Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko oikeassa laskiaispullassa mielestäsi hilloa vai mantelimassaa?

Vierailija
14.02.2025 |

?

Kumpaa?

Vaihtoehdot

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
14.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jo kysymyksesi meni pieleen siinä ettet maininnut mistä hillosta on kyse! Ei todellakaan ole yhdentekevää.

Vierailija
2/14 |
14.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jo kysymyksesi meni pieleen siinä ettet maininnut mistä hillosta on kyse! Ei todellakaan ole yhdentekevää.

On yhdentekevää. Ainoa oikea laskiaispullan täyte on mantelimassa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
14.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jo kysymyksesi meni pieleen siinä ettet maininnut mistä hillosta on kyse! Ei todellakaan ole yhdentekevää.

Mitä tahansa hilloa.

Vierailija
4/14 |
14.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nimenomaan mantelimassa tekee pullasta laskiaispullan. Hillopulla on vain hillopulla.

Vierailija
5/14 |
14.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Massaa. Ei se mikään berliininmunkki ole.

Vierailija
6/14 |
14.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jo kysymyksesi meni pieleen siinä ettet maininnut mistä hillosta on kyse! Ei todellakaan ole yhdentekevää.

Ihan mitä itse haluat. Hilloa ne on kaikki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
14.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perinteen mukaista olisi ilmeisesti se mantelimassa.

Mutta en pidä siitä yhtään.  Hillotäyte on minulle parasta!

Toisaalta, eihän mitään muitakaan perinteitä enää ylläpidetä, niin miksi tässäkään tapauksessa?

Ihan huvitti taannoinen tappelu täällä siitä, mikä on oikeanlaista karjalanpaistia.

Ikään kuin sillä olisi mitään merkitystä, ihmisten oma makuhan sen sanelee, mitä siihen tahtoo laittaa tai mitä jättää pois.  

 

Vierailija
8/14 |
14.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mansikkahilloa ja kermavaahtoa,

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
14.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki kelpaa, kunhan on laskiaispulla!

Vierailija
10/14 |
14.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysely on viallinen. Oikea vastaus on kumpaakin. Ei tietenkään yhtä aikaa, vaan kumpiakin pitää olla tarjolla, koska ovat yhtä hyviä. Mutta! Kunhan ei mitään suklaamoussea sinne sotketa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
14.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kysely on viallinen. Oikea vastaus on kumpaakin. Ei tietenkään yhtä aikaa, vaan kumpiakin pitää olla tarjolla, koska ovat yhtä hyviä. Mutta! Kunhan ei mitään suklaamoussea sinne sotketa.

Kumpaakin? Samassa pullassa?

Vierailija
12/14 |
14.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mantelimassa on ainut oikea laskiaispullan täyte. Hilloversio keksittiin sota-aikana, kun mantelia ei ollut laajalti saatavilla säännöstelyn vuoksi.

Pakko kuitenkin todeta, että ruokakaupassa mantelin makuisella täytteellä myytävät pullat ovat säälittäviä. Niitä en syö. Manteli on ilmeisesti niin kallis raaka-aine, että pullien täytteenä käytetään aprikoosin kivistä jauhettua tahnaa, joka on maustettu manteliaromilla. Tsekkaa ainesosaluettelo: https://www.fazer.fi/tuotteet/972525/fazer-leipurit-laskiaispulla-mante…

Ruotsissa on parhaat laskiaispullat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
14.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joku oli keksinyt kerroslaskiaispullan jossa toisessa välissä on hilloa ja toisessa mantelimassaa. Problem solved.

Vierailija
14/14 |
14.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jo kysymyksesi meni pieleen siinä ettet maininnut mistä hillosta on kyse! Ei todellakaan ole yhdentekevää.

Olisit voinut kertoa mitä hilloa, etkä alkaa vinoilemaan ap:lle.

Oletko irl yhtä töksäyttelevä?