Satakunnan kansa: Jättitutkimus: kaikenlaisen lihan syönti lisää diabetesriskiä
Maailmanlaajuinen jättitutkimus: Lihan syöminen lisää diabeteksen riskiä
TUTKIMUS on toistaiseksi perusteellisin näyttö siitä, että lihavalmisteiden ja punaisen lihan syöminen lisää riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen, tiivistää professori Nita Forouhibrittilehti The Guardianille. Forouhi on yksi tutkimuksen kirjoittajista.
Sadan gramman pihvin syöminen päivittäin sen sijaan nostaa riskiä 10 prosenttia. Tutkimuksessa pihvi katsottiin prosessoimattomaksi punaiseksi lihaksi.
SATA GRAMMAA siipikarjan lihaa päivittäin taas lisää kakkostyypin diabeteksen riskiä 8 prosenttia, tutkimus kertoo.
Yllättääkö uutinen? Riski ei siis ole vain prosessoiduilla lihalla ja makkaralla.