Leipurit! Minulla on kysymyksiä. Esim muna+sokeri vaahdotuksesta
Kun muna ja sokeri ohjeistetaan vatkaamaan kuohkeaksi vaahdoksi, niin mitä jos tämän skippaa ja sekoittelee vaan aineet vaikka jollain lusikalla? Tuleeko silloin vaan vähemmän ilmava ja kuohkea leivonnainen?
Kiinnostaa myös, oletteko huomanneet että jokin reseptien aina painotettu valmistusvaihe onkin oikeastaan melko turha?
Kommentit (4)
Itselläni esim. kakku on onnistunut vaikka en laittanut uunia lainkaan lämpenemään. Paisto kesti muutaman kuukauden pidempään, mutta tulos oli kuohkea. Joten jotkin vaiheet / ohjeet vpi skipata suoraan.
Jos haluaa soveltaa paljon ohjeiden ohi, kannattaa etsiä resepti jossa sekoitetaan ainekset.
Valmistusmenetelmä vaikuttaa lopputulokseen ja mihin pyritään 🍩🥮🎂🍪🍰🧁🥧🥟🍕🍔🥙🌮
Siitä tulee pannukakku. Yläasteen köksätunneilla yksi poikien ryhmistä sai aikaiseksi munakasrullan kun piti olla kääretorttu 😌
Tossa skenaariossa käy niin että taikinassa ei ole ilmaa joka laajenisi paistovaiheessa, eli leipomus (esim. kakku) ei kohoa vaan jää lättänäksi, pahimmillaan painuu kuopalleen ja tekstuuri jää ikäväksi. Kyllä ne ohjeet on ihan syystä sinne laitettu, sekä aineet mittasuhteineen että työvaiheet. Turha nurista että leipomus epäonnistui, jos korvasit kananmunan banaanilla, vaahdotuksen sijaan vähän puuhaarukalla pyöräytit ja työnsit taikinan kylmään uuniin. Onnistuneita muutoksia on mahdollista tehdä, mutta 99% kotikokeista ei ole tarpeeksi perehtyneitä aiheeseen vaan heittää lonkalta jotain.