Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lihan vähentämiseen liittyvät myytit kumoon

Vierailija
31.12.2024 |

Tässäpä oli hyvä artikkeli aiheesta: https://sydan.fi/artikkeli/lihan-vahentamiseen-liittyvat-myytit-kumoon/

Myös tuo jutun lopusta löytyvä linkki "Kasvisruokaa edullisesti" oli hyvä. Itsekin pienituloisena syön aika lailla tuon mukaisesti, lisäksi kananmunia ja tonnikalaa. Ei ole lihaa vähentäessä pakko ostaa kalliita nyhtökauroja tai härkiksiä, soijarouhe ja pavut ja linssit ovat lihaakin edullisempia. Itse lisäisin listalle vielä itse tehdyn seitanin, jota tehdään vehnägluteenijauhosta. Kilon vehnägluteenijauhoa saa noin kympillä, ja siitä saa tehtyä monta kiloa valmista seitania. Seitanista voi valmistaa niin suikaleita, pihvejä, makkaroita, ribsejä tms. mitä ikinä mieleen juolahtaa. Kannattaa etsiä netistä reseptejä. Seitan ei maistu itsessään millekään, niin maustaminen on siinäkin tärkeää, kuten muissakin kasviproteiineissa.

Kommentit (32)

Vierailija
1/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on aika iso myytti, että liha olisi muka haitallista ihmiselle tai että sen syöntiä pitäisi vähentää. 

Vierailija
2/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soijarouheen ohella myös soijasuikaleet ovat edullisia. Samaa kuivatavaraa siis kuin soijarouhekin, mutta suikaleen muodossa. Näitä on myynnissä samoilla merkeillä kuin soijarouhettakin, eli ainakin VegeSun ja SoyAppetit. Melko edullinen on myös soijarouhetta vastaava Hernis safkarouhe.

Soijarouheen ja hernisrouheen valmistan siten, että laitan kuumalle pannulle rypsiöljyä ja käytän rouhetta siinä hetken, sitten lisään mausteita, esim. soijakastike, balsamico ja grillimauste. Sen jälkeen vasta lisään vettä pienissä erissä. Pussin kyljessähän ohjeistetaan keittämään rouhe ensin ja vasta sen jälkeen paistamaan ja maustamaan. Tuolla em. tavoin mielestäni rouhe imee paremmin makua, eikä jää niin vetiseksi. Soijasuikaleet taas keitän mausteliemessä (esim. soijakastike, balsamico, broilerimauste), sitten valutan ja puristelen kuiviksi lävikössä, minkä jälkeen paistan öljyssä pannulla ja lisään vielä mausteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan noi korvikkeet varmasti halpoja.

Lihan ravintoa niistä ei kuitenkaan saa.

Tulevaisuudessa maailma on täysi aivottomia ihmisiä seitaninsyöjiä.

Vierailija
4/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuossa on tehty iso virhe, että julistettiin pannaan vain prosessoitu liha. Kyllä ultraprosessoidut kasvikset ovat myös tosi haitallisia terveydelle. Siis sipsit, röstit ja ranskalaiset, nyhtikset, härkikset ja niin edelleen.

Hyvää simppeliä perusruokaa pitäisi arvostaa enemmän. Ihan konstailematta keitettyä perunaa tai uuniperunaa, vihanneksia keitettynä, höyrytettynä, tuoreena tai uunissa kypsennettynä, maustamatonta lihaa ja kalaa, joka maustetaan itse valmistettaessa tai lautasella, selkeitä pitkään haudutettavia pataruokia. Mahdollisimman monipuolisesti eri lajeja sekä kasvi- että eläinkunnasta, mutta ei tietenkään mitään uhanalaisia tai ylikalastettuja. Ei tehotuotettua kasvista eikä eläintä, vaan ympäristöystävällisiä paikallisia vähemmän jalostettuja lajeja. 

Mielellään marjoja, lahnaa, muikkua, sieniä, kauraa, perunaa, hirveä, peuraa.

Vierailija
5/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soija on niin epäterveellistä, että sitä ei pitäisi kenenkään syödä.

Vierailija
6/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse olin yhdessä vaiheessa 3 vuotta vegaani. Söin juuri täysin suositusten mukaisesti ja miten ohjeistetaan. Kärsin raudanpuutteesta ja muutenkin oli ihan koko ajan sellainen olo, että en täyttynyt ollenkaan. Söin säännöllisesti ja paljon. Juureksia, vihanneksia, marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, sieniä ja korvikkeita. Mutta silti oli ihan älytön lihan himo! Sitten minulle tuli anemia, ja tajusin lopettaa vegaanisen ruokavalion ja aloin syömään taas sekaruokaa. Voi että miten liha on hyvää, ja pääsin eroon raudanpuutoksesta. Nyt on paljon parempi olo, on kylläinen olo, ihoni voi paremmin ja jaksan muutenkin paljon paremmin. Se on vaan fakta, että ihminen on sekasyöjä.

N.25

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se on aika iso myytti, että liha olisi muka haitallista ihmiselle tai että sen syöntiä pitäisi vähentää. 

Näinhän sen täytyy olla, kun anonyymitrolli niin väittää. Ja heikkolahjaiset peukuttaa. 

Vierailija
8/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jokainen tehkööt niin kuin haluaa. Asiasta riitely on aivan turhaa. Jokaisella on omat perusteensa valita oma ruokavalionsa eikä siihen oikein muilla ole vaikutusta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, syökää miehet soijaa, se sisältää estrogeenin kaltaisia yhdisteitä, tekee varmasti hyvää. 

Vierailija
10/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se on aika iso myytti, että liha olisi muka haitallista ihmiselle tai että sen syöntiä pitäisi vähentää. 

Lihassa on kovaa rasvaa, mutta niin on rasvaisessa kalassa, nuudeleissa, juustossa, jogurtissa, ja monessa muussakin. Kannattaa mieluummin vähentää sokerin kulutusta kuin kunnon lihan syömistä. Ylirasvaisia ja pitkälle prosessoituja lihatuotteita kannattaa välttää ja suosia kunnon vähärasvaisia pihvejä ja vaalea lihaa ei-prosessoidussa muodossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse olin yhdessä vaiheessa 3 vuotta vegaani. Söin juuri täysin suositusten mukaisesti ja miten ohjeistetaan. Kärsin raudanpuutteesta ja muutenkin oli ihan koko ajan sellainen olo, että en täyttynyt ollenkaan. Söin säännöllisesti ja paljon. Juureksia, vihanneksia, marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, sieniä ja korvikkeita. Mutta silti oli ihan älytön lihan himo! Sitten minulle tuli anemia, ja tajusin lopettaa vegaanisen ruokavalion ja aloin syömään taas sekaruokaa. Voi että miten liha on hyvää, ja pääsin eroon raudanpuutoksesta. Nyt on paljon parempi olo, on kylläinen olo, ihoni voi paremmin ja jaksan muutenkin paljon paremmin. Se on vaan fakta, että ihminen on sekasyöjä.

N.25

 Plaaplaaplaa! M' tulen sairaaksi lihasta, sika-nautajauheliha kamalin, olin kuolla! En voi kertakaikkiaan, kolesterolit nousee pilviin yms.

SIlloin tajusin etten kertakaikkiaan voi syödä punaista lihaa!

 

Vierailija
12/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jokainen tehkööt niin kuin haluaa. Asiasta riitely on aivan turhaa. Jokaisella on omat perusteensa valita oma ruokavalionsa eikä siihen oikein muilla ole vaikutusta. 

Mitä riitelyä on tunnustaa tosiasia, että ihminen ei  toimi pelkillä kasviksilla?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Itse olin yhdessä vaiheessa 3 vuotta vegaani. Söin juuri täysin suositusten mukaisesti ja miten ohjeistetaan. Kärsin raudanpuutteesta ja muutenkin oli ihan koko ajan sellainen olo, että en täyttynyt ollenkaan. Söin säännöllisesti ja paljon. Juureksia, vihanneksia, marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, sieniä ja korvikkeita. Mutta silti oli ihan älytön lihan himo! Sitten minulle tuli anemia, ja tajusin lopettaa vegaanisen ruokavalion ja aloin syömään taas sekaruokaa. Voi että miten liha on hyvää, ja pääsin eroon raudanpuutoksesta. Nyt on paljon parempi olo, on kylläinen olo, ihoni voi paremmin ja jaksan muutenkin paljon paremmin. Se on vaan fakta, että ihminen on sekasyöjä.

N.25

 Plaaplaaplaa! M' tulen sairaaksi lihasta, sika-nautajauheliha kamalin, olin kuolla! En voi kertakaikkiaan, kolesterolit nousee pilviin yms.

SIlloin tajusin etten kertakaikkiaan voi syödä punaista li

Niin onhan sitä kalaakin myös.

Eri

Vierailija
14/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jokainen tehkööt niin kuin haluaa. Asiasta riitely on aivan turhaa. Jokaisella on omat perusteensa valita oma ruokavalionsa eikä siihen oikein muilla ole vaikutusta. 

Mitä riitelyä on tunnustaa tosiasia, että ihminen ei  toimi pelkillä kasviksilla?

 

ja etta meita aivopestaan vegaaneiksi. Etta maailma pelastuisi. Eivat enaa vaittaneet ruokasuositusten olevan terveyden takia ..vaan ilmaston! Pah. Hiilidioksidi on kasvien ruokaa ja pieni nousu on vain vihertanyt planeettaa. Kerrotaanko sinulle?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Se on aika iso myytti, että liha olisi muka haitallista ihmiselle tai että sen syöntiä pitäisi vähentää. 

Lihassa on kovaa rasvaa, mutta niin on rasvaisessa kalassa, nuudeleissa, juustossa, jogurtissa, ja monessa muussakin. Kannattaa mieluummin vähentää sokerin kulutusta kuin kunnon lihan syömistä. Ylirasvaisia ja pitkälle prosessoituja lihatuotteita kannattaa välttää ja suosia kunnon vähärasvaisia pihvejä ja vaalea lihaa ei-prosessoidussa muodossa.

Oikeaa rasvaa ei ole mitään syytä välttää.

Rasvainen liha on  terveellisempåå kuin vähärasvainen.

 

Vierailija
16/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Soijarouheen ohella myös soijasuikaleet ovat edullisia. Samaa kuivatavaraa siis kuin soijarouhekin, mutta suikaleen muodossa. Näitä on myynnissä samoilla merkeillä kuin soijarouhettakin, eli ainakin VegeSun ja SoyAppetit. Melko edullinen on myös soijarouhetta vastaava Hernis safkarouhe.

Soijarouheen ja hernisrouheen valmistan siten, että laitan kuumalle pannulle rypsiöljyä ja käytän rouhetta siinä hetken, sitten lisään mausteita, esim. soijakastike, balsamico ja grillimauste. Sen jälkeen vasta lisään vettä pienissä erissä. Pussin kyljessähän ohjeistetaan keittämään rouhe ensin ja vasta sen jälkeen paistamaan ja maustamaan. Tuolla em. tavoin mielestäni rouhe imee paremmin makua, eikä jää niin vetiseksi. Soijasuikaleet taas keitän mausteliemessä (esim. soijakastike, balsamico, broilerimauste), sitten valutan ja puristelen kuiviksi lävikössä, minkä jälkeen paistan öljyssä pannulla ja lisään vielä mausteita.

Soija ja seitan ei maistu miltään, jos ei samaa ruokaa marinoi, keitä, paista ja erityisesti mausta. Miksi ihmeessä syödä jotain soijarouhetta, kun voi laittaa ne mausteet veteen, keittää ja juoda, makuna lopputulos ihan sama? Miksi tarvitaan joku kasvipohjainen alusta, johon mausteet kiinnitetään?

Vierailija
17/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihminen on sekasyöjä. Yksi suurimmista kehityksen mullistuksista oli se, että opittiin kypsentämään lihaa.

Vierailija
18/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse Jumala, kaikkein korkein sanoi: 

Kaikki, mikä liikkuu ja elää, olkoon teille ravinnoksi; niinkuin minä olen antanut teille viheriäiset kasvit, niin minä annan teille myös tämän kaiken. Toisin sanoen ihmisen ravintoon kuukuu liha ja vihannekset.

Vierailija
19/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soijajätettä ja raakaa gluteenia...

Vierailija
20/32 |
31.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se on aika iso myytti, että liha olisi muka haitallista ihmiselle tai että sen syöntiä pitäisi vähentää. 

Valettahan se on minkä kertoo jo antropologia sekä ihmisen biologia. Ihminen on luontaisesti lihan ja eläinrasvan syöjä eikä sitä faktaa havainnointitutkimuksiin nojaava pseudotiede - eli ravitsemustiede - voi muutttaa suuntaan eikä toiseen.