Punalaputettujen tuotteiden pakastaminen
Jos/kun ostatte punalaputettuja ruokia, ja pakastatte niitä, kuinka kauan annatte niiden maksimissaan olla pakasteessa?
Pyrittekö syömään ne pois mahdollisimman pian vai unohtuuko niitä sinne kuukausiksi?
Itse pyrin siihen, ettei kuukautta pidempään olisi pakasteessa, mutta joskus joku yksittäinen tuote on ollut pidempäänkin.
Kommentit (8)
Oikea tapa punalappuisten kanssa on hillota niitä päivä tai pari jääkaapissa ja pakastaa ne vasta sitten. Pakastettua tuotetta sulatetaan pitkään ja hartaasti huoneenlämmössä jonka jälkeen se valmistetaan ruoaksi. Valmis ruoka saa jäähtyä hitaasti hellalla (maut voimistuvat ja tiivistyvät - mielellään yön yli), jonka jälkeen se pakastetaan annosrasioissa myöhäisempää käyttöä ajatellen. Annosrasiat saavat sitten sulaa huoneenlämmössä vuorokauden - pari ennen käyttöä, näin säästetään kallisarvoista energiaa.
Ne on pakkasessa juuri niin kauan, kunnes ne otetaan sieltä valmistukseen.
Täytyy olla täysin makuaistiton jos syö punalaputettuja ruokia jotka ovat olleet vieläpä pakasitmessa, hyi olkoon!
Pakastan ja syön kuukausien tai jopa vuoden päästä. Sulatus tosiaan energiaystävällisesti, hitaasti jääkaapissa.
Vierailija kirjoitti:
Max 3kk pakkasessa.
Vähärasvainen liha säilyy useamman vuoden pakkasessa.
Valmistan heti jotain ruokaa ja pakastan valmiin sapuskan. Biologina tiedän, että pakastaminen ei estä ruoka-aineiden pilaantumista.
Ostan punalaputetun tuotteen, jos satun samana päivänä tekemään ruokaa, johon se soveltuu.