Mikä (muu kuin liian suuri insuliiniannos) aiheuttaa diabeetikoille hypoglykemiaa?
Hypoglykemia = liian alhainen verensokeri.
Jos diabeetikko ottaa liian paljon insuliinia, seurauksena on hypoglykemia.
Mutta ihmiset joilla on diabetes tai esidiabetes saattavat saada hypoglykemian (heikotus, pahoinvointi, vapina) myös paastotessa pari päivää. Mistä se johtuu elimistössä?
Terve ihminen pystyy paastoamaan monta päivää ilman että tulee hypoglykemiaa koska elimistö käyttää tehokkaasti varastoenergiaa pitämään verensokeria riittävällä tasolla.
Miksi diabeetikoilla ei tätä tapahdu?
Kommentit (5)
Jos diabeetikko paastoaa ilman insuliinin saantia, keho ei anna oikeita viestejä sokerin ottamisesta verenkierrosta ja se häiriintyy. Jos paastoon otetaan vielä insuliinit päälle niin varmasti laskee liian alas. Et kylläkään tarkentanut, onko kyse dm1 vai dm2
Alkoholi laskee myös verensokeria. Tosin alkoholijuomissa saattaa olla myös sokeria.
Koska haiman saarekkeet ovat tuhoutuneet tai eivät toimi. Ne eivät pysty säätelemään vähäistä insuliinia tai sitä ei muodostu enää.
Hormonit, etenkin naisilla (hedelmällisesä iässä olevat) vaikuttaa mataliin ja korkeisiin.
Korkeat verensokerit aiheuttaa vuoristorata ilmiön. Sama pätee esim runsaaseen proteiinien syömiseen ja maksan toimintaan.
Ihmisen elimistö on ihmeellinen. On niin paljon kaikkea mitä emme tiedä siitä.
Sitten on tietenkin mahdollista, että oireet johtuvat jostain muusta sairaudesta esim joku muu autoimuunisairaus tai muu sairaus.
Liian pitkä ruokailuväli, höttöhiilarit, sokeri
2 jm nostaa nopeasti sokeriarvot ja romahduttaa ne
t db1, db2 ja 2 hypoglykeemikkoa perheessä