Kaikki grillissä ja saunan kiukaalla tehdyt ruuat
Ovat juntteja ruokia.
Jos tekee makkaran grillissä tai löylykiukaalla on se merkki junttiudesta.
Kommentit (10)
Olen lapsena syönyt kiuasmakkaraa. Ihan hyvältä maistui ja keltainen Jaffa juomaksi.
Ennen nykyajan hömpötyksiä ruoka valmistettiin avotulella tai puulämmitteisessä uunissa. Raakaa kalaa ja lihaa syöneet saivat lapamadon, ameeban ja trikiinejä.
Milloin ap laittaa listan mikä ei ole junttia?
Taitaa olla aika ohut lista...
Meillä oli lapsuuskodissa kiukaalla paistettua lenkkimakkaraa. Se oli jossain pussissa. Se oli herkkua. Paistettiin myös nuotiolla tikuissa makkaraa.
Meillä,tehdään onneksi makkarat savustimessa.
Vierailija kirjoitti:
Milloin ap laittaa listan mikä ei ole junttia?
Taitaa olla aika ohut lista...
Kebab ja pekoni ei ole junttia..
Tein viikko sitten lohta grillissä. Uunilohen tapaan siis. Jos sekin on junttia niin antaa olla, sitäpaitsi tulee halvemmaksi kuin kärventää sähköuunissa
Paras paikka juhannusmakkaroille on savupiipun sisus. Vielä parempi jos piippua suojaa pelti, johon rautalangan voi virittää ja toiseen päähän huilun tuhdit! Nami nami!
Vierailija kirjoitti:
Meillä oli lapsuuskodissa kiukaalla paistettua lenkkimakkaraa. Se oli jossain pussissa. Se oli herkkua. Paistettiin myös nuotiolla tikuissa makkaraa.
Makkarapussi se on nimeltään ja on niitä vieläkin myynnissä. Tosin ovat ohentuneet viime vuosikymmeniltä, mutta asiansa ajavat vieläkin.
Saunan kiuas ei ole mikään ruuanvalmistus alusta