A. Avuttoman kokkailut
Teen makaronilaatikkoa ja ajattelin lisätä siihen pekonia. Lisäänkö pekonin kypsennettynä vai kypsänä?
Kuinka arvioida reilusti kädenlämpöinen neste kun ei ole mittaria? Tarvitaan kuivahiivan kanssa.
Toivon helppoja ruokaohjeita, neuvoja, vinkkejä, kysymyksiä ym. ihan kaikilta.
Ap, surkea kokkailija.
Kommentit (33)
Paista se pekoni ensin, kyllä se toki kypsyisi vaikka laittaisit raakanakin sen, mutta maku ja purutuntuma ei ole hyvä.
Kädenlämpöisen veden voit tarkistaa jommalla kummalla kädelläsi; ja kuivahiiva ei ole niin ronkeli veden lämpötilalle.
Itse kyllä sekoittaisin kuivahiivan jauhoihin jos olet taikinaa vääntämässä.
Kiitos vastauksestasi. Siis kypsennän pekonin. Teen simaa Tuoppi simauutteesta. Voisin kokeilla sämpylöiden tekoa joku päivä. Ap
Niitä helppoja ohjeita on netti pullollaan, googlaa, ei sun tarvitse kaikkea saada valmiina nenän eteen.
Vierailija kirjoitti:
Niitä helppoja ohjeita on netti pullollaan, googlaa, ei sun tarvitse kaikkea saada valmiina nenän eteen.
Ööööö.. eikös tää oo keskustelupalsta? Ookkona joku palstapolliisi?
Multa kiehu maito oli keraamisel liedel ja jämähti kii. Ei lähe märäl rätil, ei vaik kuinka hinkkais. Apuja?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niitä helppoja ohjeita on netti pullollaan, googlaa, ei sun tarvitse kaikkea saada valmiina nenän eteen.
Ööööö.. eikös tää oo keskustelupalsta? Ookkona joku palstapolliisi?
Multa kiehu maito oli keraamisel liedel ja jämähti kii. Ei lähe märäl rätil, ei vaik kuinka hinkkais. Apuja?
Kostuta sokeripala ja hinkkaa sillä, tai ihmesienellä.
Pekonihan on kypsää tavaraa.
Itse laitan joskus pekonisiivuja makaronilaatikkoon juustokuorrutuksen päälle.
Tulee terveellisempää!
Tuo on kyllä jo aika hyvä: "Kuinka arvioida reilusti kädenlämpöinen neste, kun ei ole mittaria?"
ÖÖÖÖ, koeta sormella? Onko lämmintä? Huh huh.
Netti ja lehdet on reseptejä pullollaan, mutta usein ne ovat tumpeloille liian monimutkaisia kun jo perunoidenkin keittäminen on haaste. Lisäksi osaavilla kotikokkailijoilla on omia variaatioita, he osaavat laittaa mausteita ja suolaa/sokeria oikean määrän, he tietävät ruokia joiden valmistus ei ole rakettitiedettä jne. eli kokemus on valttia. Minunlainen A. Avuton tarvitsee vinkkejä ja neuvoja kun omassa päässä vain tuuli humisee kun puhutaan ruoanlaitosta, eikä vain ruoanlaitosta vaan esim. ikkunoiden pesukin tuntuu kovin vaivalloiselta kun puhdasta ei tule millään. Siksi tein aloituksen. Ap
Vierailija kirjoitti:
Tuo on kyllä jo aika hyvä: "Kuinka arvioida reilusti kädenlämpöinen neste, kun ei ole mittaria?"
ÖÖÖÖ, koeta sormella? Onko lämmintä? Huh huh.
Pitäisi olla 40-42 astetta ja sormi ei sitä kerro. Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuo on kyllä jo aika hyvä: "Kuinka arvioida reilusti kädenlämpöinen neste, kun ei ole mittaria?"
ÖÖÖÖ, koeta sormella? Onko lämmintä? Huh huh.
Pitäisi olla 40-42 astetta ja sormi ei sitä kerro. Ap
No jos ruumiinlämpö on noin 37 astetta, niin tuntoaistin ja järjen pitäisi kertoa mikä on reilusti kädenlämpöinen neste.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuo on kyllä jo aika hyvä: "Kuinka arvioida reilusti kädenlämpöinen neste, kun ei ole mittaria?"
ÖÖÖÖ, koeta sormella? Onko lämmintä? Huh huh.
Pitäisi olla 40-42 astetta ja sormi ei sitä kerro. Ap
No jos ruumiinlämpö on noin 37 astetta, niin tuntoaistin ja järjen pitäisi kertoa mikä on reilusti kädenlämpöinen neste.
Niin pitäisi mutta 🤷 Eri
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niitä helppoja ohjeita on netti pullollaan, googlaa, ei sun tarvitse kaikkea saada valmiina nenän eteen.
Ööööö.. eikös tää oo keskustelupalsta? Ookkona joku palstapolliisi?
Multa kiehu maito oli keraamisel liedel ja jämähti kii. Ei lähe märäl rätil, ei vaik kuinka hinkkais. Apuja?
Kostuta sokeripala ja hinkkaa sillä, tai ihmesienellä.
Ei oo sokeripalaa eik ihmesientä, mut lähti hienosokeril. Kiitti!
Ohis, mutta mitä pesuainetta te käytätte Kärcherin ikkunapesurin kanssa? Miul on Kärcherin glass cleaner concentrate, kirkasta nestettä, mutta ikkunat jää raidallisiksi ja pahimmillaa "rasvaisen" näköisiksi. Kätevä kone joka nopeuttaa pesua, mutta tulos ei ole tyydyttävä. Sen mukana tuli keltaista pesunestettä joka oli hyvä, mutta en jaksa muistaa mitä se oli.
Vierailija kirjoitti:
Miten tehdä perunamuussia ettei siitä tule liisteriä?
Elä vedä sitä sauvasekoittimella tai vispilällä tai millään sähkövehkeellä: muussaa ihan vanhanaikaisesti perunanuijalla tai jollain manuaalivehkeellä. Sähkövehkeillä tulee liisteriä.
T: kokki
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niitä helppoja ohjeita on netti pullollaan, googlaa, ei sun tarvitse kaikkea saada valmiina nenän eteen.
Ööööö.. eikös tää oo keskustelupalsta? Ookkona joku palstapolliisi?
Multa kiehu maito oli keraamisel liedel ja jämähti kii. Ei lähe märäl rätil, ei vaik kuinka hinkkais. Apuja?
Kostuta sokeripala ja hinkkaa sillä, tai ihmesienellä.
Ei missään nimessä ihmesienellä, se rikkoo pinnan.
Vierailija kirjoitti:
Pekonihan on kypsää tavaraa.
Itse laitan joskus pekonisiivuja makaronilaatikkoon juustokuorrutuksen päälle.
Tulee terveellisempää!
Pekoni ei ole kypsää tavaraa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten tehdä perunamuussia ettei siitä tule liisteriä?
Elä vedä sitä sauvasekoittimella tai vispilällä tai millään sähkövehkeellä: muussaa ihan vanhanaikaisesti perunanuijalla tai jollain manuaalivehkeellä. Sähkövehkeillä tulee liisteriä.
T: kokki
Ilmankos kun surauttelin vatkaimella 🤦 Onko perunalajikkeilla merkitystä? (Puoliso kyllästyi jauheesta tehtyyn)
Heti tuli huti.. kypsennettynä vai kypsänä 😂 No kyl te tajuutte mitä tarkoitin.