Voiko karjalanpaisti jäädä raa'aksi?
Vai miksi sen pitää olla niin kauan uunissa? Eihän ne lihat mitään isoja ole. Jos en jaksa enää pitää (kohta 3 h ollut) niin voinko ottaa jo pois. Tein siis pakkauksen ohjeen mukaan, eli eka 1 h 200 astetta ilman kantta ja sit 150 asteessa kannen kanssa 2-3 h. Ja nyt se on siis ollut siellä ilman kantta vähän yli 2h.
Kommentit (7)
Ei ne ole raakoja, mutta eivät välttämättä ihan niin mureita ja pehmeitä. Se pitkä haudutus mureuttaa sen lihan, lyhyemmällä ajalla jää kovemmaksi ja sitkeämmäksi.
Kyl se kypsää on, lihojen pehmitys on se pointti. Mitä pidempään se on ni sitä mureempaa.
Etkö voi maistaa, mistäs täällä tiedetään onko kypsiä.
Ennenwanhaan laitettiin leivinuunin jälkilämpöön yön yli. Pointtihan sinulle jo kerrottiin.
Vierailija kirjoitti:
Mediumina haluan, ehdottomasti.
Ei karjalanpaistia tarjota medimina, vaan liha tulee olla pehmeää ja mureaa, se on k.paistin idea, siksi pitkä haudutusaika. Monet pitävät yön karjalanpaistia leivinuuniasa. Sama kuin rosvopaistissa.
Teen aina Airfryerissa 1h30min.