Muita, joilla ruokavalio on auttanut akneen tai punotukseen?
Itseäni harmittaa suuresti, että ns. poissulku-ruokavaliolla akne katosi kun jätin maitotuotteet ja sokerin pois. 😔
Rakastan mm. kreikkalaista jugurttia, juustoa, kakkuja jne. mutta kai se on nyt stoppi. Vehnän poisjättö aiheutti myöskin todella suuren punoituksen laskun.
Onko sinulla jonkun ruoka-aineen poisjättäminen tai vaihtaminen toiseen auttanut?
Kommentit (9)
akne ja ruusufinni ovat molemmat tulehdusperäisiä sairauksia joten ihan normaalia että jos jompaakumpaa löytyy, pitää poistaa tulehdusta. esim. valkaistu vehnä ja sokeri aiheuttaa elimistössä matala-asteista tulehdusta.
samoin tietyt punkit iholla joita on kaikilla ihmisillä (demodex) mutta jota rosacea iho ei kestä ollenkaan, vaan ne pitää tappaa ivermektiinillä/soolantralla.
Sokeri ja pasta itsellä triggereitä.
Kun saat suolistosi kuntoon niin on hyvin mahdollista, että se kestää taas laktoosittomia maitotuotteita. Tutustu esim. Annika Havasteen kirjoihin.
Minulla on kaveri, jolla oli teininä tosi paha akne, selkää myöten. Aikuisema on ollut kuin punainen possu. Nyt hän on ollut liki vuoden gluteenittomalla, maidottomalla ja osin sokerittomalla, ja iho tasainen eikä punoita. Ei osaa sanoa, mikä vaikuttaa eniten.
Aivan täyskiellolla hän ei ole minkään suhteen. Maidoton taitaa olla 95 % ajasta, mutta gluteeniton ja sokeriton vain 80 % ajasta.
Ruokavaliolla ei ole ollut mitään vaikutusta. Lääkkeillä hoitui akne. Se on tulehdus.
Rasvojen syömiseen liittyy kyllä.Makeasta en tiedä.
Spironolaktonilla lähti molemmat ja sivuvaikutuksena sormien nivelkivut poistui. Ruokavalio ei vaikuttanut.
Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Jätä tupakka, juominen ja huumeet pois. Tilalle liikuntaa.
Mulla tulee aknea ihan automaattisesti jos syön n. mututuntumalla arvioiden +100g mitä tahansa hiilaria/tärkkelystä päivässä (ei kasvikset). Jos on kunnon mätöt niin punoitus kestää kolme päivää.
Saan puhdasta ihoa ylläpidettyä ihan vaan sillä etten herkuttele. Välillä silti halu käy ylivoimaiseksi ja siitä tulee palautetta iholla.