Onko kuivatut marjat ja hedelmät epäterveellisiä?
Kommentit (7)
Vierailija kirjoitti:
Mikä niistä sen epäterveellisempiä tekisi kuin tuoreista hedelmistä ja marjoista? Jotain säilöntäainetta voi olla, nestettä vähemmän mutta kuiva-aine- ja sokeripitoisuus siksi suurempi.
Kuivaaminen on noissa se "säilöntäaine".
Vierailija kirjoitti:
Ovat todella sokerisia!
Höpö höpö taas, kuinka tyhmä ihminen voi olla. Ainesluettelosta näkee, onko lisätty sokeria, useimmiten ei ole vaan mukana on vain hedelmien ja marjojen sokeri. Tottakai ne maistuvat sokerisilta, kun se tuoreen hedelmän sokeri on tiiviimmässä paketissa.
Ovat silkkaa sokeria, eli jos haluaa miettiä painonhallinnan kannalta, niin lähestulkoon samat kalorit kuin karkissa. Tai jos on sokerikoukussa, niin ylläpitää sitä.
Jos oikein hiuksia halkomaan aletaan, niin ei kuivaus ravintoarvolle hyvää tee marjojenkaan kanssa. Samalla tavalla niissäkin rasvat hapettuvat kuin muissakin elintarvikkeissa. Hapettuminen alkaa heti kun marja irtoaa kasvista ja esimerkiksi viipaloitu omena saa suuren määrän happea leikkuupinnoilleen mikä näkyy tummenemisena. Mutta syö vaan.
Mikä niistä sen epäterveellisempiä tekisi kuin tuoreista hedelmistä ja marjoista? Jotain säilöntäainetta voi olla, nestettä vähemmän mutta kuiva-aine- ja sokeripitoisuus siksi suurempi.