silmätulehduksen kesto ja tarttuminen

Seuraa 
Liittynyt8.9.2015

2-vuotiaalla on ensimmäinen silmätulehdus..ma iltana on alotettu tipat ja nyt on siis torstai..tarttuuko se enää huomenna toisiin lapsiin...jos silmässä ei enää näy mitään...kun jotku sanoo, ettei saa viikkoon olla tekemisissä muiden lasten kanssa...en tiedä oikein kauanko laittasin tippoja, kun se on muutenki niin kamalan vaikeaa...että voisko sen jo lopettaa, kun eilen ja tänään on ollu niinku ei olis mitään...meinaan, kun tekis mieli jo perhekerhoon, mutta jos sitte tartutan muitten tenavat niin ei ole kivaa!!!

Kommentit (3)

Vierailija

Ei tartu enää. Kun tipat on aloitettu niin päivän pitää olla eristyksissä. Siis ab-kuurin aloittamisen jälkeen. Ei sen enempää. Eli kun ma on aloitettu tipat niin ei tartu enää pe.

Vierailija

Muuten voi tulla helposti uudestaan. Eli meidan lastenlaakarin suositus on etta kun tipat on aloitettu saa olla _heti_ tekemisessa muiden lasten kanssa (tietysti tuo yhden paivan varoaika on hyva jos vain kaytannossa onnistuu), mutta tippoja pitaa laittaa vahintaan 5 paivaa (nain on oikeastaan kaikkien antibioottien kanssa, on aina huono idea lopettaa kuuria liian aikaisin, pahimmassa tapauksessa saat aikaiseksi ko. antibiootille resistentin kannan), muuten ei tulehdus valttamatta taltu ja lehahtaa uudestaan paivan parin paasta. Han suosittelee myos samanaikaisesti nenatippoja koska monesti pelkka silmatippa ei riita, jos nyt tauti alkaisi uudestaan taman jalkeen kannattaa kysya laakarilta myos nenatippoja.

Vierailija

Meille myös annettu ohje, että ei tartu enää tippojen aloittamisen jälkeen (olikohan tarkkaan, että 2 tuntia ensimmäisitä tipoista...) Eli voitte mennä perhekerhoon ja muualle huoletta.MUTTA kuuria pitää jatkaa lääkärin sanoma aika, yleensä kai ainakin 5 päivää. Ja tuylehdus uusii erittäin helposti (tai tarttuu muihin/muista). Eli itse en missään tapauksessa lopettaisi tippoja kesken, mieluummin käyttäisin muutaman päivän "liikaa" minimoidakseni uusimisvaaraa. Ja aina on se resistenttien kantojen kehittyminenkin mahdollista, voi olla että uusiva tulehdus vaatiikin kovemmat lääkkeet parantuakseen.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat