Elintarvikkeiden valmistusta ei valvota - pitsojen "kinkku" voi olla vaikkapa rusakkoa tai kania
Pitsoissa käytetty liha ei ole ola aina peräisin porsaasta, selviää Ylen tekemässä tutkimuksessa. Toisinaan liha voi olla peräisin vaikkapa kanista tai rusakosta koska elintarvikkeiden valmistusta ei valvota. Lisäksi jotkut pitseriat huijaavat asiakkaitaan myös sillä että he käyttävät pitsoissaan lihan sijaan myös kasvisvalmisteita kuten esimerkiksi soijasuikaleita ja kauramurua.
Kommentit (17)
Onhan tuo tiedetty tai arvattu ainakin. Mitä ulkopuolisille myydään.
Pizzojen
Anteeksi kirjoitusvirhe
Ap
Idiootti. Suomessa ei kenellekään syötetä kanin lihaa ja ymmärtäisit sen itsekin, jos olisit kykenevä käyttämään aivojasi + lukemaan artikkelin.
Vierailija kirjoitti:
Pizzojen
Anteeksi kirjoitusvirhe
Suomenkielinen kirjoitusasu on "pitsa" ja monikon taivutusmuoto "pitsojen"
Vierailija kirjoitti:
Pizzojen
Anteeksi kirjoitusvirhe
Ap
Pizzan voi kirjoittaa pitsa ja se on oikein.
Osta HK:n ruokia niin saat laaturuokaa.
"Idiootti. Suomessa ei kenellekään syötetä kanin lihaa ja ymmärtäisit sen itsekin, jos olisit kykenevä käyttämään aivojasi + lukemaan artikkelin."
No ennemmin ehkä rusakon, kun niitä on niin helvetisti. Miksei sellaista voisi syöttää, kun niitä syödään muutenkin?
En pysty lainaamaan, mutta tuolle, joka haukkuu ap:tä idiootiksi ja sanoo, ettei Suomessa ole näin: Mutta entäpä, kun maailma on tullut kylään ja perustanut tänne paljon pizza-kebab-paikkoja?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pizzojen
Anteeksi kirjoitusvirhe
Ap
Pizzan voi kirjoittaa pitsa ja se on oikein.
Eri tuote. Pizza on köyhillä täytteillä kun taas suomalainen pitsa on runsailla täytteillä ja tehty uunipellille.
Vierailija kirjoitti:
En pysty lainaamaan, mutta tuolle, joka haukkuu ap:tä idiootiksi ja sanoo, ettei Suomessa ole näin: Mutta entäpä, kun maailma on tullut kylään ja perustanut tänne paljon pizza-kebab-paikkoja?
Suomalaisessa tukussa ne käyvät eivätkä turkkilaisessa.
Vierailija kirjoitti:
"Idiootti. Suomessa ei kenellekään syötetä kanin lihaa ja ymmärtäisit sen itsekin, jos olisit kykenevä käyttämään aivojasi + lukemaan artikkelin."
No ennemmin ehkä rusakon, kun niitä on niin helvetisti. Miksei sellaista voisi syöttää, kun niitä syödään muutenkin?
Kyllä Suomessa syödään kaneja,mutta ei ehkä pitserioissa sentään....
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
"Idiootti. Suomessa ei kenellekään syötetä kanin lihaa ja ymmärtäisit sen itsekin, jos olisit kykenevä käyttämään aivojasi + lukemaan artikkelin."
No ennemmin ehkä rusakon, kun niitä on niin helvetisti. Miksei sellaista voisi syöttää, kun niitä syödään muutenkin?
Kyllä Suomessa syödään kaneja,mutta ei ehkä pitserioissa sentään....
Liian kallista. On tullut ostettua ja laitettua, useimmiten ollut ranskalaista tuotantoa.
Jänispitsa
https://ihanamies.fi/janispizza/
Pohja:
1,5 dl kädenlämpöistä vettä
pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
3 dl Durum-jauhoja
Ohje:
Sekoita kuivahiiva veteen ja lisää siihen suola ja jauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikina ja jätä suht löyhäksi. Lisää oliiviöljy, vaivaa vielä hetkija jätä nousemaan puoleksi tunniksi. Kauli taikina ohueksi uunipellille. Älä laita pellille leivinpaperia, vaan levitä Durum jauhoja pellille. Siten saat pohjasta rapeamman.
Täytteet:
Juustoraaste, sipuli, paprikaa, pepperonisalamia, tomaattikastiketta, paistettua jäniskäristystä, chiliä, mozzarellaa. Täytteeksi voi käyttää kaikkea, mikä maistuu omassa suussa hyvälle.
Leikkaa jäniksen koivet jäisenä ohuiksi siivuiksi ja paista pannulla. Pilko muut täytteet.
Kun olet kaulinnut pizzapohjan ohueksi pellille laita pizzakastike sen päälle. Pizzakastikkeen voit tehdä itse tai ostaa valmiina kaupasta. HUOM! juustoraaste tulee pizzakastikkeen päälle, ei täytteiden päälle kuten usein näkee tehtävän. Juustoraasteenkin saa kaupasta valmiina, joten voit valita haluamasi makuista juustoa. Seuraavaksi laita muut täytteet tasaisesti juustoraasteen päälle. Jätä mozzarella päällimmäiseksi. Laita pizza uuniin. Uuniin lämmöksi niin paljon kuin siitä lähtee eli noin 250 astetta. Anna olla pizzan uunissa 6-7 minuuttia.
mutta mikä on se haminalainen rafla, jossa tuota tyyliä käytetään, kysyy ex-haminalainen
Ihmettelinkin mihin ne tienvarsien kuolleet supikoirat katoaa.
Kas kun ei jälleen kissoja margariinissa ja rottaa lörtsyissä.