Tarjoilija tippaamisesta "Itse en ehkä jättäisi vain 2 euroa, mutta vitosesta ylöspäin"
Siis mitä v.....? yli 5 euroa? Huh-huh. Ei tätä usalaista sontaa tänne, kiitos!
Kommentit (448)
Jaa ABC tyypille pitäisi antaa tippi, ite pitää vielä viedä tarjotinkin kärryyn.
Aina voi jättää tippaamatta, eipä tule sitten edes sitä kahta euroa.
Kaikki eivät edes ole varakkaita jotka käyvät joskus ravintolassa syömässä. Jos haluaa kerrankin hemmotella itseään ja säästää ja panostaa siihen että pystyy nauttimaan ravintolassa käymisestä ei se tarkoita että on yhtään ylimääräistä rahaa laittaa menemään tippinä tarjoilijalle joka Suomessa saa ihan oikean palkan eikä joudu pärjäämään tippauksilla.
Ajattelin lähinnä sitä lompakon pohjalle jäänyttä 10-senttistä...
Tippaus halventaa tarjoilijaa. Hänen pitäisi tehdä sirkustemppuja ja anella tippiä. Ei näin. Hyvä palvelu on osa normaalia työnkuvaa, eikä siitä makseta erikseen.
Vierailija kirjoitti:
Suomessa ei ole tippaus kulttuuria, tarjoilijan pitää se tietää ja hyväksyä.
Ennen annettiin tippiä yleisesti, nykyään ei tietoa kun en täällä enää rafloissa käy. Tulee sitä matkoilla vieläkin pyöristettyä laskun summa suuremmaksi välillä.
Itse maksan myös yleensä tuon vitosen, jos siis tippaan. Viimeksi tippasin vitosen ihan siksi, että meillä oli iso seurue, ja ihmeellisen tiedonhaluista porukkaa. Tenttasivat tarjoilijaa varmaan vartin eri ruuista, joten ajattelin likaisen työn lisäksi tuon tipin.
Pitäisikö kaupankassalle heittää euro, jos oikein nätisti sanoo hyvää päivänjatkoa?
Suomessa en tippaa paitsi hienossa ravintolassa hyvän illallisen päätteeksi ja siellä n. 10% loppulaskusta eli 50-100€.
Vierailija kirjoitti:
Aina voi jättää tippaamatta, eipä tule sitten edes sitä kahta euroa.
Sitten Valo Vesipuhveli sylkee hampurilaiseesi, bigotti.
Hinnat on nousseet tipeissäkin. Nykyään ihan hyväntekeväisyyteen kerääjät vihjailevat että "esim 50€ voisi olla hyvä summa"
Kyllä minä yleensä noudatan sitä 10 prosentin periaatetta.
Vierailija kirjoitti:
Suomessa ei ole tippaus kulttuuria, tarjoilijan pitää se tietää ja hyväksyä.
SUOMESSA on ollut tippauskulttuuri, kauan sitten.
Nim. Tarjoilijoitten tippikuppeja laskenut!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomessa ei ole tippaus kulttuuria, tarjoilijan pitää se tietää ja hyväksyä.
Ennen annettiin tippiä yleisesti, nykyään ei tietoa kun en täällä enää rafloissa käy. Tulee sitä matkoilla vieläkin pyöristettyä laskun summa suuremmaksi välillä.
Saksassa olen vain tipannut. Ei ollut mitään hajua, että siellä pitää moista tehdä.
mä ennemminkin tinkisin hinnasta vintagemiehetkin opettivat että kaikki mitä tinkii niin sitä ei tarvitse maksaa palsamäen sanoin hulluhan se on jos ei puolta tarjoa
Ei kuulu Suomen kulttuuriin. He saavat palkkaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomessa ei ole tippaus kulttuuria, tarjoilijan pitää se tietää ja hyväksyä.
SUOMESSA on ollut tippauskulttuuri, kauan sitten.
Nim. Tarjoilijoitten tippikuppeja laskenut!
Ovimiehille on tullut annettua rahaa ja tarjoilijoille se 10% hienossa ravintolassa. Kahvilat, pikaruokalat jne. niin en tippaa - ei kuulu asiaan.
Taas yksi hyvä syy syödä kotona.
Minä pyöristän samalla tavalla kuin käteisellä maksamisessa.
Esim. jos laskun loppusumma on 95 euroa niin laitan tippiä vitosen. Olisin siis käteisellä maksaessa antanut satasen ja sanonut, ettei tarvitse antaa vaihtorahaa.
Suomessa ei ole tippaus kulttuuria, tarjoilijan pitää se tietää ja hyväksyä.