Laitoin kuukausi sitten suolakurkkuja hapattumaan. Kohta maistetaan.
Kommentit (10)
Minä olen hapattanut munaani kohta kuukauden viime suihkun jälkee , kohta joku mirkku saa maistaa sitä.
Oikein mainioita tuli, saavat vielä pari viikkoa olla.
Onko kyse jopa ihan fermentoitumisesta?
Vierailija kirjoitti:
Onko kyse jopa ihan fermentoitumisesta?
Suomeksi hapattumisesta, kyllä. Näsäviisaus kolahti omaan nilkkaan.
Vierailija kirjoitti:
Miten teit?
Pikaresepti. Vakuumipussiin suola ja mausteet. Rapeita tuli. Perinteisellä systeemillä olisi jouluna ollut valmista.
Kurkkujen hapattamisessa kestää perinteisellä menetelmällä huoneenlämmössä korkeintaan kaksi viikkoa. En ymmärrä, mikä on tämä "perinteinen menetelmä", jolla kestäisi jouluun saakka. Hapattamiseen tarvitaan ämpäri ja siihen kanneksi lautanen, joka pitää kurkut ja mausteet koko ajan veden alla. Aineiksi tarvitaan tuoreita avomaankurkkuja, vettä, suolaa, mustaherukanlehtiä ja mausteita.
Kurkkujen tosiaan pitää olla tuoreita, suolakurkkuja ei voi laittaa happanemaan. :)
Järjenvastaista.