Hyväksi todettu porkkanakakun ohje
Tiedän; voisin laittaa tämän tuonne ruokaosioon tai vaikka googlettaa mutta uskoisin että täältä saisin ohjeen nopeammin ja juuri sen parhaan kakun ohjeen. :) Tästäkin on niin monenlaista sovellusta.
Eli jos joku ihana ihminen viitsisi minulle tänne laittaa hyvän porkkanakakun ohjeen tai linkkivinkin mistä löytää? :) Kiitos!
Kommentit (6)
4 munaa
4 dl sokeria
200 g sulatettua rasvaa
3 dl jauhoja
vajaa 1 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
vajaa 1 tl soodaa
1,5 tl kanelia
300 g raastettua porkkanaa
Vaahdota muna ja sokeri, lisää jäähtynyt rasva, toisiinsa sekoitetut kuivat aineet ja porkkanaraaste. Levitä pellille, paista 200 asteessa 15 minuuttia.
Sekoita kuorruksen aineet:
200 g sulatejuustoa (Mesikämmentä ei taida enää olla?)
225 g tomusokeria
50 g pehmeää rasvaa
1 rkl vanilliinisokeria
Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle. Koristele mantelirouheella tai jollain muulla
ja kumarrus!! :) Nyt köökin puolelle! :)
puuterisokeri on siis tomusokeria....
Juu, niin minä päättelin vaikka ensin mietinkin hetken että mitäs onkaan puuterisokeri. :) ap
Kakkupohja
- 4 munaa
- 350 g porkkanaraastetta
- 2,25 dl öljyä
- 4,25 dl jauhoja
- 4,5 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl kanelia
Vatkaa munat, öljy ja porkkanaraaste kuohkeaksi sotkuksi. Sekoita jauhot keskenään ja kääntele taikinan sekaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa 50 minuuttia.
Kun kakku on paistunut, kumoa ja anna jäähtyä.
Kuorrutus
- 100 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
- 45 g pehmeää voita
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa sekaisin ja levitä kakun päälle.
äidiltä:
Carrot Cake
-2 kupillista jauhoja
-2 kupillista sokeria
-2 tl leivinjauhetta
-2 tl soodaa
-2 tl kanelia
-1/2 tl suolaa
-4 munaa
-1,5 kupillista öljyä
-3 kupillista raastettua porkkanaa (puolet ihan hienoksi, puolet vähän karkeammaksi)
Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita. Laita voideltuun vuokaan ja paista n 30 min 180-200 C.
Frosting for Carrot Cake:
- n 250 g pehmeää Philadelphia tuorejuustoa
- n 125-150 g pehmeää voita/ margariinia
- n 450-500 g puuterisokeria
- 1 kupillinen pähkinöitä (murskattuina)
Sekoita kunnes pehmeää tahnaa, sitten levität lämpimän kakun päälle.