Uusavuton kyselee!
Miten siemeniä pystyy rouhimaan? Esimerkiksi pellavansiemeniä tai hampunsiemeniä? Itse rouhittuna olisi ilmeisesti terveellisempää, kuin valmis rouhe.
Kommentit (11)
Hyvä kysymys! Jatka samalla tyylillä.
Tehosekoittimella, morttelissa tai esim. levittämällä ne kahden leivinpaperin väliin ja hakkaamaalla jollain paivalla ne rouheeksi.
Tekisi mieli rouhia sinua kuokkaan.
Riippuu, millaista rouhetta haluaa.
Morttelissa pystyy jauhamaan ihan jauhoksi asti.
Leikkuulauta ja kokkiveitsi on ihan jees, jos vähän pitää pilkkoa. Onnistuu litteiden jyvien kanssa, mutta esim unikonsiemenet karkaa terän alta. Pro tip: jos laitat niitä jyviä johonkin puuroon, niin pikkusen kun kastelee, pysyvät paremmin laudalla. Ja kun pyyhit niitä siitä leikkuulaudalta astiaan, niin käytä kokkiveitsen selkäpuolta, älä terää.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu, millaista rouhetta haluaa.
Morttelissa pystyy jauhamaan ihan jauhoksi asti.
Leikkuulauta ja kokkiveitsi on ihan jees, jos vähän pitää pilkkoa. Onnistuu litteiden jyvien kanssa, mutta esim unikonsiemenet karkaa terän alta. Pro tip: jos laitat niitä jyviä johonkin puuroon, niin pikkusen kun kastelee, pysyvät paremmin laudalla. Ja kun pyyhit niitä siitä leikkuulaudalta astiaan, niin käytä kokkiveitsen selkäpuolta, älä terää.
Siis veitsellä jotain hampunsiemeniä? Ei kyllä taida onnistua.
Kokeilin morttelilla, mutta on kyllä aika työlästä touhua. Olisi varmaan vaan pitänyt ostaa rouhetta.
T. Aloittaja...
Kuivatus ehkä ensin? Sitten se mortteli tai tehosekoitin. Ehkä veitsi? Riippuu määrästäkin ehkäpä.
Vierailija kirjoitti:
Kuivatus ehkä ensin? Sitten se mortteli tai tehosekoitin. Ehkä veitsi? Riippuu määrästäkin ehkäpä.
Kuivatus? Kuiviahan nuo siemenet kai ovat jo valmiiksi.
Tehosekoittimella?