Ruokavaliot on hyvän elintason merkki
Suomessa on asiat hyvin kun ihmisillä on varaa niuhottaa ja nirsoilla ruuasta, kukin omista aatteistaan lähtien.
Jos olisi pula-aika, jokaiselle kelpaisi leipä, omenat, porkkanat, liha, yleensä kaikki ruoka, sokeriannos haettaisiin ja kakku olisi juhlahetki.
Kommentit (43)
Toivotko siis pula-aikaa Suomeen vai mikä pointti?
Pitäisikö kaikkien syödä hapansilakkaa, vaikka harva siitä pitää?
Ryhdyttyäni korkearasvaiselle vähähiilihydraattiselle (LCHF) ruokavaliolle ruokakuluni LASKIVAT.
Tärkein syy tähän on se, että en enää osta lainkaan seuraavia kilohinnaltaan kalliita tuotteita:
Einekset, leipä, makeiset.
Teen kaiken ruokani itse raaka-aineista, sillä allergiatkin pysyvät kurissa teollista, lisäaineellista prosessoitua ruokaa välttämällä. Perusruokana esim. luuliemikeitto: Naudan luut noin 3 euroa kilo, vihanneksina punakaalia, punasipulia ja valkosipulia. Vähän lampaankylkeä vielä sekaan, kilohinta 7,5 euroa. Mausteeksi chilitahnaa, suolaa ja meiramia tai muuta yrttimaustetta. Kallein asia mitä syön taitaa olla kotimaiset metsämustikat pakasteena, mutta nekin ovat vain noin kympin kilo, kun ostaa kilon pussissa.
Erityisen hyödyllinen tämä rahaa paljonkin säästävä ruokavalio on ollut juuri päättymässä olevan työttömyyteni noin vuoden keston aikana. Työt alkavat pikapuoliin taas, mutta ruokavalio ei ole mikään dieetti, vaan elämäntapa jota jatkan loppuikäni.
Väitätkö kakku olisi kallis? Vähän sokeria, muutama muna, vehnäjauhoa, purkki kermaa ja hilloa. Toki, jos ostat leipomon kakun, niin maksat myös työstä.
Vierailija kirjoitti:
Ryhdyttyäni korkearasvaiselle vähähiilihydraattiselle (LCHF) ruokavaliolle ruokakuluni LASKIVAT.
Tärkein syy tähän on se, että en enää osta lainkaan seuraavia kilohinnaltaan kalliita tuotteita:
Einekset, leipä, makeiset.Teen kaiken ruokani itse raaka-aineista, sillä allergiatkin pysyvät kurissa teollista, lisäaineellista prosessoitua ruokaa välttämällä. Perusruokana esim. luuliemikeitto: Naudan luut noin 3 euroa kilo, vihanneksina punakaalia, punasipulia ja valkosipulia. Vähän lampaankylkeä vielä sekaan, kilohinta 7,5 euroa. Mausteeksi chilitahnaa, suolaa ja meiramia tai muuta yrttimaustetta. Kallein asia mitä syön taitaa olla kotimaiset metsämustikat pakasteena, mutta nekin ovat vain noin kympin kilo, kun ostaa kilon pussissa.
Erityisen hyödyllinen tämä rahaa paljonkin säästävä ruokavalio on ollut juuri päättymässä olevan työttömyyteni noin vuoden keston aikana. Työt alkavat pikapuol
Eli prosessoit ruokasi kotona elitisti
"Eli prosessoit ruokasi kotona elitisti"
Joo, onhan se pilkkominen ja keittäminenkin prosessointia jos haluat olla intiimikontaktia-välimerkkiin-ihminen.
Itse kuitenkin koen, että se on eri asia kuin teollinen korkeaprosessointi lukuisine lisäaineineen, joilla on vain kaksi tarkoitusta: Vähentää aitojen kalliiden raaka-aineiden tarvetta ja pidentää hyllyikää.
Koska haluan syödä tuoretta ja täysin aidoista aineista tehtyä ruokaa, toimin kuten olen jo 13 vuotta toiminut.
Saarioisten "äitien tekemään ruokaa" nauratti: Minun äitini ei koskaan kokannut niin, että ruokamassa kulkee keittiön katossa olevaa putkea pitkin paikasta toiseen. =)
Vierailija kirjoitti:
Toivotko siis pula-aikaa Suomeen vai mikä pointti?
Pitäisikö kaikkien syödä hapansilakkaa, vaikka harva siitä pitää?
Pieni pula-aika tekisi hyvää, koska ymmärrys perusasioista ja suhteelliauuden taju palautuisi.
En usko pula-aikoina olleen ortorektikkoja. Toki ei kaikki ehkä maistunut mutta sitten ei syönyt. Ei voinut mennä kauppaan ostamaan ulkomailta tuotua ruokaa joilla nykyisin fiilistellään.
Ihan paras oli äitini kertomat sota-ajan "karkit": Kuivattuja porkkanasiivuja, jotka oli uitettu sakariiniliemessä.
Eipä tulisi enää pitää-saada-karkkia-raivareita karkkihyllyn edessä pirpanoilta, jos tarjonta olisi tuo. Äitinikin yleensä ensimaistaman jälkeen kuulemma kieltäytyi noista "herkuista." =)
En toivo pula-aikaa mutta ruuan kunnioitusta. Otan esimerkiksi vaikka vhh-väen keskusteluja, he nimittevät ruokia siellä moskaksi ja p...si. Tavallisia ruokia kuten perunaruokia, leipää, omenia, leikkeleitä, valmisruokia, pizzaa jne. mukaan lukien lastensa koulussa saamat ateriat. Aikuiset naiset.
Omat kouluruokani aikoinaan kaura/ruis/puolukkapuuroa, makaronivelliä, hernekeittoa, joskus harvoin lihakeitto. Aina keittoja koska koululla ei ollut kuin lusikoita. Maito ja leipä piti tuoda kotoa. Kiitos, kunta, kuitenkin ruuasta, oli tärkeää saada ruoka päivällä.
Kyllä köyhäkin voi jättää punaisen lihan pois. Jos ei ole rahaa siihen tai ei maistu. Mutta tuskin puputtaa vihanneksia automaattisesti.
Voi mitä herkkua jos lapsena sai ottaa kauraryynejä kippoon ja vähän siroitella sokeria niihin. Ryynejäkin piti säästää että riittivät seuraavaan myllyreissuun.
Jos kanat olivat hyvin munineet sai tehdä yhden munan kakkutaikinan itselleen ja se oli herkkuhetki.
Karkkeja näki tosi harvoin, jäätelöä söin alakouluiässä eka kerran.
Vierailija kirjoitti:
En toivo pula-aikaa mutta ruuan kunnioitusta. Otan esimerkiksi vaikka vhh-väen keskusteluja, he nimittevät ruokia siellä moskaksi ja p...si. Tavallisia ruokia kuten perunaruokia, leipää, omenia, leikkeleitä, valmisruokia, pizzaa jne. mukaan lukien lastensa koulussa saamat ateriat. Aikuiset naiset.
Omat kouluruokani aikoinaan kaura/ruis/puolukkapuuroa, makaronivelliä, hernekeittoa, joskus harvoin lihakeitto. Aina keittoja koska koululla ei ollut kuin lusikoita. Maito ja leipä piti tuoda kotoa. Kiitos, kunta, kuitenkin ruuasta, oli tärkeää saada ruoka päivällä.
Ja tämä tapahtui 70 vuotta sitten. Pitäisikö jo unohtaa
Vierailija kirjoitti:
En toivo pula-aikaa mutta ruuan kunnioitusta. Otan esimerkiksi vaikka vhh-väen keskusteluja, he nimittevät ruokia siellä moskaksi ja p...si. Tavallisia ruokia kuten perunaruokia, leipää, omenia, leikkeleitä, valmisruokia, pizzaa jne. mukaan lukien lastensa koulussa saamat ateriat. Aikuiset naiset.
Omat kouluruokani aikoinaan kaura/ruis/puolukkapuuroa, makaronivelliä, hernekeittoa, joskus harvoin lihakeitto. Aina keittoja koska koululla ei ollut kuin lusikoita. Maito ja leipä piti tuoda kotoa. Kiitos, kunta, kuitenkin ruuasta, oli tärkeää saada ruoka päivällä.
VHH-ihmisenä nimenomaan kunnioitan aitoja puhtaita raaka-aineita niin paljon, että pidän niiden teollista prosessointia syntinä. Kävin kouluni aikana, jolloin ruoka tehtiin koulun omassa keittiössä alusta asti.
Tietyt ruuat ovat IHMISKEHON NÄKÖKULMASTA moskaa. Ruuan tuottajia, maanviljelijöitä ja karjankasvattajia kunnioitan kovastikin ja maksaisin mielelläni ruuastani vähän enemmänkin, jos tietäisin että se raha menisi niille alkutuottajille.
Elintarviketeollisuutta sen sijaan en kunnioita niin sitten vähääkään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En toivo pula-aikaa mutta ruuan kunnioitusta. Otan esimerkiksi vaikka vhh-väen keskusteluja, he nimittevät ruokia siellä moskaksi ja p...si. Tavallisia ruokia kuten perunaruokia, leipää, omenia, leikkeleitä, valmisruokia, pizzaa jne. mukaan lukien lastensa koulussa saamat ateriat. Aikuiset naiset.
Omat kouluruokani aikoinaan kaura/ruis/puolukkapuuroa, makaronivelliä, hernekeittoa, joskus harvoin lihakeitto. Aina keittoja koska koululla ei ollut kuin lusikoita. Maito ja leipä piti tuoda kotoa. Kiitos, kunta, kuitenkin ruuasta, oli tärkeää saada ruoka päivällä.
Ja tämä tapahtui 70 vuotta sitten. Pitäisikö jo unohtaa
Onko sinusta tervettä nykyinen ruuan kanssa temputtelu?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En toivo pula-aikaa mutta ruuan kunnioitusta. Otan esimerkiksi vaikka vhh-väen keskusteluja, he nimittevät ruokia siellä moskaksi ja p...si. Tavallisia ruokia kuten perunaruokia, leipää, omenia, leikkeleitä, valmisruokia, pizzaa jne. mukaan lukien lastensa koulussa saamat ateriat. Aikuiset naiset.
Omat kouluruokani aikoinaan kaura/ruis/puolukkapuuroa, makaronivelliä, hernekeittoa, joskus harvoin lihakeitto. Aina keittoja koska koululla ei ollut kuin lusikoita. Maito ja leipä piti tuoda kotoa. Kiitos, kunta, kuitenkin ruuasta, oli tärkeää saada ruoka päivällä.
VHH-ihmisenä nimenomaan kunnioitan aitoja puhtaita raaka-aineita niin paljon, että pidän niiden teollista prosessointia syntinä. Kävin kouluni aikana, jolloin ruoka tehtiin koulun omassa keittiössä alusta asti.
Tietyt ruuat ovat IHMISKEHON NÄKÖKULMASTA moskaa. Ruuan tuottajia, maanviljelijöi
Olet tämän ajan, korkean elintason, ihminen. Sinulla on varaa ronklata. Ruuan kunnioitus on unohtunut, jokapäiväisen leivän kunnioitus.
Jos lapsena olisi sanonut leipää tai ihraista siankylkeä moskaksi ja p..ksi, olisi tuvassa myrsky noussut. Tuossa siis ääripäät, vhh rakastaa ihraa, mutta nimittelee leipää. Joku päinvastoin.
"Olet tämän ajan, korkean elintason, ihminen. Sinulla on varaa ronklata. Ruuan kunnioitus on unohtunut, jokapäiväisen leivän kunnioitus."
Olen yli vuosikymmenen - jo edellisessä työpaikassa alityöllistettynä nollatuntisopimuslaisena - elänyt virallisella köyhyysrajalla eli max 1200 euroa kuukaudessa tuloilla. Olen Suomen mittapuulla matalan elintason ihminen ja juuri siksi kannattaakin tehdä ruoka itse raaka-aineista. =)
Mä ostin pussin kuivattuja herneitä, kikherneitä ja linssejä. Pihalla kasvaa paljon vihanneksia ja satoa saa joka päivä. Keitin nämä linssit jne ja pakastin 2 dl purkkeihin.
Aamulla syön viiliä, johon oon lisännyt puurohiutaleita. Joka päivä teen vihanneksista ja tästä seoksesta ruuan. Ruokakulut heinäkuussa ovat alle 50 euroa. Tietty on pitänyt tehdä töitä ennen tätä
Vierailija kirjoitti:
En toivo pula-aikaa mutta ruuan kunnioitusta. Otan esimerkiksi vaikka vhh-väen keskusteluja, he nimittevät ruokia siellä moskaksi ja p...si. Tavallisia ruokia kuten perunaruokia, leipää, omenia, leikkeleitä, valmisruokia, pizzaa jne. mukaan lukien lastensa koulussa saamat ateriat. Aikuiset naiset.
Omat kouluruokani aikoinaan kaura/ruis/puolukkapuuroa, makaronivelliä, hernekeittoa, joskus harvoin lihakeitto. Aina keittoja koska koululla ei ollut kuin lusikoita. Maito ja leipä piti tuoda kotoa. Kiitos, kunta, kuitenkin ruuasta, oli tärkeää saada ruoka päivällä.
Vhh-ruokailijat nimenomaan kunnioittavat ruokaa. Juurikin sitä aitoa, lisäaineetonta, normaalirasvaista ruokaa. Hyljeksivät eineksiä ja keinotekoisesti "kevennettyjä" tuotteita.
Niin?