Miten poronkärsitysliha leikataan?
https://www.ronka.fi/reseptit-ja-vinkit/reseptit/klassikot/perinteinen-…
ohjeess sanotaan oman mieltymyksen mukaan. Mutta mikä paras? Mihin suuntaan ?
paketissa on 10x 10 cm kokoisia ohuita levyjä.
Kommentit (15)
Kärsityksestä en tiedä, laitetaanko siihen siankärsää?
Käristys leikataan poikkisyin. Ei ole ihan helppo nähdä jäisestä palasta, miten se pitäisi leikata.
Jos paketissa olevat levyt ovat jo ohuita, eikö ne ole silloin valmista käristysleikkoa?
No ei tarvi välttämättä edes leikkaa jos on jo ohuina siivuina koska kun kypsyy niin vähän hajoaa kuitenkin, paistinlastalla sekoittaa.
Vierailija kirjoitti:
Ei leikata vaan voita pannulle ja lihat kypsyy.
Ohjeessa lukee, että leikataan.
meinaatko että 10 cm kokoiset palat vain pannulle? Ravintolassa ne eivät ole niin isoja levyjä.
Hei, ne levyt hajoavat kun kypsyvät, niitä voi pieniä sitten sulattua saksilla tai veitsellä, mutta periaatteessa pakastettua siivusilppua tuo on.
Ei lue? Jos on kokonainen niin niin kuin tuollakin sanotaan niin siinä tapauksessa kun liha on vielä kohmeinen eli vähän jäässä niin leikkaa lastuja.
Jos on valmiita lastuja ei haittaa vaikka olisi isompiakin koske menee rikki kypsyessä ja voi tosiaan vaikka puukauhalla vähän pienentää samalla kun kypsentää.
Eipä luekaan, minulla ei ole poron paistia, vaan paistikäristystä. Oudon isoja silti nuo ovat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei leikata vaan voita pannulle ja lihat kypsyy.
Ohjeessa lukee, että leikataan.
meinaatko että 10 cm kokoiset palat vain pannulle? Ravintolassa ne eivät ole niin isoja levyjä.
Anna wolt kuskin leikata.
Vierailija kirjoitti:
Ei leikata vaan voita pannulle ja lihat kypsyy.
Ei sitä kokonaisena isona könttinä kypsennetä. Tyypillisesti se leikataan siivuiksi samaan tapaan kuin kebab liha.
Valmiiksi leikattuun poronkäristykseen tarvitse erityisen poronkäristysleikkurin.
Niitä saa Tokmannilta ja Puuilosta, hinta noin 99,99€
llman tällaista ei onnistu käristys.
Leikkaa rälläkällä. Oikealta vasemmalle.
Siinä paketissa pitäisi lukea, että ei lukihäiriöisille. Tai pölvästeille.
Ei niin yksinkertaista ohjetta, ettei sitä voisi tulkita väärin?
Muistathan fileroida ne viipaleet?
Ja suomustus ensin.
Poron suomut ovat ikäviä käristyksessä.
Näitä huolia ei ole, jos tekee käristyksen jauhenlihasta.
Ei leikata vaan voita pannulle ja lihat kypsyy.