Parhaat perunalaadut?
Jauhoinen
Kiinteä
Yleinen
Kysyn siksi että mietin mitä kannattaa torilta tai Rekosta ostaa. Anopilta saatiin aina ennen Lapin puikulaa ja se oli kyllä hyvä mutta täällä päin ei oikein kaupoista löydy. Anoppi on nyt jo itse mullan alla. Kaupan potut ei ole oikein hyviä yleensä.
Kommentit (22)
Kaikki ne on samanlaisia vaikka se viljelijä mitä koettaa väittää
Ranskalainen peruna ja valkosipuliperuna
Kuningas Yrjö (King George) on paras perunalajike, vaikka onkin hiukan rupinen ja kipiä.
Minä tykkään Matildasta ja Annabellasta sekä puikulasta (ei ole Lappia nähnytkään).
Siikli on paras, syön ympäri vain Siikli.
Jauhoinen aina ja kaikkeen! Esim. Afra, Norjan punainen, van Gogh ovat hyviä. Keittoihin kannattaa kypsentää hieman puolikypsäksi ja loppukypsyminen hoituu levyn sammutettua. Itse inhoan esim. Siikliä, jäiks, niljakas possunperuna.
Siis tarkoitin että mitkä on parhaat mihinkin tarkoitukseen, esim. puikula sopi vähän kaikkeen. Merkkejä olen vailla, niinkuin numero 5 vastasi. Ostin Rekosta jotain mikä oli hyvää mutta ko. tuottaja ei ole enää vähään aikaan ollut eli lienee jo uuden sesongin työt painamassa päälle. Enkä muista merkkiä enää.
Suosittelen keltaista kiinteää. Yleensä valkoinen tuntuu kuin riisiltä, verensokerin kannalta.
Kiitos 6, Matildahan se oli se mitä ostin viimeksi. Säilyi tosin hyvin.
Eilenkö anoppi kuoli, vai miten olet pärjännyt perunaostoksilla tähän asti? Et ole löytänyt yhtään mieleistä perunaa?
Miksi kysyt täältä? Etkö lue ilta sanomia? Elätkö vain tämä sivusto 24h/ 7 päivää?Aihe oli Ilta-Sanomat. Sinä löytyy aihe selaamalla yhä ja vastaus,
Tykkään Timosta enemmän kuin Siiklistä
Mitähän sinä tässä tahdot oikein kysyä? Että mitä perunalajikkeita kannattaa ostaa, mikä maistuu parhaalle, vai että kannattaako ostaa jauhoista, kiinteää vai yleisperunaa?
Noh, jälkimmäinen riippuu tietenkin siitä, mitä aiot perunoista valmistaa. Jauhoisesta muussia, kiinteästä keittoa. Yleisperunat käy kuorineen keitettäväksi ja myös keittoihin, kunhan ei liian kaun keitä, lihaperunalaatikkoon, ranskalaisiin, lohkoperunoihin jne.
Perunalajikkeiden maut onkin sitten makuasia. Itse tykkään Annabellesta ja Violet Queenista.
Pellossa sekä Timoa, että siikliä. Timo on varhaisempi lajike ja Siikliä sitten sen jatkeeksi. En syö perunaa kuin kesällä mökillä. Ja muusia en syö koskaan.
Annabella (kiinteä lajike) on mun mielestä paras maultaan, väriltään ja koostumukseltaan. Ihan hemmetin hyvä peruna.
Kyllä Lapin puikulaa kaupasta saa. Meilläkin pikkukylän kaupassa semmoisia on. Annabelle on hyvä yleiskäyttöön ja Rosamunda muusiin ja uuniperunaksi.
Kiinteä on paras. Jauhoinen on muusiin. Yleinen käy kai moneen, en tiedä mihin.