Kukaan tehnyt alkoholista esim whiskistä jääpaloja?
Kommentit (8)
Onnistuuhan se n. 38% alkoholin pakastaminen, jos on reilusti alle -20 astetta pakastimessa lämpötila.
Viinien jäätymispisteet
Miedot viinit jäätyvät 4-7 asteen pakkasessa.
Väkevät viinit jäätyvät 6-16 asteen pakkasessa.
Väkevien alkoholijuomien jäätymispisteet
32% väkevät alkoholijuomat jäätyvät 16 asteen pakkasessa.
38% väkevät alkoholijuomat jäätyvät 21 asteen pakkasessa.
45% väkevät alkoholijuomat jäätyvät 27 asteen pakkasessa.
https://www.alko.fi/juoma-ruoka/vinkit/tiesitko-taman/juomien-jaatyminen
Ei jäädy ainakaan omassa pakastimessani vodkapullo. Ollut siellä jo puoli vuotta.
Jos yrität esim. Virosta tuodusta 80% viinasta tehdä jääpaloja, lycka till, koska vaatii pakastimeen muistaakseni suuruusluokkaa 60 astetta pakkasta ennenkuin onnistuu.
Olen sensijaan tehnyt hyydykkeen Kossusta ja Curacaosta. Hyi miten hyvää. Oletko ap syönyt viinaa lusikalla? Minä olen. Hyydytin kakkuvuuassa kerroksittain kirkasta ja sinistä.
Teekkari
Vierailija kirjoitti:
Viinien jäätymispisteet
Miedot viinit jäätyvät 4-7 asteen pakkasessa.
Väkevät viinit jäätyvät 6-16 asteen pakkasessa.
Väkevien alkoholijuomien jäätymispisteet
32% väkevät alkoholijuomat jäätyvät 16 asteen pakkasessa.
38% väkevät alkoholijuomat jäätyvät 21 asteen pakkasessa.
45% väkevät alkoholijuomat jäätyvät 27 asteen pakkasessa.
https://www.alko.fi/juoma-ruoka/vinkit/tiesitko-taman/juomien-jaatyminen
Kossu fryser vid ca. 10 c då drycken i verkligheten kan innehålla så lite alkohol som 22 %. Då Kossu testades, kom inte en enda flaska ens nära utlovade 38 %.
Mitä enemmän alkoholia, sitä huonommin ne jäätyy...