Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Katsoiko kukaan Nigellan pidot ruokaohjelman tänään?
22.02.2007 |
Ohjelmassa tehtiin ihana suklaakakku ja minulta jäi kakkupohjan reseptistä alku pois. Eli kakkuun tulee 2 munaa, 3/4 dl kaakaota ja 175 g voita, mutta mitä muuta? Paljonko jauhoja ja sokeria? Kirjoittiko kukaan ylös?
Haluasin valmistaa tämän kakun lapsilleni, jotka rakastavat suklaakakkuja.
Kommentit (2)
Paljon kiitoksia ohjeesta. Yritän tehdä heti viikonloppuna.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria(vaniljauutetta)
175 g margariinia(suolatonta voita)
2 munaa
1,5 dl creme fraichea
3/4 dl tumma kaakakojauhetta
Mittaa jauhot,leivinjauhe,sooda ja sokerit monitoimikoneen kulhoon.Lisää pehmeä rasva ja anna koneen sekoittaa taikina.Lisää munat ja fraiche,sekä siililöity kaakaojauhe.Sekoita hyvin.Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan(tai kahteen läpimitaltaan 20 senttiseen vuokaan)paista 180 asteisessa uunissa noin 1/2 tuntia.Jäähdytä.
KUORRUTE/TÄYTE:
175 g tummaa suklaata sulatettuna
75 g margariinia(suolatonta voita)
1 tl vaniljasokeria(uutetta)
tilkka hunajaa(vaaleaa siirappia,kiiltoa antamaan)
1,25 g creme fraichea
2 dl tomusokeria(nigellan ohjeessa 4 dl)
Sekoita sulaan suklaaseen pehmeä magariini ja sokeri.Lisää hunaja ja fraiche ja siivilöi tomusokeria.Itse laitoin vain 2 dl,kun täyte alkoi muuttua jo kovin paksuksi!!
Halkaise kakku kahteen osaan(tai täytä kahdessa erillisessä vuoassa tehty kakku)kostuta pohja vaniljamaidolla(tämä ei kuulunut alkuperäiseen ohjeeseen)levitä kuorrutetta väliin.Nosta toinen osa päälle ja levitä loppu kuorrute kakun reunoille ja päälle.Koristele suklaarouheella(tai sokerikukilla).(Saapi nähdä miltä tämä huomenna maistuu,kun on saanut makuuntua viileässä!!:)