Syökö täällä joku couscousia?
Kommentit (10)
Laitain hyppysellisen ööh maustetta.
Millon mitäkin, en tiedä miten sitä pitää syödä oikeasti, mutta pieneksi pikottuja raakoja tai kypsiä kasviksia, ehkä lihan, kalan tai broilerin kappaleita, jotain maustekastiketta tai smetanaa, kermaviiliä tms.
Meillä sellaista pika/jäteruuan lisäkkeenä kun ei oikein muuta ole ja on kiire sekä nälkä.
Mielummin käytän bulguria. Couscous on niin hienorakeista. Yleensä käytän riisin tai ohraton korvikkeena nopean valmistuksen takia.
Eilen otin pakastimesta kanakasvispataa, siihen keitin mukaan bulguria.
Välillä. Joskus laitan ihan vaan mausteita (silloin tarjolla kastikkeen lisukkeena ja mausteet valitsen kastikkeen mukaan), joskus lisäksi vähän niitä kasviksia mitä kaapissa sattuu olemaan (esim. kirsikkatomaatti, sokeriherne, broccoliini). Viimeksi tein salaattityylisen lisukkeen johon paistoin pannulla porkkanaa, retiisiä ja broccoliiniä, silloin couscosia oli suhteessa vähemmän kasvisten määrään nähden. Inspiraatiota yhdistelmiin haen netistä, ihan kun laittaa googleen "couscous käyttö" tai "couscos salaatti" saa ehdotuksia inspiraatioksi josta voi sitten soveltaa oman maun mukaan.
Just tein illaksi tabboulehia kanan ja jugurttikastikkeen lisukkeeksi.
Nyt siinä oli paljon yrttejä, kurkkua ja tomaattia
Syön koska tulee nopeasti ja helposti ja on hyvää.
Usein, koska sitä on niin helppo laittaa, sen kun keittää vedenkeittimessö veden ja kaataa 5 minuutiksi syvälle lautaselle couscousin päälle, desi kumpaakin. En mä siihen sekaan muuta laita kuin oliiviöljyä ja suolaa, sehän on riisin tapainen lisuke jonka kanssa sitten syödään muuta.
Teen usein kasvis-couscousia lisukkeeksi (tai voi sitä toki syödä sellaisenaankin).
Couscousia, paprikaa, miniluumutomaatteja, sipulia, herkkusieniä ja valkosipulia. Suolaa, kasvislientä, paprikaa, chiliä. Tosi hyvää esim. paistetun halloumin kanssa.
Riippuu siitä teenkö sitä lisukkeeksi vai ateriaksi. Siihen voi laittaa ihan mitä vain.