SUKLAATA säännöllisesti nauttivat saattavat tutkimuksen perusteella elää jonkin verran muita pitempään
European Journal of Epidemiology -lehden julkaisemat tulokset osoittavat:
Tutkimus perustuu 27000:n vuosina 19851988 värvätyn miehen vuoteen 2015 jatkuneeseen seurantaan, jonka aikana 22000 miestä kuoli. Suklaan syömisestä kyseltiin seurannan alussa.
Riski menehtyä seurannan aikana oli 916 prosenttia pienempi miehillä, jotka söivät säännöllisesti suklaata, tulokset osoittivat. Tämä havaittiin verrattuna miehiin, jotka söivät vähiten suklaata.
Yhteydet koskivat kokonaiskuolleisuutta, mutta myös sydän- ja verisuonitaudeista ja syövästä aiheutuvia kuolemia, ja ne näkyivät myös ylipainoisilla ja kolesteroliongelmaisilla. Tulokset olivat samansuuntaisia myös tutkijoiden tekemässä 21 tutkimuksen meta-analyysissa, joka kattoi yli 900000 potilaan tiedot.
Kommentit (4)
Mikä suklaanvalmistaja rahoitti tutkimuksen?
Lainauksissa pitää olla lähteen linkki.
Riittääkö kolme isoa levyä päivässä?
Muita tutkimuksia:
Noin tuhannen hengen koeryhmässä keskimäärin hoikempia olivat ne, jotka söivät suklaata useita kertoja viikossa kuin ne, jotka söivät sitä vain satunnaisesti. Yhteys säilyi, vaikka otettiin huomioon muut tekijät, kuten henkilöiden harrastaman liikunnan määrä.
Archives of Internal Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan tärkeää näyttää olevan nimen omaan se, miten usein suklaata syö. Syödyn suklaan määrällä vastaavaa yhteyttä ei havaittu.