Tein ihan sairaan hyvää kääretorttua
Sokerikakkupohja, itsetehtyä lemon crudia ja kermaa, mansikoita. Kyllä maistuu kahvin kanssa, maistuis varmaan sullekin.
Kommentit (7)
Miten tehdään itse lemon crudia, vai tarkoitatko lemon curdia?
Vierailija kirjoitti:
Kehun vaan. Kohta se on jo loppu, pari suupalaa enää jäljellä.
Ap
Mahdat olla melkoinen läski jos vedät koko kääretortun kerralla. Hyi olkoon.
Nam, kuulostaa hyvältä! Pidän täytteen mielessä, tykkään itsekin lemon curdista. En ehkä ole koskaan leiponut kääretorttua, mutta tämä avaus sai harkitsemaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kehun vaan. Kohta se on jo loppu, pari suupalaa enää jäljellä.
Ap
Mahdat olla melkoinen läski jos vedät koko kääretortun kerralla. Hyi olkoon.
Mistähän muuten mahtaa johtua se, että ajattelit aloittajan syöneen kääretortun kokonaan yksin? Mulle ainakin tuli ensimmäiseksi mieleen, että syöjiä oli useampia.
Voin ihan vinkkinäkin kertoa, miten tein. Kun kaikki syöjät olivat saaneet tarpeeksi kääretorttua, leikkasin sen annospaloiksi ja laitoin pakkaseen. Sieltä otin äsken itselleni palasen, annoin sulaa huoneenlämmössä tunnin verran ja se oli aivan täydellistä.
Jos teette samoin, kannattaa palat pakastaa ensin tarjottimella ja sitten vasta laitta esim pakastusrasiaan tmv. Eivät tartu silloin kiinni toisiinsa.
Lemon curd (tai ainakin sen ranskalainen versio) tehdään näin: sekoitetaan sitruunamehua, sitruunan kuorta, sokeria ja kananmunaa. Seosta kuumennetaan kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes se paksuuntuu ja on n. 80-asteista. Se ei saa missään tapauksessa kiehua. Annetaan jäähtyä n. kädenlämpöiseksi ja lisätään kuutioitu voi. Sekoitetaan sauvasekoittimella. Annetaan jäähtyä jääkaapissa. On aivan mielettömän hyvää.
Ap
Kehun vaan. Kohta se on jo loppu, pari suupalaa enää jäljellä.
Ap