Voiko 27.12 päivättyjä kananmunia vielä käyttää ruuanlaitossa?
Kommentit (11)
Upota kananmuna vesiastiaan. Jos se pysyy pohjassa, se on vielä käyttökelpoinen. Pilaantunut kananmuna kelluu.
Voi voi voissa paistettuna ainakin.
Se voi olla hyvä, löyhkäävän mätä, tai jotain siltä väliltä (osittain liemettynyt keltuainen joka ei vielä haise).
Selviää rikkomalla muna ensin väliastiaan ennenkuin käyttää.
Vierailija kirjoitti:
Upota kananmuna vesiastiaan. Jos se pysyy pohjassa, se on vielä käyttökelpoinen. Pilaantunut kananmuna kelluu.
Neuvo on hyvä, mutta todennäköisesti munat ovat jo pilaantuneet! Itsellä oli mennyt suositellusta ajasta n.3 viikkoa, pilalla olivat!
Vierailija kirjoitti:
Riko kuppiin ja haista.
Muutenkin näin. Oli syksyllä viimeksi mätämuna vaikka päiväystä viikko jäljellä. Onneksi teen tuon kuppi homman.
Vierailija kirjoitti:
Upota kananmuna vesiastiaan. Jos se pysyy pohjassa, se on vielä käyttökelpoinen. Pilaantunut kananmuna kelluu.
Vanhan munan ilmantila on isompi, joten se kelluu aina, vaikka ei ole pilaantunut. Senhän tietää jo päiväyksestä, että vanhoja ovat.
Riko ne yksitellen eri astiaan, niin haju kyllä paljastaa, jos on pilaantuneet.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Upota kananmuna vesiastiaan. Jos se pysyy pohjassa, se on vielä käyttökelpoinen. Pilaantunut kananmuna kelluu.
Neuvo on hyvä, mutta todennäköisesti munat ovat jo pilaantuneet! Itsellä oli mennyt suositellusta ajasta n.3 viikkoa, pilalla olivat!
Niiden pilaantumiseen oli joku muu syy kuin ne 3 viikkoa päiväyksestä. Olivatko lämmenneet vai paleltuneet, vai laitettu välillä eri kennoon, jossa oli uudempi päiväys?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riko kuppiin ja haista.
Muutenkin näin. Oli syksyllä viimeksi mätämuna vaikka päiväystä viikko jäljellä. Onneksi teen tuon kuppi homman.
En ole vuosikymmeniin tavannut pilaantunutta kananmunaa, mutta viime vuonna oli useampia, vaikka päiväystä oli jäljellä. Mitähän niille oli tapahtunut.
Minulla oli kananmunia parasta ennen 21.1. Ihan raikkaita olivat, laitoin juuri lettutaikinan muhimaan.
Tottakai