Maksaisitko leikkuulaudasta satasen?
Tarjouksessa? Puinen leikkuulauta? Katselin ihan että WTF. Ei ihme että ihmiset tilaavat paljon Kiinasta.
Kommentit (49)
Jos siinä on valtiovarainministerin kuva:
https://politiikkakauppa.fi/products/riikka-purra-leikkuulauta
Riikalla oli näitä myynnissä. Harmi kun kukaan ei osta, kun ostovoima niin heikko.
Kyllä , en,kyllä, en ,kyllä en ,,kyllä en ....Joko on tarpeeksi kyllä tai en vastauksia
Puinen leikkuulauta on sitä paitsi epähygieeninen kun siihen jää mikrobeja vaikka pesisi. Pahin on sellainen puinenleikkuulauta, joka on integroitu keittiön kaapistoon eli ei voi vaihtaa.
En maksaisi. Rahat on finaalissa. En tee mitään uusia hankintoja.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä.
Siis oikeasti? MIKSI ihmeessä? En ymmärrä.
Vierailija kirjoitti:
Riikalla oli näitä myynnissä. Harmi kun kukaan ei osta, kun ostovoima niin heikko.
Joo mutta nyt oli kyse ihan ns. tavallisista puisista leikkuulaudoista.
Hyvä massiivipuinen leikkuulauta kestää kovassakin käytössä oikein huollettuna vähintään yhden ihmisiän. Puu on myös veitsiä ajatellen paras ja lisäksi hygieeninen materiaali, jota käytetään yleisesti ravintolakeittiöissäkin. Tästä voi googletella itse lisätietoja, jos pöpöt huolettavat. Eli kyllä olen ostanut satasen leikkuulaudan ja olen erittäin tyytyväinen.
Vierailija kirjoitti:
Hyvä massiivipuinen leikkuulauta kestää kovassakin käytössä oikein huollettuna vähintään yhden ihmisiän. Puu on myös veitsiä ajatellen paras ja lisäksi hygieeninen materiaali, jota käytetään yleisesti ravintolakeittiöissäkin. Tästä voi googletella itse lisätietoja, jos pöpöt huolettavat. Eli kyllä olen ostanut satasen leikkuulaudan ja olen erittäin tyytyväinen.
Ruokaviraston ylitarkastaja ei jaa näkemystäsi.
Ruokaviraston ylitarkastaja Riina Tolvanen vahvistaa, että leikkuulautojen yleinen hygieniaongelma on se, että niiden pinta on liian kulunut. Sama ikivanha leikkuulauta on käytössä vuodesta toiseen. Päivän aterian aineksia pilkkoessa voi kuluneen leikkuulaudan kautta tulla pöperöön samalla mukaan esimerkiksi listeriaa, ulosteperäistä kolibakteeria tai kampylobakteeria.
Puu on materiaalina huokoinen, joten se imaisee itseensä herkästi kaikenlaista: vettä, likaa ja pesuaineita. Lisäksi se kuivuu hitaasti. Esimerkiksi lihasnesteet imeytyvät nopeasti puiseen leikkuulautaan, Tolvanen sanoo.
Puinen leikkuulauta täytyy muistaa pestä aina heti käytön jälkeen, jotta neste ei ehdi imeytyä sen pintaa syvemmälle. Puinen leikkuulauta soveltuukin parhaiten kuivien elintarvikkeiden, kuten leivän, käsittelyyn.
Tämmöinen on meillä.
https://www.kitchenone.fi/produkt/culimat-mathias-dahlgren-edition-leik…
Maksoin 230€ aikoinaan.
Ei vaadi kuin hitusen puusepän taitoa tehdä itse.
Vierailija kirjoitti:
Ei vaadi kuin hitusen puusepän taitoa tehdä itse.
ei leipääkään kannata ostaa kaupasta, kun parvekkeella voi kasvattaa viljaa ja jauhaa se vaikka pihalta löytyvällä kivellä
Vierailija kirjoitti:
Hyvä massiivipuinen leikkuulauta kestää kovassakin käytössä oikein huollettuna vähintään yhden ihmisiän. Puu on myös veitsiä ajatellen paras ja lisäksi hygieeninen materiaali, jota käytetään yleisesti ravintolakeittiöissäkin. Tästä voi googletella itse lisätietoja, jos pöpöt huolettavat. Eli kyllä olen ostanut satasen leikkuulaudan ja olen erittäin tyytyväinen.
Juuri päinvastoin, kannattaa kuunnella viranomaisia ja tutkimuksia. Leikkuulauta pitää vaihtaa säännöllisesti, oli puuta tai ei. Kulunut pinta on isoin hygieniariski, ja pinta varmasti kuluu ellei kyseessä ole koriste.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyvä massiivipuinen leikkuulauta kestää kovassakin käytössä oikein huollettuna vähintään yhden ihmisiän. Puu on myös veitsiä ajatellen paras ja lisäksi hygieeninen materiaali, jota käytetään yleisesti ravintolakeittiöissäkin. Tästä voi googletella itse lisätietoja, jos pöpöt huolettavat. Eli kyllä olen ostanut satasen leikkuulaudan ja olen erittäin tyytyväinen.
Ruokaviraston ylitarkastaja ei jaa näkemystäsi.
Ruokaviraston ylitarkastaja Riina Tolvanen vahvistaa, että leikkuulautojen yleinen hygieniaongelma on se, että niiden pinta on liian kulunut. Sama ikivanha leikkuulauta on käytössä vuodesta toiseen. Päivän aterian aineksia pilkkoessa voi kuluneen leikkuulaudan kautta tulla pöperöön samalla mukaan esimerkiksi listeriaa, ulosteperäistä kolibakteeria tai kampylobakteeria.
Puu on materiaalina huokoinen, joten se imaisee
Niin, huoltamatta jätetty ja likainen leikkuulauta onkin epähygieeninen. Lauta pidetään öljyttynä, se pestään heti käytön jälkeen ja se myös kuivuu öljyämisen ansiosta erittäin nopeasti. Vesi tai pesuaine ei imeydy öljyttyyn lautaan. Naarmuuntunut lauta hiotaan ja öljytään hyvin.
Tein leikuulaudan 100 cm pitkä ja 24 cm leveestä mäntylevystä jonka ostin puuillosta 9 eurolla. Sahasin siitä kaksi 50 cm laudan ja hioin reunat pyöreiksi. Toimii hyvin ja on halpa.