Ostin ensimmäistä kertaa parsa- ja kukkakaalia, kaipaan vinkkejä mitä niistä tekisi
Hetken mielijohteesta tuli noita ostettua, kun pitäisi lisätä kasviksia ruokavalioon. Keittäminen on tietysti helpointa, mutta miten saisi maukkainta, jotta jatkossakin niitä haluaisi valmistaa? Pääruokana on riisiä ja kanakastiketta.
Kommentit (34)
Laita uunivuokaan ja päälle kermaa ja juustoraastetta.
Kermat ja juustot tietenkin aitoja, ei mitään "kevyt"-juttuja.
Kukkakaalet kannattaa heittää roskiin, parsakaalesta saa hyviä kiinalaisia patoja ja kastikkeita.
Vierailija kirjoitti:
Laita uunivuokaan ja päälle kermaa ja juustoraastetta.
Kermat ja juustot tietenkin aitoja, ei mitään "kevyt"-juttuja.
Tuolla ohjeella maistuu ihan oksennukselta.
Vierailija kirjoitti:
Kukkakaalet kannattaa heittää roskiin, parsakaalesta saa hyviä kiinalaisia patoja ja kastikkeita.
Kaalet? Mitenkä sinä saat romanitkin sotkettua ruoanlaittoon?
Jos kaalit ovat tuoreita, eikä muualta tuotettuja niin höyryttäisin ne kevyesti ja hieman voita. Itse tehtyä valkosipulileipää ja vichyä tai sopivaa, hieman hapanta valkkaria.
Ihan vaan höyrytät kypsiksi ja siitä lisukkeeksi. Saat niistä myös hyvän pääruuan kun teet keiton vaikka sulatejuustolla höystettynä. Siinä siis saa olla kaalit ihan sattuminakin eli ei ole pakko tehdä sosekeittoa ja voi varioida niinkin jos ei ihan kasvisruokaa tahdo, että paistaa vielä jauhelihaa siihen sekaan.
Kukkakaali on tosi hyvää myös raakana! Esim. dippivihanneksena. Ja itselleni kyllä maistuu gratiini, vaikka se kasvisten terveellisyys kyllä vähän häviää kun uitetaan kermassa ja juustossa...Molemmat maistuvat kyllä myös keitettyinä tai höyrytettyinä.
Jos on riisiä ja kanakastiketta, sitten vain ihan höyrytettyinä. Lisäksi vähän suolaa ja oliiviöljyä pöytämausteeksi
Leikkaa paloja niistä kulhoon, lisää parmesaaniraastetta, musta- ja/tai valkopippuria, sitruunamehua ja/tai omenaviinietikkaa ja hieman oliiviöljyä. Sekoita. Levitä uunipellille, jossa on päällä uunipaperi. Paista 200 C kunnes hieman ruskistunut. Jos sulla on airfryer niin sillä on varmaan vieläkin parempi.
Vierailija kirjoitti:
Jättäisin riisin pois ja tekisin kukkakaalimuusia.
Tämä tuli mullekin ekana mieleen tai sitten ihan raakana vaan ja vaikka joku hyvä dippi. Se muusi on oikeasti tosi hyvää varsinkin jos mukaan lyö voita ja suolaa, muuten voi olla vähän liian makeeta.
Paahtaisin parsakaalit kevyesti uunissa ja päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Kukkakaalia en söisi riisin ja kanan kanssa vaan tekisin siitä seuraavaksi ruuaksi vaikkapa kukkakaalicurryn.
Minä tykkään niistä lisäkekäytössä hyvin yksinkertaisesti:
- Parsakaali: Keitetään noin 5 min kukinnoiksi leikattuina. Sitten vielä nopeasti paistetaan oliiviöljyssä, jossa chiliä ja valkosipulia, maustetaan suolalla ja mustapippurilla lopuksi.
- Kukkakaali: Keitetään kukintoina kypsäksi, paistetaan voissa ja/tai oliiviöljyssä hieman ruskehtavaksi, sekaan mustia oliiveja viipaleina ja tuoretta basilikaa, sekä suolaa ja pippuria.
Parsakaali uuniin paahtumaan, ensin pyörittelet vähän öljyssä ja pinnalle suolaa ja muita mausteita maun mukaan ja anna paahtua kunnolla. Kukkakaali raakana dipin kanssa tai muusina.
Kiitos vinkeistä kaikille. Näin laiskana kokkina taidan laittaa ne uuniin. Ruusukaalia olen tehnyt pyörittämällä niitä mausteisessa öljyssä ja sitten uuniin, joten kokeilen toimiiko sama näille. Ruusukaalin vikana on vaan se kaikki pilkkominen ja puhdistus, joten näistä saisi sille helpomman vaihtoehdon.
Raportoin sitten illalla toimiko.
Höyrytä ja mausta yrttisuolalla ja pöydässä makealla thaichilikastikkeella.