Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Keittääkö joku oikeasti puulastat, -kauhat ja muut?

Vierailija
18.05.2025 |

Minä ainakin pistän tiskikoneeseen ja puhdasta tulee ilman ylimääräistä ähräämistä.

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
18.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En keitä, mutta en kyllä laita tiskikoneeseenkaan. Pesen kuumassa vedessä ja huuhtelen kylmässä. En käytä tiskiainetta, koska puulasta imee sitä.

Vierailija
2/16 |
18.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En minä noita keitä. Tiskaan normaalisti kuumalla vedellä ja pesuaineella. Muutaman astian takia ei tiskikonetta viitsi vaivata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
18.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En minä noita keitä. Tiskaan normaalisti kuumalla vedellä ja pesuaineella. Muutaman astian takia ei tiskikonetta viitsi vaivata.

Ei kai sitä puulastan takia pyöritetäkään vaan pestään lastat samalla kuin muutkin.

Vierailija
4/16 |
18.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten puiset keittiövälineet ja leikkulaudut toimii? Miten ne pestään? 

Vierailija
5/16 |
18.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En keitä, mutta en kyllä laita tiskikoneeseenkaan. Pesen kuumassa vedessä ja huuhtelen kylmässä. En käytä tiskiainetta, koska puulasta imee sitä.

Tätä väiteettä Hesari tutki joskus vuosia, vuosia sitten. Pesukoneessä säännöllisesti pesty tai pestyjä lastoja vietiin laboratorioon tutkimuksiin. Ei ollut imenyt pesuainetta. Todettiin, että voi pestä koneessa, mutta että se kuluttaa puulastat ja -kauhat käsinpesua nopeammin. Ei muuta ongelmaa siitä seuraa.

Vierailija
6/16 |
18.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten puiset keittiövälineet ja leikkulaudut toimii? Miten ne pestään? 

Riittää kun käytön jälkeen pesee pelkällä kuumalla vedellä ja kuivattaa ilmavassa paikassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
18.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten puiset keittiövälineet ja leikkulaudut toimii? Miten ne pestään? 

Riippuu siitä, haluaako niihin pesuainejäämiä vai ei. Jos ei halua, ei laita pesuainetta. Jos haluaa, niin sitten laittaa. Paras pestä tuoreeltaan kuumalla vedellä ja huuhdella kylmällä vedellä, niin puun syyt sulkeutuvat. Mutta jokainen tekee niin kuin haluaa.

Vierailija
8/16 |
18.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten puiset keittiövälineet ja leikkulaudut toimii? Miten ne pestään? 

Virtsalla ja teräsharjalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
18.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miten puiset keittiövälineet ja leikkulaudut toimii? Miten ne pestään? 

Riippuu siitä, haluaako niihin pesuainejäämiä vai ei. Jos ei halua, ei laita pesuainetta. Jos haluaa, niin sitten laittaa. Paras pestä tuoreeltaan kuumalla vedellä ja huuhdella kylmällä vedellä, niin puun syyt sulkeutuvat. Mutta jokainen tekee niin kuin haluaa.

Puun syiden sulkeutuminen on yhtä todellista kuin pihvin pinnan kiinni meneminen paistaessa.

Vierailija
10/16 |
18.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen käyttänyt puulastoja ja -kauhoja yli 50 vuotta ja mummoni aika monta vuosikymmentä ennen sitä. En ole koskaan kuullutkaan, että niitä pitäisi keittää. Tiskikoneessa en pese, en ainakaan kovin usein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
18.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis desinfioiktiin käytetään desinfiointi aineita . Sitä on myös konetiski aineissa. Mutta kurkku ja nielu tautien aikana on hyvä keittää pikkulusikat ja lusikat sekä kastaa kiehuvaan veteen veitset kuin haarukat hetkeksi . Tämä estää tartuntoja. Jos sairastat jotain tarttuvaa tai angiinaa älä yski päin toisia ja käytä omaa lusikkaa tai kertakäyttöisiä. Tuberkuloosi bakteeri kuolee keitettäessä ruokailuvälineistä. Puulasta kuin haarukka on hyvä kastaa kiehuvaan veteen erityisesti jos käytetään kana ruokiin. Tartunta tauteihin on olemassa hyviä niksejä millä niitä ehkäistään.  Tarkoitus ei tietysti ole keittää niitä 5 tuntia. Ravintoloissa eniten bakteereja löytyy välineistä ja jääkaapista kuin leikkulaudoilta. Leikkuulaudan voi käsitellä välillä pesun jälkeen kiehuvalla vedellä,  näin bakteerit vähenee. Jos leikkuulauta kestää muuten,  niin sen voi liottaa hetken pesualtaassa missä kloriinia puoli desiä vedessä,  kylmässä. Siinä on bakteeria tuhoavaa ainetta. Kloriinia ei saa päästä iholle tai silmiin. Lasten lusikat voi keittää jos ne on metallia mutta muovisia voi vain nopeasti kastella kuumalla vedellä. Kahvinkeitin on hyvä välillä pestä ja keittää pelkällä vedellä. Älä vaan leikkaa samalla veitsellä kasviksia millä kanaa. Uusi ruoka vaatii uuden astian älä sekoita vanhoihin. Ruokamyrkytykset on yleisiä. Vessanpytyn vetonappi on hyvä desinfioida välillä. Myös kraanat. Käsisuihkun käsi osa. Kun kiuhautat lusikoita haarukoita pese kattila sen jälkeen. Sellainen mökkiläisen keino päästä madoista eroon alusvaatteista , on keittää ne metallisessa pesuvadissa.  Tai vesipadassa jos erikseen on rannassa mutta ei tietysti saunan padassa koska sillä vedellä peseydytään. Jos on iso kattila mennyt kukkapenkkiin tai roskiin menossa ,  niin siinä voi kiehauttaa alushousut ja heittää sitten kattila mennään tai kompostiin.  Nämä on maalaisjärjen oppeja kokemuksesta kulttuurissa. 

Vierailija
12/16 |
18.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

TARKOITUS ON TAPPAA BAKTEERIT NIISTÄ.   

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
18.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En omista yhtäkään puulastaa. 

Vierailija
14/16 |
18.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Martat neuvoo keittämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
18.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

TARKOITUS ON TAPPAA BAKTEERIT NIISTÄ.   

Miksi niitä pitää tappaa bakteereja erikseen keittämällä ? Luulen bakteerien kuolevan kuumaa ruokaa valmistaessa siitä osasta kauhaa tai lastaa, joka koskettaa ruokaa. Mitä väliä sillä on, jos jossakin muussa osassa on bakteereja?

Pitääkö muoviastiatkin keittää samasta syystä? Entä sellaiset aterimet, jossa on puuta varressa? Ehkä parempi niiin, jos tiskataan alle 60 asteessa.

Vierailija
16/16 |
18.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siis desinfioiktiin käytetään desinfiointi aineita . Sitä on myös konetiski aineissa. Mutta kurkku ja nielu tautien aikana on hyvä keittää pikkulusikat ja lusikat sekä kastaa kiehuvaan veteen veitset kuin haarukat hetkeksi . Tämä estää tartuntoja. Jos sairastat jotain tarttuvaa tai angiinaa älä yski päin toisia ja käytä omaa lusikkaa tai kertakäyttöisiä. Tuberkuloosi bakteeri kuolee keitettäessä ruokailuvälineistä. Puulasta kuin haarukka on hyvä kastaa kiehuvaan veteen erityisesti jos käytetään kana ruokiin. Tartunta tauteihin on olemassa hyviä niksejä millä niitä ehkäistään.  Tarkoitus ei tietysti ole keittää niitä 5 tuntia. Ravintoloissa eniten bakteereja löytyy välineistä ja jääkaapista kuin leikkulaudoilta. Leikkuulaudan voi käsitellä välillä pesun jälkeen kiehuvalla vedellä,  näin bakteerit vähenee. Jos leikkuulauta kestää muuten,  niin sen voi liottaa hetken pesualtaassa missä kloriinia puoli desiä vedessä

Kopioitko tämän jostakin ikivanhasta kirjasta vai jostakin oudolta neittisivulta. Mitä on kloriini? Tarkoitatko vain yhtä tiettyä tuotenimeä? Taitaa olla sittenkin parempi pestä riittävän kuumalla tiskikoneessa kuin käyttää tuota myrkkyä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän viisi yksi