Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Koska täällä tiedetään kaikki: porsaankyljykset 80-luvulla

Vierailija
09.04.2025 |

Miten ne tehtiin? Olen muistellut että ne oli herkkua ja olisi kiva testata. Reseptiä?

Kommentit (35)

Vierailija
1/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi ei, joo, syötiin niitä. Olin lapsi, en tiedä miten tehtiin.

Vierailija
2/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äiti osti talouskyljyksiä, joihin läträsi suolaa, sinappia ja ketsuppia. Sitten vaan uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä muistan nuo, ne oli vähän niin kuin viikonloppuherkkua. Muistaakseni vain paistettiin pannulla ja suola ja pippuria, en muista käytetiinkö jotain kuorrutetta, ei vissiin. Ja yksi riitti silloin ruuaksi per nenä, vaikkei ne kovin isoja olleet.

Vierailija
4/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kermakastikkeessa haudutellen ja keitettyjen perunoiden kanssa nautitaan.

Vierailija
5/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä syötiin niitä aina sunnuntaisin. Isä paistoi ne itse valurautapannussa. Lapsena ne kyllästytti, mutta nyt kyllä alkoi tekemään mieli niitä, kun luin tämän.

Vierailija
6/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistopussiin. Sipulia siivuina päälle, ehkä myös suolaa ja pippuria. Sit uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä taidettiin vain laittaa suolaa ja pippuria, ja sitten kyljykset paistopussissa uuniin.

Vierailija
8/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Äiti osti talouskyljyksiä, joihin läträsi suolaa, sinappia ja ketsuppia. Sitten vaan uuniin.

Meillä kyljykset pyöriteltiin munassa ja korppujauhoissa, valurautapannulla pinta ja uuniin. Inhottaa vieläkin se läski niissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyljykset sahattiin tiheähampaisella timpurin sahalla possun selästä muutenkin paloitellessa..

Tietenkin sitä ennen 22cal reikä päähän, hiilellä rasti korvista silmiin ja siihen laukaus.  Takasorkista kinnerpuuhun, veret astiaan. Suolistus ja kalttaus kuehuvalla vedellä. Riiputus muutaman päivän..

Näin siis lyhykäisyysessään 

Vierailija
10/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Meillä syötiin niitä aina sunnuntaisin. Isä paistoi ne itse valurautapannussa. Lapsena ne kyllästytti, mutta nyt kyllä alkoi tekemään mieli niitä, kun luin tämän.

Lisään tähän vielä että maku tuli varmaankin siitä, että paistettiin oikeassa voissa, ja sitten ne perusmausteet eli suola ja pippuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuplaleivitys ja paisto valurautapannulla. Kylkeen perunamuusia, kurkku- ja tomaattilohkoja ja pippurikastiketta. Oli hyvää.

Vierailija
12/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistelen että ne ensin lihanuijalla mureutettiin ja sitten paistettiin, sitten hautumaan kastikkeeseen 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

pannussa paisteltiin, ensin lihanuijalla suola, ja jauhelihamauste kiinni lihaan

 

edelleen teen samalla metodilla ja maistuu parhaalle, syödessä päälle pieni sinappi ja Turun tottakai

Vierailija
14/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskitettiin voissa pannulla molemmin puolin. Suolattiin, pippuroitiin. Laitettiin kannelliseen uunivuokaan. Kuumaan paistinpannuun ehkä desi vettä ja rapsuteltiin laatalla pannusta ruskistuneet jämät tähän veteen, joka kiehautettiin ja kaadettiin vuokaan.

Voi lisätä kermaa, mutta on hyvää ilmankin. Haudutetaan uunissa matalalla lämmöllä mureiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Meillä syötiin niitä aina sunnuntaisin. Isä paistoi ne itse valurautapannussa. Lapsena ne kyllästytti, mutta nyt kyllä alkoi tekemään mieli niitä, kun luin tämän.

Lisään tähän vielä että maku tuli varmaankin siitä, että paistettiin oikeassa voissa, ja sitten ne perusmausteet eli suola ja pippuri.

Ja se että niissä oli vielä rasvaa toisin kuin nykyisissä kuiviksi korpuiksi jalostetuissa kyljyksissä.

Vierailija
16/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä nuo grillattiin grilliritilällä, takassa. Lisukkeeksi oli kiinankaalisalaattia ja perunaa.

Vierailija
17/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyljykset ruskistetaan pannulla, maustetaan suolalla ja pippurilla. Sitten pannulle kaadetaan vettä ja lihaliemikuutio tai fondia  ja annetaan porista hiljalleen kannen alla kunnes kyljysten liha on mureaa. Kyljykset otetaan pois vedestä ja vesi suurustetaan kastikkeeksi vehnäjauhoilla. Lorautetaan sekaan vähän kuohukermaa, laitetaan kyljykset takaisin pannulle kastikkeen sekaan ja keitellään vielä hetki.

 

Vierailija
18/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohis mutta mitä tapahtui grillatuille broilereille?! 80-luvulla ne olivat törkeän hyviä. Nahka oli niissä parasta, tummaa ja rapsakkaa. Jo pitkään ollut vaaleaa ja löllöä. Muuttuivatko uunit vai aromivahventeen kieltäminenkö tuon aiheutti?

Vierailija
19/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Muistelen että ne ensin lihanuijalla mureutettiin ja sitten paistettiin, sitten hautumaan kastikkeeseen 

 

Kyljyksessä on se T-luu , Ei niitä siksi voi oikein nuijia, Kyljyksessähän on lihana pieni pala sisä- ja isompi pala ulkofilettä

Sisäfilettä ei tarvitse nuijia. Ulkofile kannattaa ostaa luuttomana erillisenä ja leikata siitä pihvileikkeet, joita voi nuijia jos siitä tykkää

 

Vierailija
20/35 |
09.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä muistan nuo, ne oli vähän niin kuin viikonloppuherkkua. Muistaakseni vain paistettiin pannulla ja suola ja pippuria, en muista käytetiinkö jotain kuorrutetta, ei vissiin. Ja yksi riitti silloin ruuaksi per nenä, vaikkei ne kovin isoja olleet.

Just noin ne meilläkin tehtiin. Olivat kyllä minusta aika isoja, kaksi pannua tarvittiin. Puuhellalla oli tilaa. Suolaa ja pippuria voi laittaa jo etukäteen, sitten paisto kuumalla pannulla voissa tietenkin ja aiemmin paistettua sipulisilppua päälleja porkkanaviipaleita ja vettä pannulle ettei kuivu ja kannen alle muhimaan puoleksi tunniksi vähintään. Nykyään teen saman kasslerista kun kyljyksiä ei aina ole saatavilla.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kolme kahdeksan