Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hampurilaispihveissä antibiootteja ja hormoneja

Vierailija
01.03.2025 |

Tiesittekö, että hampurilaispihvin lihan alkuperämaata ei tarvitse ilmoittaa, koska pihvi lasketaan lihajalosteeksi. Esimerkiksi Puolassa valmistetun pihvin raaka-aineena käytetty liha (nauta & kana) saattaa olla peräisin ihan mistä maasta tahansa. Tästä syystä suomalaisten hampurilaisketjujen pihvit saattavat sisältää antibiootteja ja hormoneja, joiden käyttö yleistä muualla maailmassa. Yök!

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
01.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luotan siihen, että Suomessa syötäviksi tarkoitetut valmisteet testataan.

Vierailija
2/12 |
01.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sorry, kukaan ei testaa lihajalosteita, sillä eihän antibioottejen käyttö lihankasvatuksessa ole kielelttyä. Hölmö on se, joka sellaista lihaa syö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
01.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön hampurilaisen päivässä ehkäisyyn. 

Vierailija
4/12 |
01.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Syön hampurilaisen päivässä ehkäisyyn. 

Testosteronia karjankasvatuksessa käytetään, ulkomailla ihan laillisesti. Lihakset kyllä kasvaa hampurilaisia syömällä mutta dopingtestissä ei kannata käydä.

Vierailija
5/12 |
01.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

EU-maiden ulkopuolelta tulevissa hedelmissä on DDT:tä, jota on käytetty hedelmien kasvatuksessa hyönteismyrkkynä. Ei kannata hirveästi hedelmiä syödä, jos haluaa välttää myrkytyksen.

Vierailija
6/12 |
01.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Syön hampurilaisen päivässä ehkäisyyn. 

Testosteronia karjankasvatuksessa käytetään, ulkomailla ihan laillisesti. Lihakset kyllä kasvaa hampurilaisia syömällä mutta dopingtestissä ei kannata käydä.

Joo eläimille tarkoitetut varmasti toimii ihmisilläkin varsinkin pakastamisen ja paistamisen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
01.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

No voi byhyyyyy. Muuta Afrikkaan grillaamaan nuotiolla lepakoita, jos on niin kamalaa. Ja muista, että käristemakkarasta saa syövän.

Vierailija
8/12 |
01.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ulkomailta tulleet raaka aineet on taatusti puhtaamman kuin Suomessa tuotetut. Olen kuullut että maalla tehdään niin että lehmän ulostetta laitetaan pellolle, että säästyisi lannoitetta. Kaikkia ne siellä maalla keksii. En syö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
01.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa tuotetussa lihassa ei ole antibiootteja tai hormoneja, koska ne on meillä kiellettyjä (antibiooteissa on varoaika). Kaikki suurkeittiöiden - siis myös päiväkotien ja koulujen - liharuuat on kansainvälisestä pakastelihasta valmistettuja, niissä on mukana meillä kiellettyjä lääkeaineita eikä niitä edes kukaan testaa. Jauhelihassa voi olla nautaa ja hevosta, joskus vähän rottaakin.

Sam tosin kasvisruokien kanssa, edes porkkana on todella harvoin kotimaista, Latviasta saa valmista raastetta halvalla. Pienissä kunnissa voi vielä olla paikallisten tuottajien tuotantoa, mutta Helsinki toimii kuin helsinkiläiset eli minimoi kotimaisten raaka-aineiden käytön.

Vierailija
10/12 |
01.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä sitten?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
01.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ulkomailta tulleet raaka aineet on taatusti puhtaamman kuin Suomessa tuotetut. Olen kuullut että maalla tehdään niin että lehmän ulostetta laitetaan pellolle, että säästyisi lannoitetta. Kaikkia ne siellä maalla keksii. En syö.

Tää on kyllä järkyttävää. Ihan inhottaa ajatella, että kauramaito on kasvanut konkreettisesti paskasta.

Vierailija
12/12 |
01.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ulkomailta tulleet raaka aineet on taatusti puhtaamman kuin Suomessa tuotetut. Olen kuullut että maalla tehdään niin että lehmän ulostetta laitetaan pellolle, että säästyisi lannoitetta. Kaikkia ne siellä maalla keksii. En syö.

Ei todellakaan. Suomessa nautakarja syö pääosin ruohoa ja heinää, toisin kuin monessa muussa maassa, jossa nurmi ei kunnolla edes kasva. Eksoottisissa hedelmissä, jotka tuodaan eksoottisista maista, on DDT:n jämiä, kun taas Suomessa ei ole miesmuistiin käytetty DDT:tä hyönteismyrkkynä. Muualla maailmasa ilmansaasteita on paljon enemmän kuin Suomessa, ja nämä laskeutuvat kasvisten ja viljojen sekaan. Suomessa on vähän saastunutta ilmaa ja ruoka on terveellisempää kuin muualla. 

Suosi suomalaista ruokaa, koska se on puhtaampaa. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kuusi seitsemän