Teetkö koskaan itse vinegretti-salaatinkastikkeita?
Tein tänään ja tuli kyllä niin hyvää että miksen ole tätä ennen tajunnut :o
Kommentit (14)
Aina. En osta ikinä kaupasta salaattikastikkeita.
En, käytän vain sitruunamehua tai oliiviöljyä.
Voisko joku jakaa luottoreseptinsä?
googlella löytyy helposti hyviä. Itse tykkään että etikka saa maistua, tai miksei sitruunamehukin jos sitä käyttää.
Samoin majoneesia kannattaa opetella tekemään itse, tulee todella tuoretta ja hyvää ilman lisäaineita. Tuosta sitten perunasalaattiin tai coleslawhin jota voi tehdä kulhollisen.
Mikä öljy on paras itsetehtyyn majoneesiin?
Vierailija kirjoitti:
Aina. En osta ikinä kaupasta salaattikastikkeita.
Sama.
Kiva. Mutta miksi et tajunnut Ap jakaa hyvää reseptiä myös meille muille?
3 rkl öljyä. 2 rkl valkoviinietikkaa, puoli tl sokeria, puoli tl suolaa. Itselläni oliiviöljy ja etikoita voi vaihdella mielen mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Mikä öljy on paras itsetehtyyn majoneesiin?
Oliiviöljy. Kaikki Välimeren maat tekee majoneesin oliiviöljyyn.
Öljy on just se syy, miksi en käytä kaupan majoneesia enkä salaatinkastikkeita.
Oma suosikkini on Borges luomuoliiviöljy.
Vierailija kirjoitti:
Voisko joku jakaa luottoreseptinsä?
Öljyä melkein koko pullo täyteen, oisko 3dl. 2 rkl valkoviinietikkaa, punaviinietikkaa tai balsamicoa. 1 tl suolaa, myllystä mustapippuria hyppysellinen. Halutessasi puristettu valkosipulinkynsi. Ravista ja nauti.
Vinaigrette: Se koostuu kolmesta osasta: öljystä, etikasta ja mausteista. Vinaigretteen tulee kolme osaa öljyä ja yksi osa happoa. Jos pidät happamammasta, lisää etikkaa hieman enemmän. Valitse peruskastikkeeseen oliiviöljyä ja valkoviinietikkaa tai sitruunamehua ja lisää mausteeksi suolaa ja sokeria. Itse käytän sokerin sijaan hunajaa. Kastikkettahan voi myös muunnella ja lisätä yrttejä joukkoon. Sipulirenkaista tulee myös maukkaita kun ne jättää likoon joksikin aikaa vinaigrettekastikkeeseen. En ole ap.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voisko joku jakaa luottoreseptinsä?
Öljyä melkein koko pullo täyteen, oisko 3dl. 2 rkl valkoviinietikkaa, punaviinietikkaa tai balsamicoa. 1 tl suolaa, myllystä mustapippuria hyppysellinen. Halutessasi puristettu valkosipulinkynsi. Ravista ja nauti.
Aivan liian vähän etikkaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voisko joku jakaa luottoreseptinsä?
Öljyä melkein koko pullo täyteen, oisko 3dl. 2 rkl valkoviinietikkaa, punaviinietikkaa tai balsamicoa. 1 tl suolaa, myllystä mustapippuria hyppysellinen. Halutessasi puristettu valkosipulinkynsi. Ravista ja nauti.
Aivan liian vähän etikkaa.
Nämä ovat makuasioita. En pidä kovin happamasta kastikkeesta.
Joskus.
On kyllä hyvä ja teen silloin kun teen vaikka ison kaaliraastesalaatin, tuolla saa vaikka talvikaalin maukkaaksi lisukkeeksi.
Omenaviinietikkaa, punaviinietikkaa tai balsamikoa, oliiviöljyä. Maustamisia voi varioida paljon.