Mihin käytätte kauramaitoa?
Käyttääkö joku kauramaitoa ruokajuomana? Sehän on ihan hirveän makuista verrattuna lehmänmaitoon Kahvimaitona menee, mutta silloinkin tulee vahva kauran maku läpi. Mihin te ihmiset kauramaitoa yleensä käytätte?
Kommentit (20)
Vierailija kirjoitti:
Kahvimaitona
Ei kannattaisi jos hampaasi ovat sinulle kalliit.
https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/3b004e1b-adbc-40c2-a1ff-49daf…
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kahvimaitona
Ei kannattaisi jos hampaasi ovat sinulle kalliit.
https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/3b004e1b-adbc-40c2-a1ff-49daf…
Aika pieni on kauramaidon kariogeeninen vaikutus verrattuna vaikka kaffepullaan. Ja olenpa kuullut että jotkut laittavat sokeria siihen itse kahviinkin.
Kahvissa käytän, ja minusta se kauran maku on parempi kuin lehmän maku.
Vierailija kirjoitti:
Kahvissa käytän, ja minusta se kauran maku on parempi kuin lehmän maku.
Mutta ei sitä nyt samaan tapaan voi ruokajuomana käyttää kuin lehmänmaitoa.
Joskus murojen tai myslin kanssa. Kahvissa en käytä maitoa, enkä juo mitään maitoa ruoan kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kahvimaitona
Ei kannattaisi jos hampaasi ovat sinulle kalliit.
https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/3b004e1b-adbc-40c2-a1ff-49daf…
Tuolla ei ole mitään käytännön vaikutusta, ellei jatkuvasti ole se maitokahvikuppi nenän edessä ja siitä juo vähän väliä. Useimmat juo kahvia pari-kolme kertaa päivässä, ja samalla usein syödäänkin jotain. Sillä samalla happohyökkäyksellä se maitokin menee, kun ne aamu- tai iltapäiväkahvin kanssa syötävätkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kahvimaitona
Ei kannattaisi jos hampaasi ovat sinulle kalliit.
https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/3b004e1b-adbc-40c2-a1ff-49daf…
Aika pieni on kauramaidon kariogeeninen vaikutus verrattuna vaikka kaffepullaan. Ja olenpa kuullut että jotkut laittavat sokeria siihen itse kahviinkin.
Niinkö tuo hammaslääkäri tuossa sanoo?
Uskon erään baristan sanomaa: kauramaito on ultraprosessoitua roskaa ja ihmiset jostain syystä luulevat sen olevan terveystuote. Jos ihmiset tajuaisivat minkälaisen valmistusprosessin kauramaito käy läpi, kukaan ei käyttäisi sitä ainakaan sisäisesti. Lehmänmaitokaan ei ole tarkoitettu ihmisen ravinnoksi, mutta kauramaito ei senkään vertaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kahvimaitona
Ei kannattaisi jos hampaasi ovat sinulle kalliit.
https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/3b004e1b-adbc-40c2-a1ff-49daf…
Tuolla ei ole mitään käytännön vaikutusta, ellei jatkuvasti ole se maitokahvikuppi nenän edessä ja siitä juo vähän väliä. Useimmat juo kahvia pari-kolme kertaa päivässä, ja samalla usein syödäänkin jotain. Sillä samalla happohyökkäyksellä se maitokin menee, kun ne aamu- tai iltapäiväkahvin kanssa syötävätkin.
Ei hammaslääkärin mukaan.
Kaikki mitä valmiiseen mustaan kahviin kaadetaan, pilaa sen maun. Kahvi muistuttaa makuprofiililtaan punaviiniä. Laitatko kauramaitoa punaviiniin???
Kahviin, teehen, ruuanlaittoon, leivontaan. Ei meillä kukaan sitä juomalla juo, mutta ei me juoda lehmänmaitoakaan.
On varaa oikeaan maitoon ja kermaan. Viljasta uutettua mäskiä en kahviini laita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kahvimaitona
Ei kannattaisi jos hampaasi ovat sinulle kalliit.
https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/3b004e1b-adbc-40c2-a1ff-49daf…
Aika pieni on kauramaidon kariogeeninen vaikutus verrattuna vaikka kaffepullaan. Ja olenpa kuullut että jotkut laittavat sokeria siihen itse kahviinkin.
Niinkö tuo hammaslääkäri tuossa sanoo?
Vaikea sanoa mitä juuri tuo hammaslääkäri sanoo, koska en ole roskalehtien kirjautunut asiakas. Mutta noin vanhastaan hammaslääkärit ovat varoitelleet happamista ja sokerisista ruoista ja varsinkin niiden yhdistelmistä kuten sitrushedelmämehuista. Kauramaito ei ole hapanta eikä erityisen sokeristakaan, mutta toki saa aikaan happohyökkäyksen, kuten melkein mikä tahansa ruoka tai juoma.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kahvissa käytän, ja minusta se kauran maku on parempi kuin lehmän maku.
Mutta ei sitä nyt samaan tapaan voi ruokajuomana käyttää kuin lehmänmaitoa.
En tiedä miten tuo pitäisi tulkita, koska en oikein pysty käsittämään, kuinka aikuinen ihminen voi juoda maitoa ruokajuomana. Eikö kaikki ruoka maistu lehmältä?
Vierailija kirjoitti:
Uskon erään baristan sanomaa: kauramaito on ultraprosessoitua roskaa ja ihmiset jostain syystä luulevat sen olevan terveystuote. Jos ihmiset tajuaisivat minkälaisen valmistusprosessin kauramaito käy läpi, kukaan ei käyttäisi sitä ainakaan sisäisesti. Lehmänmaitokaan ei ole tarkoitettu ihmisen ravinnoksi, mutta kauramaito ei senkään vertaa.
Entä soijamaito? Niissäkin on kyllä merkeissä eroa mutta Alpro Soyan mausta tykkään. Käytän joskus kun teen pirtelöä tai kaadan muroihin. Silloin harvoin kun leivon käytän kyllä tavallisia maitotuotteita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kahvissa käytän, ja minusta se kauran maku on parempi kuin lehmän maku.
Mutta ei sitä nyt samaan tapaan voi ruokajuomana käyttää kuin lehmänmaitoa.
En tiedä miten tuo pitäisi tulkita, koska en oikein pysty käsittämään, kuinka aikuinen ihminen voi juoda maitoa ruokajuomana. Eikö kaikki ruoka maistu lehmältä?
En tiedä miltä lehmä maistuu, mutta lehmänmaito maistuu maidolta. Hyvin mieto makuhan siinä on. Kun on lapsesta saakka tottunut sitä juomaan, niin tuntuisi todella erikoiselta vaihtaa se johonkin toiseen, täysin eri makuiseen tuotteeseen. Jos lehmänmaitoa ei ole tarjolla, niin juon mieluummin vaikka vettä, kuin jotain kauramaitoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kahvissa käytän, ja minusta se kauran maku on parempi kuin lehmän maku.
Mutta ei sitä nyt samaan tapaan voi ruokajuomana käyttää kuin lehmänmaitoa.
En tiedä miten tuo pitäisi tulkita, koska en oikein pysty käsittämään, kuinka aikuinen ihminen voi juoda maitoa ruokajuomana. Eikö kaikki ruoka maistu lehmältä?
Lehmän maku on hieno verrattuna suominaisten pillunhajuun.
Kahvimaitona