Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tekeekö kukaan omaa kotiviiniä?

Vierailija
06.05.2024 |

Tuleeko halvaksi?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä teen joskus, mutta yleensä teen ihan kiljua johon sitten pullottamisen yhteydessä lisään mehua makua parantamaan. Ja tulee paljon halvemmaksi kuin alkoholin ostaminen kaupasta/Alkosta.

Vierailija
2/13 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä teen joskus, mutta yleensä teen ihan kiljua johon sitten pullottamisen yhteydessä lisään mehua makua parantamaan. Ja tulee paljon halvemmaksi kuin alkoholin ostaminen kaupasta/Alkosta.

Kilju muuttuu maagisesti viiniksi kun siihen lisää tietyn määrän hedelmiä, marjoja tai viljatuotteita käymisvaiheessa. Tai näin ainakin oli ennen kuin kiljun tekeminen sallittiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on tehty salaisella reseptillä kotiviiniä viimeiset 20 vuotta. Melko suuritöinen homma. Jos yhtään lasket arvoa omalle työlle, eipä taida säästöä tulla.

Vierailija
4/13 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Meillä on tehty salaisella reseptillä kotiviiniä viimeiset 20 vuotta. Melko suuritöinen homma. Jos yhtään lasket arvoa omalle työlle, eipä taida säästöä tulla.

Rahallisesti säästö on kuitenkin aina todella merkittävä.

Vierailija
5/13 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauan viinin pitää käydä?

Vierailija
6/13 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennen tehtiin, jokus 1990-luvulla, ja joslus vielä 2000-luvun alussa.

Ei enää sen jälkeen.  Viini on nykyisin niin haloaa, että ne vkonlopun aterioiden viinit voi kevyesti ostaa Alkosta.

Ja silloin aikoinaan oltiiin nuorempia, ja niitä porukka tapaamisia enrmmän. Piti olla halpaa juotavaa kämpirn voileipien kanssa ja seurustelujuomana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kauan viinin pitää käydä?

Riippuu sokerin määrästä, lopullisesta alkoholipitoisuudesta, käymislämpötilasta ja jopa hiivan määrästä. Viikosta kahteen.

 

Vierailija
8/13 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Minä teen joskus, mutta yleensä teen ihan kiljua johon sitten pullottamisen yhteydessä lisään mehua makua parantamaan. Ja tulee paljon halvemmaksi kuin alkoholin ostaminen kaupasta/Alkosta.

Kilju muuttuu maagisesti viiniksi kun siihen lisää tietyn määrän hedelmiä, marjoja tai viljatuotteita käymisvaiheessa. Tai näin ainakin oli ennen kuin kiljun tekeminen sallittiin.



Seiuraksena armoton päänsärky. Oksentelu. Ripuli.  Vuorokausi pahassa kankkusessa petissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kauan viinin pitää käydä?

Riippuu sokerin määrästä, lopullisesta alkoholipitoisuudesta, käymislämpötilasta ja jopa hiivan määrästä. Viikosta kahteen.

6kg sokeria 2vko ja 14pros viini

 

Vierailija
10/13 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen tehnyt usein. Käytän valmispakkausta, siinä on selkeät ohjeet. Hauskaa hommaa! Pullotus on kohokohta. Siinä on samaa iloa kuin säilömisessä - ihana rivi itse tehtyjä lopulta. Aika vahvaa viiniä se kyllä on, eikä erityisen hyvää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

aina pulputtaa ja teen ihanaa tuotetta

Vierailija
12/13 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kilju on nopeampaa, halvempaa, parempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
07.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasvattaisin kotikukkaa jos se olisi sallittua. Voi olla että joku päivä alan kasvattaa omaan käyttöön oli laillista tai laitonta. Ei sitä kuitenkaan suomessa sallita tai laillisteta.