Onko oikeassa laskiaispullassa mielestäsi hilloa vai mantelimassaa?
Kommentit (14)
Vierailija kirjoitti:
Jo kysymyksesi meni pieleen siinä ettet maininnut mistä hillosta on kyse! Ei todellakaan ole yhdentekevää.
On yhdentekevää. Ainoa oikea laskiaispullan täyte on mantelimassa.
Vierailija kirjoitti:
Jo kysymyksesi meni pieleen siinä ettet maininnut mistä hillosta on kyse! Ei todellakaan ole yhdentekevää.
Mitä tahansa hilloa.
Nimenomaan mantelimassa tekee pullasta laskiaispullan. Hillopulla on vain hillopulla.
Massaa. Ei se mikään berliininmunkki ole.
Vierailija kirjoitti:
Jo kysymyksesi meni pieleen siinä ettet maininnut mistä hillosta on kyse! Ei todellakaan ole yhdentekevää.
Ihan mitä itse haluat. Hilloa ne on kaikki.
Perinteen mukaista olisi ilmeisesti se mantelimassa.
Mutta en pidä siitä yhtään. Hillotäyte on minulle parasta!
Toisaalta, eihän mitään muitakaan perinteitä enää ylläpidetä, niin miksi tässäkään tapauksessa?
Ihan huvitti taannoinen tappelu täällä siitä, mikä on oikeanlaista karjalanpaistia.
Ikään kuin sillä olisi mitään merkitystä, ihmisten oma makuhan sen sanelee, mitä siihen tahtoo laittaa tai mitä jättää pois.
Kaikki kelpaa, kunhan on laskiaispulla!
Kysely on viallinen. Oikea vastaus on kumpaakin. Ei tietenkään yhtä aikaa, vaan kumpiakin pitää olla tarjolla, koska ovat yhtä hyviä. Mutta! Kunhan ei mitään suklaamoussea sinne sotketa.
Vierailija kirjoitti:
Kysely on viallinen. Oikea vastaus on kumpaakin. Ei tietenkään yhtä aikaa, vaan kumpiakin pitää olla tarjolla, koska ovat yhtä hyviä. Mutta! Kunhan ei mitään suklaamoussea sinne sotketa.
Kumpaakin? Samassa pullassa?
Mantelimassa on ainut oikea laskiaispullan täyte. Hilloversio keksittiin sota-aikana, kun mantelia ei ollut laajalti saatavilla säännöstelyn vuoksi.
Pakko kuitenkin todeta, että ruokakaupassa mantelin makuisella täytteellä myytävät pullat ovat säälittäviä. Niitä en syö. Manteli on ilmeisesti niin kallis raaka-aine, että pullien täytteenä käytetään aprikoosin kivistä jauhettua tahnaa, joka on maustettu manteliaromilla. Tsekkaa ainesosaluettelo: https://www.fazer.fi/tuotteet/972525/fazer-leipurit-laskiaispulla-mante…
Ruotsissa on parhaat laskiaispullat.
Joku oli keksinyt kerroslaskiaispullan jossa toisessa välissä on hilloa ja toisessa mantelimassaa. Problem solved.
Vierailija kirjoitti:
Jo kysymyksesi meni pieleen siinä ettet maininnut mistä hillosta on kyse! Ei todellakaan ole yhdentekevää.
Olisit voinut kertoa mitä hilloa, etkä alkaa vinoilemaan ap:lle.
Oletko irl yhtä töksäyttelevä?
Jo kysymyksesi meni pieleen siinä ettet maininnut mistä hillosta on kyse! Ei todellakaan ole yhdentekevää.