Mikä työtaso olisi paras keittiöön? Graniitti, puu, kvartsi, kalkkikivi...
Kommentit (23)
Ainoa huono puoli on, että se on kallis investointi.
Kaunis, käytännöllinen, helppohoitoinen.
Leipominen sujuu leikiten, pinta on siisti eikä vaadi mitään hoitoa. Meillä on graniitti.
Halpa, kestävä ja hygieeninen. Puuta en suosittele, joutuu varomaan ja öljyämään, vaikka onkin kyllä kaunis.
Jos kylvet rahassa, niin ota kivitaso.
Puuta todellakin pitaa muistaa hoitaa eli oljyta, nayttaa ihanan lampimalta ja on kodikas. Sitten taas tiskialtaan luona seka lieden luona meilla on kivitasot ja ovat erittain katevat, helppo puhdistaa, kuumatkin astiat voi siihen laskea huoletta (tosin pannunalusiahan sita useimmiten kaytetaan) ja ovat kauniit ja arvokkaan nakoiset, tosin sitten maksavatkin enemman.
"Laminaattitaso ei vaadi muuta hoitoa kuin pinnan pyyhkimisen.
Massiivipuutasoa pitää öljytä tai vahata sen mukaan, miten se on alun perin käsitelty. Käsittely kannattaa uusia 1-2 kertaa vuodessa, ensimmäisenä vuonna useamminkin.
Kivitasoista graniitti on yhtä huoleton kuin laminaatti, mutta sitähuokoisempia kivilaatuja pitää kyllästää kivenhoitoaineella.
Massatasot ovat melko helppohoitoisia, samoin terästasot.
Laminaatti 20-150 euroa / metri
Puu 100-350 euroa / metri
Kivi 240-500 euroa / metri
Massataso 200-350 euroa / metri "
näin sanotaan keittiöasiantuntijoiden sivustoilla...
että näistä voi sitten vetää johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen...
kuten kaikki muutkin, joilla on siitä kokemusta. Kun kerran hankkii tason graniitista, tuskin suostuu jatkossa muuhun.
kiveä ja tammea. En voi muuta kuin yhtyä edellisiin.
öljytä. Siihen sivellään ennen asennusta Osmo Color TopOilia (öljyvahaa) ja tarvittaessa muutaman vuoden välein uusitaan käsittely. Ei mitenkään suuritöistä!
Meillä ainakin öljytään. Meillä siis massiivipuuta ja jotenkin en ole löytänyt kivitasoa, joka olisi mun makuuni. Jatkan etsimistä.
se on vanhanaikaista eikä tehoa niin hyvin. Sitä pitää tosiaan toistaa useammin ja suoja on huonompi. (Meilläkin oli aiemmin pyökkitasoissa öly, mutta nyt noudatettiin keittökalusteliikkeen uusia suosituksia ja hyvä niin)
Osmo Coloria ei tosin välttämättä voi panna aiemmin öljytylle pinnalle, saattaa vaatia välihionnan.
Meillä ainakin öljytään. Meillä siis massiivipuuta ja jotenkin en ole löytänyt kivitasoa, joka olisi mun makuuni. Jatkan etsimistä.
Oli meidän mielestä hienon näköinen koska ei ollut myöskään mikään ohut, paksuutta en nyt muista,mutta paljon paksumpi kuin "normaalisti" :)
Nyt valittiin sitten kivi juuri tuon helppouden takia. Puutason jos haluaa pysyvän hyvänä vuodesta toiseen joutuu tekemään enemmän töitä kuin esim. kivitasossa. Olemme kivitasoon tyytyväisiä, sitä on nyt koko keittiön pöytätasot, ei ruvettu sotkemaan sekaan puuta koska se ei oikein olisi meidän keittiöön passannut. Kun pöytätasoa kolmella seinällä ja välissä vain liesi ja tiskiallas.
Eli kunnon graniitti on loistava valinta. Katso valitessasi, että valitset mahdollisimman kovan kiven. Esim valkoinen marmori on niin huokoista, että punaviinitahra jää muistoksi ikuisiksi ajoiksi, ellei ole nopea vahingon tapahduttua.
Netistä löydät helposti Suomessa tarjolla olevat vaihtoehdot.
Meillä tulee uuteen kotiin puutasot. Hemmetti kun siihen kiveen ei tarvitse kuin pikkuisen kilkata astiaa, niin sirpaleita tulee. Samasta syystä puinen lankkulattia on myös tilauksessa.
Puutaso sopii tähän nykyiseen keittiöön ja kotiimme parhaiten. Onhan tuo kaunis, luonnollinen ja saa käsiteltyä tarvittaessa uudelleen. Sen työn se toki vaatii silloin tällöin.. Kivitasossa ja laminaattitasossa on myös puolensa, joten mieti mikä teille ja käyttöönne sopisi parhaiten.
Laminaattipinta helppohoitoisin. Puun kanssa saa olla tarkkana, ettei jää jälkiä.
[quote author="Vierailija" time="30.03.2014 klo 01:07"]
Meillä tulee uuteen kotiin puutasot. Hemmetti kun siihen kiveen ei tarvitse kuin pikkuisen kilkata astiaa, niin sirpaleita tulee. Samasta syystä puinen lankkulattia on myös tilauksessa.
[/quote] Mitä hittoa? =DDDD. Meillä 15v kivitaso, jossa ei jäljenjälkeä.
Tarkoitti varmaan et astia menee rikki...
uuteen keittiöön tammiset tasot ja tykkään kovasti. Kun ne käsittelee kunnolla, ne kestävät hyvin. Ja on mielestäni lämpimämpi kuin kivitaso.