Tekisinkö nakkikeittoa?
En ole varmaan pariinkymmeneen vuoteen syönyt nakkikeittoa ja nyt alkoi tekemään mieli.
Kommentit (24)
Tee vaan. Keitto on hyvää! Itse haluaisin lohikeittoa, mutta tuo eilinen makaroonilaatikkon loppu pitää syödä ensin.
Lohikeitto kuulostaisi kans hyvältä! Sitäkään ei ole tullut tehtyä aikoihin. Tuntuu että sellaiset vanhemmat reseptit on jääneet kaiken fetapastan jalkoihin. Olikohan se niin että nakit piti käyttää pannulla ennenkuin ne laittaa keittoon? Joku muistikuva olisi että ne pysyisi paremmin ehjinä.
Veetäkö meille kuuluu...puhele lisää yksin.
Ei kiinosta tuntemattomien nakkikeitto.
Muista paistaa nakit tai hk sininen lenkki...
Tee ihmeessä. Hyvää. Keitot on aliarvostettuja.
Meillä tehdään nakkikeittoa säännöllisesti. Laadukkaat kuorettomat nakit, lanttua, porkkanaa, naurista, perunaa, sipulia, mitä kasviksia nyt itse kukin haluaa laittaa, ja mausteita... ai että tulee hyvää!
Vierailija kirjoitti:
Tee ihmeessä. Hyvää. Keitot on aliarvostettuja.
jep, keitot on hyviä, terveellisiä ja halpoja, voi syödä useamman päivän, ruisleipää ja juustoa lisäksi
Mitä on nakkikeitto? Nakkeja keitossa??
Minä teen joskus arkena kiireessä nakkikeiton siten, että ostan valmiita peruna keittojuureksia. Pussillisen niitä vaan kiehauttaa ja pilkotut nakit joukkoon. Todella nopea ja ihan hyvä ruoka välillä
Kyllä ne nakit pysyy kasassa paistamattakin ennen keittoon laittamista.
Vierailija kirjoitti:
Minä teen joskus arkena kiireessä nakkikeiton siten, että ostan valmiita peruna keittojuureksia. Pussillisen niitä vaan kiehauttaa ja pilkotut nakit joukkoon. Todella nopea ja ihan hyvä ruoka välillä
Minä ostan nakit pilkottuna.
Lohikeittoon tuo hyvän lisän lopussa lisätty kylmäsavulohi, paketti riittää ja niin että just kypsyy ja tuo makua liemeen...ja toki tuore tilli😀. Ai niin oli kyse nakkikeitosta; hyvää ja toimii aina sekin😀
Keitot valmistuu nopeasti. Minä ostan pakasteena kuutioituja keittojuureksia ja keittovihanneksia. Lisään liemikuution, pippuria (valkopippuri ja mustapippuri) ja suolaa maks. teelusikallinen.
Mitä vaan voi lisätä siihen. Broilerin paistettuja suikaleita tai nakkipaloja tai lohta tai paistettua jauhelihaa (broiskun/naudan jauheliha).
Vettä laitan vain sen verran, että kasvikset peittyy juuri ja juuri.
Tee toki. Itse tein jauhelihakeiton. Kylläpä tulikin hyvää, juuresten maku on nyt parhaimmillaan. Seuraaksi keitoksi sitten aion siskonmakkara- tai nakkikeittoa. Myös lenkkimakkara sopii keittoon. Kaikkiin näihin käy samat juurekset.
Tee vaan, se on hyvää. Vinkki: lisää tölkillinen tomaattimurskaa joukkoon, se antaa kivasti makua ja mehevyyttä.
Niin muistinkin, että lohikuutioita myydään pakasteena. Kätevää kalakeiton teossa. Samoin seikuutioita on pakasteena.
Tee, hyvä ihminen! Lisää reilusti kasviksia (vaikka vihreitä papuja pakasteesta), porkkanaa, sipulia, what ever, ja laita tomaattipyreetä (tosi terveellistä) ja lopuksi tuorejuustoa ja yrttejä (tilli, persilja, mistä vaan tykkäätkään).
Vierailija kirjoitti:
Mitä on nakkikeitto? Nakkeja keitossa??
Wau! Sulla on aivan uskomaton päättelykyky!
Teepä vaan.