Äitienpäivän ruokailu. Sopiiko äidille tarjoiltavaksi?
Alkuruoka: paahdettu juuressosekeitto
Pääruoka: Uunissa kypsennettyjä ahventa, puikulaperunasosetta, majoneesia, kasviksia
Jälkiruoka: kuningatarpaistos, vaniljakastike, kahvi ja konjakki
Kommentit (60)
Jos se ei ole katettu ABC:n noutopöytään niin mainio.
Muuten kuulostaa hyvältä, mutta majoneesi on karmeaa. Mutta jos sitä ei ole sotkettu yhteen muiden ruokien kanssa, niin sen voi jättää ottamatta.
Keitto hyvää.
Ahven hyvää. Puikulat hyviä. Majoneesi hyvää. Kasvikset hyvää.
Jälkiruoka hyvää. Konkakki ei maistu mutta voi jättää välistä
Äiti asuu eri kaupungissa. Lähetin 2 korttia että josko edes toinen tulis perille. Aikaisemmalla vierailulla annoin lahjakassin jossa juhlapöytäsuklaakonvehtirasia ja tummasuklaalevy. Äitienpäivänä en pääse kylään.
Paahdettu keitto? Vai olisiko kuitenkin keitto paahdetuista juureksista?
Juureskeiton tilalle tekisin vaikka maa-artisokkakeiton tai jonkun muun lempeän makuisen keiton.
Paistetaanko ahvenet kokonaisina vai miksi uunissa? Eikö olisi siistimpää syöjänkin kannalta, että ahvenet paistetaan fileinä pannulla.
Todellakin kelpaa! Onnekas puoliso sinulla
Vierailija kirjoitti:
Muuten kuulostaa hyvältä, mutta majoneesi on karmeaa. Mutta jos sitä ei ole sotkettu yhteen muiden ruokien kanssa, niin sen voi jättää ottamatta.
Joo, majoneesin voi tarjota sitten illemmalla lasten mentyä nukkumaan.
Muuten ok, mutta majoneesin en ymmärrä mikä sen funktio on tuossa kokonaisuudessa, ei edes sovi kokonaisuuteen. Ennemmin joku kastike (valkoviini, beurre blanc, bearnaise, hollandese, tms), vaikka muusin kanssa sekään ei ole pakollinen.
Konjakin lisäksi voisi vaihtoehtona olla jotain likööriä. Yleensä naiset tykkää vähän miedommista juomista.
Talviruokaa juuressosekeitto ja uunikala.
Tee jotain keväisempää. Joku maukas alkusalaatti tai vaikka skagenleipiä. Ahvenet pannulle ja korvasienikastiketta ja keitetyt perunat. Jälkiruoaksi joku sitruunainen tai marjaisa täytekakku, onhan kuitenkin juhlapäivä!
Majoneesin tilalle kermaviilikastike kalalle, on raikkaampi ja keveämpi. Ja se konjamiini hemmettiin. Ei äiti kaipaa viinaksia. Itselleen kai isä sen varasikin, vai?
Eiköhän sinun pitäisi tietää, mistä äitisi tykkää. Toisin kuin random-nettikirjoittelijoiden, jotka eivät koskaan ole edes nähneet äitiäsi.
Vierailija kirjoitti:
Majoneesin tilalle kermaviilikastike kalalle, on raikkaampi ja keveämpi. Ja se konjamiini hemmettiin. Ei äiti kaipaa viinaksia. Itselleen kai isä sen varasikin, vai?
Miksi luulette, että puoliso tässä järkkää ateriaa vaimolleen? Jos joku puhuu äidistä, niin kyse on kai henkilön omasta äidistä. Ei kai aikuinen mies vaimoaan äidiksi kutsu, eihän...
Vierailija kirjoitti:
Paahdettu keitto? Vai olisiko kuitenkin keitto paahdetuista juureksista?
Paahdettu juuressosekeitto on ihan oikein kirjoitettu. Sillä nimellä löytää reseptinkin. Onhan se keittokin tavallaan paahdettu, kun sen ainesosat on paahdettu ennen soseutusta.
Kiinnostaa, miten nuo ahvenet on tarkoitus uunissa paistaa. Kokonaisinako? Itse en haluaisi perkailla ahvenia varsinkaan juhla-aterialla.
Vierailija kirjoitti:
Konjakin lisäksi voisi vaihtoehtona olla jotain likööriä. Yleensä naiset tykkää vähän miedommista juomista.
Joo, tai vaikka Cream Sherry olisi hyvä vaihtoehto.
Kyllä kelpaisi