Mikä niissä makkaroissa ja muissa lihavalmisteissa on niin kauhean vaarallista?
Sen tiedän, että monissa lihavalmisteissa on runsaasti suolaa, mikä tunnetusti on epäterveellistä, mutta kun näiden suositusten mukaan kaikkia lihavalmisteita pitäisi välttää suolapitoisuudesta riippumatta.
Kommentit (26)
Ilmastonmuutos. Karjankasvatus kiihdyttää. Sitä rataa.
Kasvispainotteinen ruokavalio kohottaa estrogeenitasoja, joka johtaa miehillä lihasten surkastumiseen, hedelmättömyyteen ja yleiseen heikkouteen fyysisesti ja henkisesti, jolloin kansaa on helpompi kontrolloida ja toteuttaa väestönvaihto Agenda2030 mukaisesti.
Olisi kiva tietää onko esim. Tanskassa tai Saksassa samanlaiset suositukset.
Toki tiedän että suomalainen lehmä kiihdyttää ilmastonmuutosta tanskalaista lehmää enemmän.
Olisi tosiaan hyvä, että selvennettäisiin näitä. Nyt puhutaan ultraprosessoiduista ruoista, joihin kuuluu myös ruisleipä. Sitten puhutaan suolasta, jota on siellä, mihin sitä liikaa laitetaan. Voi olla siis kotiruoassakin jne.
Koska ihminen aloitti ilmastonmuutoksen syömällä lihaa.
Vierailija kirjoitti:
Olisi tosiaan hyvä, että selvennettäisiin näitä. Nyt puhutaan ultraprosessoiduista ruoista, joihin kuuluu myös ruisleipä. Sitten puhutaan suolasta, jota on siellä, mihin sitä liikaa laitetaan. Voi olla siis kotiruoassakin jne.
Moni vegaanien suosiossa oleva valmiste on ultraprosessoitua.
Leikkelettä voi tehdä myös itse. Paistaa tai keittää sopivan lihan ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
Ei lisäaineita, ei ultraprosessoitua, suolan määrän voi päättää ihan itse.
Ei niissä suolaisissakaan mitään vikaa ole, kukaan täysjärkinen ei syö sellaisia koko ajan/pelkästään/suuria määriä kerralla.
Tärkeilyä nämä kaikki ihme ohjeistukset ovat aina olleetkin. Ymmärrys on puutteellista ja sitten tulee aina jostakin asiasta hirveä hysteria jonka takia taas pilataan asioita kun ei ymmärretä toimia oikein koskaan.
Vierailija kirjoitti:
Ilmastonmuutos. Karjankasvatus kiihdyttää. Sitä rataa.
Kaikki liha ei tule karjankasvatuksesta.
Lue niiden tuoteselosteet niin alkaa ymmärrys kasvaa. Tosin jos niistäkään ei ymmärrä mitään, niin asiaa on aika vaikea auttaa.
Vierailija kirjoitti:
Olisi tosiaan hyvä, että selvennettäisiin näitä. Nyt puhutaan ultraprosessoiduista ruoista, joihin kuuluu myös ruisleipä. Sitten puhutaan suolasta, jota on siellä, mihin sitä liikaa laitetaan. Voi olla siis kotiruoassakin jne.
Leivästä tulee suurin osa suomalaisten saamasta suolasta!
lisäainneet se pahinj. tee ite karjalanpaisti se ookooo, lisaineet on paha,ei liha
Vierailija kirjoitti:
Kasvispainotteinen ruokavalio kohottaa estrogeenitasoja, joka johtaa miehillä lihasten surkastumiseen, hedelmättömyyteen ja yleiseen heikkouteen fyysisesti ja henkisesti, jolloin kansaa on helpompi kontrolloida ja toteuttaa väestönvaihto Agenda2030 mukaisesti.
nyt puhut asiaa, hyvä sä. se on juurikin noin.
Ei ennen vanhaan mätetty lihaa samaan malliin kuin nykyään.
1950 luvulla keskiverto suomalainen söi noin 25 kiloa lihaa vuodessa.
Nykyään keskiverto suomalainen syö noin 59 kiloa lihaa vuodessa vaikka fyysinen työ vähentynyt huomattavasti.
Vierailija kirjoitti:
Kasvispainotteinen ruokavalio kohottaa estrogeenitasoja, joka johtaa miehillä lihasten surkastumiseen, hedelmättömyyteen ja yleiseen heikkouteen fyysisesti ja henkisesti, jolloin kansaa on helpompi kontrolloida ja toteuttaa väestönvaihto Agenda2030 mukaisesti.
Enennen vanhaan syötiin vähemmän lihaa mutta lapsia syntyi enemmän.
Nykyään kulutetaan lisää reippaasti enemmän (25kg vs 59kg) ja lapsia syntyy vähemmän kuin ikinä aikaisemmin.
Vierailija kirjoitti:
Koska ihminen aloitti ilmastonmuutoksen syömällä lihaa.
Muinaisten ihmisten on tosin kerrottu syöneen valmiiksi kuolleitten eläimien lihaa.
Sekä makkaraa että leikkeleitä on saatavana myös lisäaineettomina. Niitä voi myös tehdä itse.
Vierailija kirjoitti:
Ei ennen vanhaan mätetty lihaa samaan malliin kuin nykyään.
1950 luvulla keskiverto suomalainen söi noin 25 kiloa lihaa vuodessa.
Nykyään keskiverto suomalainen syö noin 59 kiloa lihaa vuodessa vaikka fyysinen työ vähentynyt huomattavasti.
Ja jännästi on elinikä kasvanut huomattavasti.
On myös tämän ruokasuolan lisäksi paljon nitriittejä yms. Vaarallista on määrä. Ei kukaan saa suolistosyöpää siitä että syö joskus vähän makkaraa, mutta jos se on pääasiallinen ruoka, riski kasvaa.