Tekeekö kukaan omaa kotiviiniä?
Kommentit (13)
Vierailija kirjoitti:
Minä teen joskus, mutta yleensä teen ihan kiljua johon sitten pullottamisen yhteydessä lisään mehua makua parantamaan. Ja tulee paljon halvemmaksi kuin alkoholin ostaminen kaupasta/Alkosta.
Kilju muuttuu maagisesti viiniksi kun siihen lisää tietyn määrän hedelmiä, marjoja tai viljatuotteita käymisvaiheessa. Tai näin ainakin oli ennen kuin kiljun tekeminen sallittiin.
Meillä on tehty salaisella reseptillä kotiviiniä viimeiset 20 vuotta. Melko suuritöinen homma. Jos yhtään lasket arvoa omalle työlle, eipä taida säästöä tulla.
Vierailija kirjoitti:
Meillä on tehty salaisella reseptillä kotiviiniä viimeiset 20 vuotta. Melko suuritöinen homma. Jos yhtään lasket arvoa omalle työlle, eipä taida säästöä tulla.
Rahallisesti säästö on kuitenkin aina todella merkittävä.
Ennen tehtiin, jokus 1990-luvulla, ja joslus vielä 2000-luvun alussa.
Ei enää sen jälkeen. Viini on nykyisin niin haloaa, että ne vkonlopun aterioiden viinit voi kevyesti ostaa Alkosta.
Ja silloin aikoinaan oltiiin nuorempia, ja niitä porukka tapaamisia enrmmän. Piti olla halpaa juotavaa kämpirn voileipien kanssa ja seurustelujuomana.
Vierailija kirjoitti:
Kauan viinin pitää käydä?
Riippuu sokerin määrästä, lopullisesta alkoholipitoisuudesta, käymislämpötilasta ja jopa hiivan määrästä. Viikosta kahteen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minä teen joskus, mutta yleensä teen ihan kiljua johon sitten pullottamisen yhteydessä lisään mehua makua parantamaan. Ja tulee paljon halvemmaksi kuin alkoholin ostaminen kaupasta/Alkosta.
Kilju muuttuu maagisesti viiniksi kun siihen lisää tietyn määrän hedelmiä, marjoja tai viljatuotteita käymisvaiheessa. Tai näin ainakin oli ennen kuin kiljun tekeminen sallittiin.
Seiuraksena armoton päänsärky. Oksentelu. Ripuli. Vuorokausi pahassa kankkusessa petissä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauan viinin pitää käydä?
Riippuu sokerin määrästä, lopullisesta alkoholipitoisuudesta, käymislämpötilasta ja jopa hiivan määrästä. Viikosta kahteen.
6kg sokeria 2vko ja 14pros viini
Olen tehnyt usein. Käytän valmispakkausta, siinä on selkeät ohjeet. Hauskaa hommaa! Pullotus on kohokohta. Siinä on samaa iloa kuin säilömisessä - ihana rivi itse tehtyjä lopulta. Aika vahvaa viiniä se kyllä on, eikä erityisen hyvää.
aina pulputtaa ja teen ihanaa tuotetta
Kilju on nopeampaa, halvempaa, parempaa.
Kasvattaisin kotikukkaa jos se olisi sallittua. Voi olla että joku päivä alan kasvattaa omaan käyttöön oli laillista tai laitonta. Ei sitä kuitenkaan suomessa sallita tai laillisteta.
Minä teen joskus, mutta yleensä teen ihan kiljua johon sitten pullottamisen yhteydessä lisään mehua makua parantamaan. Ja tulee paljon halvemmaksi kuin alkoholin ostaminen kaupasta/Alkosta.