Ruisleipä vai kauraleipä?
Mulla tuntuu nykyään olevan lähes aina kauraleipää. Pitäis varmaan vaihdella.
Kommentit (17)
Jos ostan leipää, ostan 100% kauraleipää. Maha ei oikein tykkää vehnästä eikä rukiista. Mutta syön leipää ja muita viljatuotteita vain harvoin.
Mä syön vain vehnäleipää. Mun maha ei kestä ruista, kauraa eikä täysjyvää muutenkaan. IBS jolle kuitu on ihan myrkkyä, ripulille menee.
Vierailija kirjoitti:
Mä syön vain vehnäleipää. Mun maha ei kestä ruista, kauraa eikä täysjyvää muutenkaan. IBS jolle kuitu on ihan myrkkyä, ripulille menee.
Kaurahan se just on hyvä asia tuossa tilanteessa, vehnä paha.
100% ruisleipää juureen tehtynä tai kaura-pellavaleipää. Näitä löytyy meillä leipälaatikosta. Molemmat on hyviä.
Vierailija kirjoitti:
Mä syön vain vehnäleipää. Mun maha ei kestä ruista, kauraa eikä täysjyvää muutenkaan. IBS jolle kuitu on ihan myrkkyä, ripulille menee.
Itse saan vehnästä ripulin. Ruis ja kaura sopii vatsalleni hyvin.
Ruisleipä on maukkaampaa ja parempi vatsalleni.
En kyllä jatkuvasti syö leipää. Silloin kun syön, syön useimmiten täysjyvärukiista näkkileipää.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Syön vain ne päällyset, niin ei ole leivän viljalla väliä. Vatsa voi hyvin.
Kumpaakin. Enemmän ruisleipää ja näkkileipää, kahvi pullana kauraleipää.
Ruisleipä on terveellisintä ja pysyy myös hyvässä kunnossa vaikka päiväys olisi jo mennyt.
Kauraleipä homehtuu älyttömän nopeasti.
Vierailija kirjoitti:
Ruisleipä on terveellisintä ja pysyy myös hyvässä kunnossa vaikka päiväys olisi jo mennyt.
Kauraleipä homehtuu älyttömän nopeasti.
Millä perustelet ruisleivän terveellisyyden?
Sehän on jo torpattu ihan virallisesti.
Syön melko harvoin leipää ja vaihdellen, mutta kauraleivästä pidän enemmän. Ruisleivät paahtimen kautta on hyviä.
Parasta on tuoreet leipomon tai itsetehdyt lisäaineettomat kovakuoriset vehnäleivät ja sekaleivät.
Ruisleipä ja kauraleipä ovat molemmat hyviä. En syö leipää, missä on vehnää, vaikka maistuisikin hyvälle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä syön vain vehnäleipää. Mun maha ei kestä ruista, kauraa eikä täysjyvää muutenkaan. IBS jolle kuitu on ihan myrkkyä, ripulille menee.
Kaurahan se just on hyvä asia tuossa tilanteessa, vehnä paha.
Ei kaikille, tuo on tosi yksilöllistä. Mulle tärkeintä on, että on ns. valkoista viljaa ja vähän kuitua. Käytännössä valkoinen vehnäleipä on se kokeillusti mun vatsalle paras.
Ruisleipää n. 80 %. Loput kauraa. Vehnäleipähän on sama kuin pulla.
Kumpikin, kunhan on täysjyväruista tai -kauraa. Nämä kaikenmaailman reissumiehet ja useimmat muut suomalaisten ostamat höttöleivät on suurelta osalta vehnäjauhoja, täysjyvä termiä on näköjään sallittu käyttää, jos n. puolet on täysjyvää, vai ei ehkä niinkään paljon. Kusetusta. Olkaa tarkkoja.
Ruisleipä laittoi oman suoliston toimimaan paremmin.