteena olevasta paprikasta ja joistain chileistä (ja niitä on kaikki kaupan ruoat täynnä mausteseoksista salatteihin.
Olen siis nyt alkanut tehdä kotona ruokaa, kun kaupasta ei enää oikein saa kuin paria ruokaa ilman paprikaa.
Tässä ruoanlaittoa opetellessa kuitenkin pitä tyytyä resepteihin ja mietin, millä paprikan korvaisi kanapastassa tai makaroonilaatikossa jauhelihakastikkeessa jne ruoissa?
Tomaati sopi pariin ruokaan, mutta on aika vetinen kesäkurpitsassa taas ei ole makua eikä siinäkäään ole pastamisen jälkeen mitään suutuntumaa. Ideoita tälläiselle alottelevalle kotikokille?
Kommentit (21)
Onko sinulla siitepölyallergia? Ristireagoit paprikan kanssa? Allergiayhdistykset osaavat usein neuvoa asiassa.
Voiko retiisiä käyttää vai onko se vain salaatteihin? Siinä on jotain samaa maussa ja suutuntumassa ainakin raakana.
Luetun perusteella ymmärsin myös, että ylipaistat kasviksia.
Ei sitä kannata lähteä varsinaisesti korvaamaan ts. jäljittelemään. Laitat sellaisia aineksia, mistä pidät ja sen verran, kuin ohjeessa on.
"Ajvar (kyrillinen: ) on balkanilainen paahdetusta paprikasta ja munakoisosta valmistettu tahna tai relissi, jota syödään esimerkiksi leivän päälle levitettynä."
Voit laittaa kastikkeisiin tai syödä leivällä jne.
Kokeile kypsää paprikaa.
Tuo kyllä johtaa vähän harhaan, noita on erilaisia, pelkkää munakoisoa, tomaattia ja valkosipulia jne.
2-3euroa purkki.
Sitten on Blue Dragon maustepussit, mun nuori käöyttää niitä.
Ja sitte klassiset tomaatti-paseeratutu jne
JA purkkikastikkeet!
Tomaatti ja/tai porkkana. Molemmat antavat ruokaan kivasti väriä.
Paprikaa ei toki voi korvata millään, mutta paistokseen voisi käyttää paprikan tilalla esim. munakoisoa, parsakaalia, sipulia, porkkana suikaleita, jne.
Porkkana sopii erinomaisesti makaronilaatikkoon.
Vierailija kirjoitti:
Ei sitä kannata lähteä varsinaisesti korvaamaan ts. jäljittelemään. Laitat sellaisia aineksia, mistä pidät ja sen verran, kuin ohjeessa on.
Ohjeessa? Ihan oikeasti mittaat minkä verran laitat mitä mihinkin ruokaan?
Vierailija kirjoitti:
Porkkana sopii erinomaisesti makaronilaatikkoon.
Makaronilaatikko makaronilaatikkona, kasvikset sitten erikseen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei sitä kannata lähteä varsinaisesti korvaamaan ts. jäljittelemään. Laitat sellaisia aineksia, mistä pidät ja sen verran, kuin ohjeessa on.
Ohjeessa? Ihan oikeasti mittaat minkä verran laitat mitä mihinkin ruokaan?
Aloittelevan kannattaa mitata, niin minäkin tein!
Mä taas mietin, että mihin ruokiin paprika kuuluu. Ehkä siihen kanapastaan, mutta sitä en tee, kun boikotoin broiskua. Täytetyt paprikat > täytetyt kesäkurpitsat.
Yleensäkin kesäkurpitsa on hyvä tuote. Vaatii maustamista ja kannattaa itkettää eka. Eli leikkuu pinnalle vähän suolaa ja vartin päästä pyyhitään pinnalle kirvonnut vesi pois.
Juuresraasteita kastikkeisiin?
Tomaattia tulee käytettyä murskattuna ja kuivattuna suht paljon. Tuore tomaatti syödään semmoisenaan.
Sitten kaaliraaste ja idut salaatteina tai pikkasen pikkelöitynä.
Lounaskokki
Itse käytän vaihdellen paprikaa, tomaattia ja porkkanaa. On ihan sama, mitä niistä laittaa, kaikista saa suunnilleen samat ravinteet. Porkkanan kanssa ruokaan tulee vähän makeutta lisää, jos laittaa sitä reippaasti. Porkkanan voi raasteena tai pikkuruisina kuutioina lisätä ruokaan, koska se kypsyy kauemmin kuin muut.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Porkkana sopii erinomaisesti makaronilaatikkoon.
Makaronilaatikko makaronilaatikkona, kasvikset sitten erikseen.
Myös sipuli on kasvis ja se kuuluu makaroonilaatikkoon ihan makaroonipussissa olevan ohjeen mukaan.
Selleri, palsternakka, persilja, sipulit. Nyt alkaa saada varhaissipulia. Nam nam!
Miksi pitää korvata, jätät vaan pois
Makaronilaatikko makaronilaatikkona, kasvikset sitten erikseen.
Eli laitat looraasi vain jauhelihaa, maitoa ja munia? Koska se makarooni nimittäin kuuluu kyllä kasvikunnan tuotteisiin (jauhoista tehty).
Oletko kokeillut luomu paprikaa tai kotimaista paprikaa?
Jätät vain laittamatta en ole ikinä laittanut paprikaa jauhelihakastikkeeseen tai makaronilaatikkoon
Munakoiso? Ei ole niin vetinen kuin kesäkurpitsa.