Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Teen täytekakkua, auttakaa

Vierailija
30.12.2024 |

Täytekakku pitäisi saada kostumaan huomiseksi. Täytyykö täytetty täytekakku olla jossain muovissa yön yli? Ajattelin siis vaniljamaidolla kostuttaa.  Huomenna siis koristelen. Ollut yhtä kaaosta tämä pohjan tekeminen, ensimmäinen lensi roskiin ja toinen kärysi niin että palovaroittimet huusivat.

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
30.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa laittaa kelmua päälle, niin ei kuivahda yön aikana.

Vierailija
2/10 |
30.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kääri folioon tai sellofaaniin, niin ei ime makuja jääkaapista. Laita vielä kakkukupu päälle, jos sinulla on. Älä kostuta liikaa, jottei mene mössöksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
30.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos kun kerroit. Kakkusi tulee varmasti maistumaan paskalta.

Vierailija
4/10 |
30.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vinkeistä, näillä varmasti onnistuu :)

Vierailija
5/10 |
30.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tavallisesti laitan kakun kostutettuna ja täytettynä samaan vuokaan, jossa olen paistanut sen. Kostuu tasaisemmin, kun sen kippaa siitä lautaselle.

Vierailija
6/10 |
30.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kinuskikissan sivuilla on hyviä vinkkejä. Täytekakku kuuluu niihin, joita oppii vain tekemällä. Nimim. Nyt alkaa jo sujua. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
30.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiitos vinkeistä, näillä varmasti onnistuu :)



Aikanaan ammatikseenkin leiponut mummini opetti kakun kostutuksesta, että ensin laitetaan alimman pohjan alle neljä palaa leivinpaperia ja ne napataan pois sitten kun aletaan koristella täytekakkua. Se paperi kerää kaikki murut jne, joita irtoaa kakkua kostuttaessa. 

Toiseksi ulkoreunaa pitää kostuttaa enemmän kuin kakun keskiosaa, koska monesti paistuneet reunat jäävät kovemmiksi ilman huolellista kostutusta. Juhlapäivänä kannattaa olla ainakin yksi pilli valmiina hommiin kun imetään pois liika kosteus kakkulautaselta. Mitään katastrofia ei tapahdu kun imee sitä nestettä ja sylkäisee vaikka mukiin. Pillit ovat kertakäyttöisiä eli ne ovat myös hygienisiä.

Vierailija
8/10 |
30.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kiitos vinkeistä, näillä varmasti onnistuu :)



Aikanaan ammatikseenkin leiponut mummini opetti kakun kostutuksesta, että ensin laitetaan alimman pohjan alle neljä palaa leivinpaperia ja ne napataan pois sitten kun aletaan koristella täytekakkua. Se paperi kerää kaikki murut jne, joita irtoaa kakkua kostuttaessa. 

Toiseksi ulkoreunaa pitää kostuttaa enemmän kuin kakun keskiosaa, koska monesti paistuneet reunat jäävät kovemmiksi ilman huolellista kostutusta. Juhlapäivänä kannattaa olla ainakin yksi pilli valmiina hommiin kun imetään pois liika kosteus kakkulautaselta. Mitään katastrofia ei tapahdu kun imee sitä nestettä ja sylkäisee vaikka mukiin. Pillit ovat kertakäyttöisiä eli ne ovat myös hygienisiä.

Miksi neljä palaa, onko ne jotain neljänneksiä lautasesta? Ei kai päällekkäin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
30.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lähtökohtaisesti kaikki jääkaappiin laitettava peitetaan eli kakkukupu päälle.

Vierailija
10/10 |
30.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee kakku valmiiksi kermavaahtoineen kaikkineen ja laita se sitten tunniksi uuniin. Niin Aku Ankassakin tehtiin. Hyvä tuli.