Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

En ymmärrä miksi puuro palaa niin helposti pohjaan. Miten se pitäisi keittää että ei jää kattilaan kiinni?

Vierailija
06.05.2024 |

Laitan kattilaan maitoa ja vettä ja hiutaleita ja levyn päälle. Tosi helposti palaa pohjaan. Miten se pitäisi keittää?

Kommentit (50)

Vierailija
1/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teflonkattila on uusavuttomille tehty keksintö, saa hiukan myrkkyä elimistöön samalla kun metallikauhalla kaapii.

Vierailija
2/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitää olla paksupohjainen kattila. Lämpöä pitää säätää alaspäin sen jälkeen kun alkaa kiehua ja varsinkin alussa pitää hämmentää pohjaa myöten, myös keittämisen aikana muutamaan kertaan.

Hieman helpommalla pääsee, jos laittaa ne ryynit likoamaan maitoon jo edellisenä iltana. Silloin riittää lyhyempi kiehautus, ei tarvitse keitellä niin pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos keittää veteen niin ei pala pohjaan vaikka olisi levy täysillä.

Vierailija
4/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen aina vaan nopeesti mikrossa, saa helpommin tiskattuu samantien myös sen kulhon mistä syö. Toki keittäen siit kyl tulee varmasti parempaa

Vierailija
5/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Matalalla lämmöllä tai koko ajan hämmentäen. Matalalla lämmöllä hautuen siitä tulee parempaakin.

Jos on hankalaa, niin hanki haude-/puurokattila.

Vierailija
6/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikrossa 4min ja anna hautua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitä pitää hämmentää jatkuvasti ja jos kattila on jo joskus ylikuumentunut niin polttaa aina pohjaan

Vierailija
8/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse keitän puuron vesi-kaurajuoma -seokseen, ei pala pohjaan minkäänlaisessa kattilassa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Matala lämpötila ja malttia niin ei tarvitse tehdä yhtään mitään, jos keittää maitoon puuron.

Maidoton ei pala pohjaan.

Vierailija
10/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haudekattilassa ei pala pohjaan. 👍

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksi keino estää pohjaanpalaminen on käyttää haudutuskattilaa. Teen siinä mm. riisipuuron. Siis aluskattilaan vettä kiehumaan ja päälle haudutuskattila. Ei tarvitse vahtia koko ajan. Sekoitus vain silloin tällöin. 

Vierailija
12/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita puurohiutaleet jo edellisenä iltana nesteeseen ja koko keksintö jääkaappiin. Sitten aamulla ei periaatteessa tarvitse kuin kuumentaa kun se ei vaadi hirveästi keittelemistä.

PS: Ei tarvitse teflonkattilaa, puuron voi keittää teflonpaistinpannussakin. Tulee nopeasti koska lämpenevää pinta-alaa on enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teflonkattila, ei pala pohjaan. Muovi/puukauhalla välillä sekoittaen.

Varmaan siitä kattilassa jotain irtoaa, mutta ei tästä elämästä kukaan selviä hengissä.

Vierailija
14/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maidossa se vika on. Se kuuluu lisätä vasta valmiiseen kaurapuuroon.

Siltikin sen voi polttaa pohjaan jos on hella liian kovalla/kansi päällä eikä sekoita, mutta se ei koidu ongelmaksi jos keittää niin että keittää kohtuu löysän puuron minuutin hiljalleen sekoitellen ja sitten sammuttaa levyn ja pistää kannen päälle ja 5min päästä on valmista.

Teflonkattila on hyvä jos aikoo maitoa keittää mutta itse en sellaista "kertakäyttöastiaa" edes omista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos keittää veteen niin ei pala pohjaan vaikka olisi levy täysillä.

Veteen keitetty puuro on rikos ihmisyyttä vastaan.

Vierailija
16/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jatkuvalla hämmentämisellä puurosta tulee helposti koostumukseltaan sitkeää. Jos ei omista induktioliettä, yksi hyvä keino on ensin kuumentaa neste kiehuvaksi, kipata sitten hiutaleet sekaan ja antaa hautua hetki kylmällä levyllä. Ei tarvi hämmentää, ja ellei nestettä ole tullut laitettua liikaa suhteessa hiutaleiden määrään, puuro on tuota pikaa valmis. Jos puuro ehtii jäähtyä liikaa, niin pidä hetki lämpimällä levyllä tai kuumenna mikrossa.

Vierailija
17/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saa kyllä olla mestari että polttaa puuron pohjaan. Poltat varmaan pussipuurokin lautasella pohjaan?

Vierailija
18/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siksi, koska teet sen maitoon ja maito palaa helposti pohjaan, jos jätät sen vahtimatta, kuten ilmeisesti teet. Maitoruokaa täytyy vahtia vieressä, sekoittaa ja säädellä lämpötilaa. Joko teet puurosi veteen tai sitten vahdit ja säädät, muuta tietä onneen ei ole.

Vierailija
19/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakkoko sitä on laittaa niin kuumaksi että kiehuu?

Mä laitan ensiksi nesteen kuumenemaan, sitten kun alkaa olla lähellä kiehumista niin levyä pari pykälää pienemmälle ja sitten hiutaleet mukaan sekoittaen. En anna kuplankaan vertaa kiehua.

Vierailija
20/50 |
06.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kattilan pohjaan voi sipaista voita tai öljyä.