Pan suolan edut? Itselläni Pan suola yrtit. On hyvää.
Kommentit (13)
Vierailija kirjoitti:
Suolaa ei pitäisi saada 4 g enempää vuorokaudessa, Pan- tai ei pannut.
Varsinkin leivässä ja eineksissä on paljon suolaa, nekin pitäisi laskea.
Niin, jos on taipumusta korkeaan verenpaineeseen. Muussa tapauksessa suolan välttely on turhaa elämän ankeuttamista. Suola itsessään ei ole millään tavalla vaarallista.
Välttäkää PAN(o) suolaa (aurinko siinä on se o). Ihminen tarvitsee jodia ja siitä puuttuu se kokonaan. Meri- tai vuorisuola ovat parhaita. Kannattaa myös tututstua mitä ovat Na ja Cl ja miten tämä kovalenttinen sidos puretaan kun tuotetaan PAN-suolaa. Yleensä PAN-suolaa käyttävät käyttävät kaksinkertaisen määrän kyseistä suolaa, jolloin ns. terveyshyödyt kumoutuvat.
Mitä sitten verenpaineeseen tulee, niin kannattaa tutustua aiheeseen hieman enemmän. Mikä ohjaa verenpainetta eniten? Voiko stressi olla lopulta tuhat kertaa selittävämpi tekijä kuin liiallinen suolan saanti? Mikäli on, miksi stressiä verenpaineen suhteen ei korosteta?
Pam suolaa pitää laittaa kaksinkertainen määrä, niin silloin se maistuu samalle kuin jodisuola.
joihinkin ruokiin sirottelen sitä enkä koe että on suurta eroa normaaliin suolaan
toisiin ruokiin ei vaikuta sopivan, voi tosin olla vaan oman pään sisäinen juttu
Vierailija kirjoitti:
Suolaa ei pitäisi saada 4 g enempää vuorokaudessa, Pan- tai ei pannut.
Varsinkin leivässä ja eineksissä on paljon suolaa, nekin pitäisi laskea.
eikös se ole juuri liallinen natriumin saanti mikä on ongelma. pan suolassa osa on kaliumia ja sitä harvemmin ihmiset saa liikaa
Vierailija kirjoitti:
Välttäkää PAN(o) suolaa (aurinko siinä on se o). Ihminen tarvitsee jodia ja siitä puuttuu se kokonaan. Meri- tai vuorisuola ovat parhaita. Kannattaa myös tututstua mitä ovat Na ja Cl ja miten tämä kovalenttinen sidos puretaan kun tuotetaan PAN-suolaa. Yleensä PAN-suolaa käyttävät käyttävät kaksinkertaisen määrän kyseistä suolaa, jolloin ns. terveyshyödyt kumoutuvat.
Mitä sitten verenpaineeseen tulee, niin kannattaa tutustua aiheeseen hieman enemmän. Mikä ohjaa verenpainetta eniten? Voiko stressi olla lopulta tuhat kertaa selittävämpi tekijä kuin liiallinen suolan saanti? Mikäli on, miksi stressiä verenpaineen suhteen ei korosteta?
Meri- tai vuorisuolassa on luontaisesti hyvin pieni määrä jodia, joten jodinsaannin kannalta ruokasuola on parempi vaihtoehto.
Vierailija kirjoitti:
Välttäkää PAN(o) suolaa (aurinko siinä on se o). Ihminen tarvitsee jodia ja siitä puuttuu se kokonaan. Meri- tai vuorisuola ovat parhaita. Kannattaa myös tututstua mitä ovat Na ja Cl ja miten tämä kovalenttinen sidos puretaan kun tuotetaan PAN-suolaa. Yleensä PAN-suolaa käyttävät käyttävät kaksinkertaisen määrän kyseistä suolaa, jolloin ns. terveyshyödyt kumoutuvat.
Mitä sitten verenpaineeseen tulee, niin kannattaa tutustua aiheeseen hieman enemmän. Mikä ohjaa verenpainetta eniten? Voiko stressi olla lopulta tuhat kertaa selittävämpi tekijä kuin liiallinen suolan saanti? Mikäli on, miksi stressiä verenpaineen suhteen ei korosteta?
häh
https://www.oriola.com/fi/tuotteet/pansuola
tuo on kai se yleisin pan suola mitä myydään ja jodia siinä on saman verran mitä muissakin jodioiduissa suolissa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suolaa ei pitäisi saada 4 g enempää vuorokaudessa, Pan- tai ei pannut.
Varsinkin leivässä ja eineksissä on paljon suolaa, nekin pitäisi laskea.
Niin, jos on taipumusta korkeaan verenpaineeseen. Muussa tapauksessa suolan välttely on turhaa elämän ankeuttamista. Suola itsessään ei ole millään tavalla vaarallista.
Juuri näin. Kehossa on tehokkaat mekanismit poistaa tarpeeton suola. Sen sijaan suolan puute voi olla jopa hengenvaarallista. Kun asetelma on tämä ja suola yleensä ottaen tekee ruoasta parempaa niin ilman erityisiä lääkärin määräämiä ruokavaliorajoitteita suolaa ei kannata miettiä sen enempää, vaan rennosti vaan lisätä aina kun siltä tuntuu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Välttäkää PAN(o) suolaa (aurinko siinä on se o). Ihminen tarvitsee jodia ja siitä puuttuu se kokonaan. Meri- tai vuorisuola ovat parhaita. Kannattaa myös tututstua mitä ovat Na ja Cl ja miten tämä kovalenttinen sidos puretaan kun tuotetaan PAN-suolaa. Yleensä PAN-suolaa käyttävät käyttävät kaksinkertaisen määrän kyseistä suolaa, jolloin ns. terveyshyödyt kumoutuvat.
Mitä sitten verenpaineeseen tulee, niin kannattaa tutustua aiheeseen hieman enemmän. Mikä ohjaa verenpainetta eniten? Voiko stressi olla lopulta tuhat kertaa selittävämpi tekijä kuin liiallinen suolan saanti? Mikäli on, miksi stressiä verenpaineen suhteen ei korosteta?
Meri- tai vuorisuolassa on luontaisesti hyvin pieni määrä jodia, joten jodinsaannin kannalta ruokasuola on parempi vaihtoehto.
Hyvä. Joku sentään lukee ja ymmärtää kirjoitusta. Eli oikeassa olet. Toinen (tarkoituksellinen) virhe on se, että Na ja Cl eroteltaisiin. Ne erottuvat liuoksessa kahdeksi osmoliksi. Todellisuudessa tuote sisältää Natriumkloridi 57%, kaliumkloridi 28%, magnesiumsulfaatti 12%, lysiinihydrokloridi 2%, paakkuuntumisenestoaine (piidioksidi) 1%, kaliumjodidi 0,0036%
Suolaa ei pitäisi saada 4 g enempää vuorokaudessa, Pan- tai ei pannut.
Varsinkin leivässä ja eineksissä on paljon suolaa, nekin pitäisi laskea.