Paras ruokasieni?
Mikä on suosikki ruokasienenne ja mistä syystä? Itse pidän eniten herkkutatista ja kantarelleista.
Kommentit (38)
Samat suosikit kuin sulla. Helppoja tunnistaa ja nopeasti saa ruokaa tehtyä kun ei tartte ryöpätä. Molemmissa paljon vitamiineja ja hivenaineita. Sienikastike pastan kera, nam!
Sienet ovat ällötäviå. Hyi olkoon!
Herkkutatit ja sikurirousku - näistä saa sen parhaimman umamin. Nokirousku ja kuusiherkkusieni myös älyttömän hyviä.
Kantarelli on helppo tunnistaa ja varmaan siitäkin syystä niin kovin suosittu. Hyvältähän sekin maistuu, mutta ehkä vähän yliarvostetussa maineessa - kun on paljon muitakin loistavan makuisia sieniä.
Korvasieni. Tiedän, ei suositella tätä nykyä, mutta ei voi mitään - on aivan mahtavan makuinen.
Vierailija kirjoitti:
Mustatorvisieni.
Ai niin, syy. Toukaton, kaunis, helppo kuivata ja jauhaa, voimakas maku, käytän liemen mausteena mm keitoissa ja padoissa.
Kantarelli ehdottomasti. Ollut lapsesta lähtien
Vierailija kirjoitti:
Sienet ovat ällötäviå. Hyi olkoon!
Oli pakko tulla kommentoimaan?
Voitatti toimii paistettuna ja kastikkeena. Isoja sieniä ja kun löydät yhden löydät yleensä kymmeniä.
Täällä kans mustatorvisieni.
Siinä on kaikki maukasta: maku, helppokäyttöisyys, kaunis ulkonäkö, toukattomuus, mukava suutuntuma ja löytämisestä tulevat sävärit. Oh lala,mikä sieni 🥰
Isäni sanoi aikanaan, että hän ei syö turpeita. Samaa mieltä olen minäkin.
Mustatorvisieni.