Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Saako itsetehdyn hillon päälle tulla hometta vai pitääkö hillo heittää silloin pois?

Vierailija
06.04.2025 |

Miten on?

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vanha kansa kuori homeet pois ja söi.

Vierailija
2/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei juuri saisi tulla. Voi lisäksi maistua huonolta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitää heittää pois. Ne homerihmastot ovat jo siellä hillossa, ja voivat olla vaarallisia ihmiselle.

Vierailija
4/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei juuri saisi tulla. Voi lisäksi maistua huonolta.

Jos ei maistu niin voi huoletta syödä.  Siis jos ei ole steriili hygieenikko, niin kun täällä aika moni on.

Vierailija
5/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei saa. Älä syö. Säilöntä on mennyt pahasti pieleen jos hillo on homeessa. Kannattaa opetella tyhjiöimään ne hillopurkit niin ei pääse homehtumaan.

Vierailija
6/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän se home mitään lupia kysele.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sehän on sitten itsetehtyä hometta myös. Nam nam.

Vierailija
8/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistan,että mummin tekemän hillon päälle oli kerrostalon kellarissa tullut hometta.Sitä hilloa mummi tarjosi jäätelön kera lapsille.Näin 80-luvulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa vaan luottaa maku ja hajuaistiin. Jos ovat ne kunnossa.

Vierailija
10/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän se juustossakaan haittaa, joten miksei menisi hillossakin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei saa. Älä syö. Säilöntä on mennyt pahasti pieleen jos hillo on homeessa. Kannattaa opetella tyhjiöimään ne hillopurkit niin ei pääse homehtumaan.

Joo tämä. Home on hometta, vaikka olisi kuinka itsetehdystä hillosta kyse. Riippuen lajikkeesta voi olla hyvinkin haitallista. Kannattaa opetella tekemään ja säilömään oikein, niin ei homehdu hillot.

Vierailija
12/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pois. Ehkä purkituksen aikana tai sitä ennen on tapahtunut jotain. Tai valmistusketjusi. Kylmässä ehkä säilyy paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Entä millä hilloa on otettu sieltä purkista ja kuinka vanhaa se on.

Vierailija
14/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta voi, jos se ei sinua ällötä. Jos vatsasi menee sekaisin, niin opitpa ettet tee samaa toiste. Itselläni ei tuosta mene.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Muistan,että mummin tekemän hillon päälle oli kerrostalon kellarissa tullut hometta.Sitä hilloa mummi tarjosi jäätelön kera lapsille.Näin 80-luvulla.

Minun mummoni säilytti keitettyä riisipuuroa kaapissa. Ei tulisi edes mieleen syödä moista.

Pilalle mennyt on pilalle mennyttä, vaikka sitä joku pula-ajan elänyt ennen mielihyvin söikin.

Vierailija
16/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eihän se juustossakaan haittaa, joten miksei menisi hillossakin...

Juusto on periaatteessa ainoa elintarvike, mitä voi syödä kun home on poistettu. Siinä se ei kehitä samalla tavalla rihmastoja. Niistä taas voi saada myrkytyksen.

Vierailija
17/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä on pahin seuraus, mitä homeen syömisestä voi tulla? Meneekö hetkellisesti maha sekaisin vai voiko tulla jotain vakavampaa?

Vierailija
18/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä on pahin seuraus, mitä homeen syömisestä voi tulla? Meneekö hetkellisesti maha sekaisin vai voiko tulla jotain vakavampaa?

Sehän riippuu täysin siitä mitkä mikrobit siellä jyllää. Pieleen menneestä säilönnästä saa ainakin botulismi riskin, sen homeen lisäksi.

Vierailija
19/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen kaikki hillot itse, mutta aina streiloin keittämällä kiehuvassa vedessä purkit ja purkinkannet, keitän hillon kiehuvaksi ja heti kiehuvana vielä purkkeihin, myös kauha steriloidaan jolla kauhotaan hilloa. Sitten hillopurkit keitetään kuumassa vedessä kunnes menevät tyhjiöön. Purkin kansien kuuluu jäähtyessään  loksahtaa kuuluvasti jolloin hillopurkit ovat menneet tyhjiöön. Hapettomassa tilassa ja vieläpä jääkaapissa kylmässä ja pimeässä säilötty hillo säilyy vuosikausia. Eikä ikinä ole avattunakanaan ole tullut hometta.  

Vierailija
20/21 |
06.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teen kaikki hillot itse, mutta aina streiloin keittämällä kiehuvassa vedessä purkit ja purkinkannet, keitän hillon kiehuvaksi ja heti kiehuvana vielä purkkeihin, myös kauha steriloidaan jolla kauhotaan hilloa. Sitten hillopurkit keitetään kuumassa vedessä kunnes menevät tyhjiöön. Purkin kansien kuuluu jäähtyessään  loksahtaa kuuluvasti jolloin hillopurkit ovat menneet tyhjiöön. Hapettomassa tilassa ja vieläpä jääkaapissa kylmässä ja pimeässä säilötty hillo säilyy vuosikausia. Eikä ikinä ole avattunakanaan ole tullut hometta.  

Kannattaa vuorokausi ennen purkitusta liottaa niitä hillon säilytykseen tarkoitettuja purkkeja huoneenlämpöisessä vedessä. Tämä herättää mikrobit "horroksesta". Samalla kun hillon keittää, niin 125-150C uunissa kuumentaa niitä purkkeja 15-30min. jonka jälkeen laittaa kuumaan purkkiin kuumaa hilloa ja kansi kiinni. Jos on perinteinen patenttikansi, eli erillinen tiiviste välissä, voi hillon jäähdyttyä vielä tarkastaa, että tyhjiö pitää. Jos on onnistunut tyhjiö, ei kansi aukea ilman lievää väkivaltaa, eli ei pitäisi kannen aueta helposti. Jos aukeaa kevyesti, on tyhjiö epäonnistunut ja sellainen hillo tulee käyttää mahd. nopeasti pois.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kaksi neljä