Kesäkurpitsaruoat
Hei! Kaikissa ohjeissa kehotetaan käyttämään tomaattimurskaa. Mutta. Kun meillä ei siitä tykätä etikkaisuuden vuoksi niin mitä suosittelisitte sen tilalle? Kiitos asiallisista neuvoista.
Kommentit (11)
Itse korvaan murskan tuoretomaateilla.
Ketsuppi, tomaattipyre, kuivattu tomaattijauhe, tuoreet murskatut tomaatit. Tomaattimurskaa on myös ilman etikkaa saatavilla.
Miksi ihmeessä kesäkurpitsaruokiin tulisi aina tomaattia jossain muodossa???
Missä oikeassa tomaattimurskassa ylipäätään on etikkaa?
Enpä oo kesäkurpitsan kanssa koskaan laittanut tomaattimurskaa. Ruskitan oliiviöljyssä ja maustan suolalla ja mustapippurilla. On hyvää näin.
Tein eilen kantarelli-kesäkurpitsarisottoa. Siihen ei tullut tomaattimurskaa eikä muutenkaan mitään tomaattia.
Kesäkurpitsa on kuin vanha sieni joka tekee vaan mieli potkaista, yhtä ällöjä molemmat
Kesäkurpitsaa siivuiksi, öljytään, maustetaan ja grillataan. Hyvä lisuke.
Melkein joka ruokaan voi muutenkin lisätä kesäkurpitsaa, esimerkiksi kuutioina tai raasteena. Raasteena se menee vaikka muusin tai kastikkeen seassa.
Kiitos kaikille vastaajille. Tuo kanttarelliversio vaikutti kokeilemisen arvoiselta. Ap.
Ensinnäkään laadukkaista tomaattimurskissa ei ole etikkaa. Ja jos tomaatissa on karvautta, niin sitä saa taitettua pois sokerilla tai hunajalla.
Mutta tosiaan, eihän useimmissa kesäkurpitsaruoissa edes ole tomaattia. Kesäkurpitsasta voi tehdä pihvejä, risottoa, grillata marinoituna, täyttää vaikka riisi-sieni-yrttiseoksella ja kypsentää uunissa, käyttää moussakaan munakoison sijaan, vuolla siitä kuorimaveitsellä pitkiä siivuja joilla korvaa spagetin ruoan lisukkeena (kestää vain pari minuuttia kypsentää spagetin tapaan kiehuvassa vedessä)...
Sitten toki jos haluaa jotain missä on tomaattia, ainahan voi käyttää murskan sijaan tuoretta tomaattia. Esim. simppeli lämminä salaatti: uunipellille kesäkurpitsa-, tomaatti- ja halloumiviipaleita, joiden päälle pirskoteltu oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, ehkä vähän oreganoa. 10 minuuttia 220-asteisessa uunissa, ja sitten vuorotellen lautaselle. Päälle oliiviöljy+hunaja+sitruuna+suola+pippuri+valkosipuli kastike ja tuoreita basilikanlehtiä. Hyvää leivän kanssa.
Riippuu ruuasta, anna esimerkki.
Tomaattimurskan happamuutta voi muuten taittaa pienellä määrällä sokeria.