Terveellisiä suolainen piirakka joka kuitenkin on vielä herkullinen?
Pohja suht terveellinen (ei voita), täytteet kermaiset mutta ei saisi olla kermaa.
Kommentit (26)
Margariinia ja maitorahkaa taikinaan, vehnäjauhoista osan korvaat kaurahiutaleilla. Täytteeksi lämminsavulohta, purjoa, paprikaa, kevyt kermaviiliä, kananmuna ja kevyt juustoraastetta jossa 15% rasvaa.
En tosiaan tajua, että joissain piirakoissa on niin järkyttävän paljon rasvaa. Silti ihmiset ostavat niitä. Ja jopa tekevät!
Käytä siihen pohjataikinaan oliiviöljyä margiksen ja voin tilalla. Osa jauhoista kokojyvistä jauhettua.
Täytteeksi valitse vähärasvaista savustettua kinkkua esim. Siinä on makua kuitenkin. Tai savulohta. Tai keltaevätonnikalaa vedessä.
Mieleisiä kasviksia sekaan. Sitten kanamuna- kermaviiliseos päälle.
Täysjyväjauhoja löytyy esim. kaurajauho, vehnäjauho ja ruisjauho. Grahamjauho on täysjyvävehnää.
Lisää siihen pohjataikinaan juuresmuusia. Tulee makua, kun valitset mieluisia juureksia, ja keität ja soseutat.
Makua tulee mahtavasti, kun laitat piirakan päälle vielä anjovisfileitä.
Valmistaikina ja airfryeriin ehkä. En oo kokeillut vielä, haluaisin. Mitä vaan terveellistä päälle, ehkä kermaviilimunasössöäkin?
Vierailija kirjoitti:
Valmistaikina ja airfryeriin ehkä. En oo kokeillut vielä, haluaisin. Mitä vaan terveellistä päälle, ehkä kermaviilimunasössöäkin?
Sama
Nyt muistinkin. Vanha resepti, uunissa.
Sipulipiirakka + anjovis+ juustoraastetta.
Pitäisi kokeilla airfryerissa. Slurps
Tässä terveellinen pohjataikina:
2 dl vehnäjauhoja (voi laittaa myös täysjyvää)
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vettä
0,5 dl öljyä
Suolaa ja leivinjauhetta 0,5 - 1 tl.
Sekoita kaikki, painele käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Täytteet päälle ja uuniin 200 c jotain 40 min (voi olla valmis jo puolessa tunnissakin).
Täytteeksi mitä nyt haluaakaan. 2 kananmunaa + 2 dl kermaviiliä, ruokakermaa, turkkilaista jogurttia, ranskankermaa tms. on hyvä seos täytteiden päälle.
Vierailija kirjoitti:
Valmistaikina ja airfryeriin ehkä. En oo kokeillut vielä, haluaisin. Mitä vaan terveellistä päälle, ehkä kermaviilimunasössöäkin?
Valmistaikinat ei kyllä ole terveellisiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valmistaikina ja airfryeriin ehkä. En oo kokeillut vielä, haluaisin. Mitä vaan terveellistä päälle, ehkä kermaviilimunasössöäkin?
Valmistaikinat ei kyllä ole terveellisiä.
Toisaalta terv ruokavalio on kokonaisuus..
Itellä pakasteessa joku taikina, pakko päästä testaamaan se airfryerissa! Nam ja slurps
Oliiviöljy pilaa pohjan maun! Voisi kuvitella, että maistuu vanhalle villasukalle, eltaantuneelle. Ei enää ikinä!
Musta koskenlaskija ruoka&dippi on hyvä täyte esim. kantarellien kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Oliiviöljy pilaa pohjan maun! Voisi kuvitella, että maistuu vanhalle villasukalle, eltaantuneelle. Ei enää ikinä!
Oliiviöljyissä on eroja. Ei ne kaikki ole vahvan makuisia.
Extra mild oliiviöljy sopii leivontaan.
Kylmäpuristetut ei pidä korkeista lämpötiloista.
Hakukone, oletko kuullut niistä? Taidat käyttääkin yhtä sellaista, kun tälle sivulle päädyit.