Jos haluaa antaa tippiä ravintolassa, paljon sen tulisi olla?
Ulkomailla esim Keski-Euroopassa pyöristetään ihan pikkusummilla eli jos lasku on vaikka 27 e, niin pyöristetään 30. Ei sen suurempia summia. Mutta kun kaikki asiakkaat tekee sen, illan mittaan tienaa ihan hyvät tipit. Voiko Suomessa antaa jotain pari euroa myös?
Kommentit (16)
Sopiva osuus suomessa on 0%. Tarjoilijat saavat palkkaa tekemästään työstä.
Kyllä voi antaa ihan valinnaisen summan. Kolme euroa per lasku, joka on esimerkissäsi, ei ole mikään olematon summa. Jos ravintolassa syö päivässä vaikka 50 ihmistä ja jokainen pyöristää laskua ylöspäin kolmella eurolla, se on vuodessa sellaiset 50 000 euroa henkilökunnalle.
Ravintolassa älä tippaa kokkia tarjoilijan välityksellä - ne rahat jäävät aina jonnekin matkalle...
Jos ap ei tiedä kuinka toimia niin jätä vaikka tonni son hyvä raha,
Vierailija kirjoitti:
Jos ap ei tiedä kuinka toimia niin jätä vaikka tonni son hyvä raha,
Saturainenkin käy.
Vierailija kirjoitti:
Ravintolassa älä tippaa kokkia tarjoilijan välityksellä - ne rahat jäävät aina jonnekin matkalle...
Enpä ole koskaan nähnyt tilannetta, että henkilö menisi ravintolan keittiöön tippaamaan henkilökohtaisesti kokkia.
Ja kyllä Suomessa saa ihan vapaasti tipata. Useamman kerran olen jotain jättänyt pöytään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos ap ei tiedä kuinka toimia niin jätä vaikka tonni son hyvä raha,
Saturainenkin käy.
Ei riitä, jos ei tiedä kuinka toimia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos ap ei tiedä kuinka toimia niin jätä vaikka tonni son hyvä raha,
Saturainenkin käy.
Ei riitä, jos ei tiedä kuinka toimia.
Oletteko vaikkapa 18-vuotiaana vain kaiken tienneet? Mitään ei voi muilta kysyä? Tieto vain jostain saadaan ja sitten ilkutaan tietämättömiä? Hyvää sivistystä? Itse en ollut ravintolassa syömässä vanhempieni kanssa koskaan. Ei neuvottu mitenkään tällaisissa.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä voi antaa ihan valinnaisen summan. Kolme euroa per lasku, joka on esimerkissäsi, ei ole mikään olematon summa. Jos ravintolassa syö päivässä vaikka 50 ihmistä ja jokainen pyöristää laskua ylöspäin kolmella eurolla, se on vuodessa sellaiset 50 000 euroa henkilökunnalle.
Suomessa hyvin nuukasti tipataan. Ehkä joka kymmenes jättää pikkukolikot. Jotkut tippaa runsaammin mutta se on harvinaista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos ap ei tiedä kuinka toimia niin jätä vaikka tonni son hyvä raha,
Saturainenkin käy.
Ei riitä, jos ei tiedä kuinka toimia.
Oletteko vaikkapa 18-vuotiaana vain kaiken tienneet? Mitään ei voi muilta kysyä? Tieto vain jostain saadaan ja sitten ilkutaan tietämättömiä? Hyvää sivistystä? Itse en ollut ravintolassa syömässä vanhempieni kanssa koskaan. Ei neuvottu mitenkään tällaisissa.
Voi sun lapsuuttasi ja elämää. Matkan varrella voi oppia kaikenlaista, jos uskaltaa lähteä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos ap ei tiedä kuinka toimia niin jätä vaikka tonni son hyvä raha,
Saturainenkin käy.
Ei riitä, jos ei tiedä kuinka toimia.
Oletteko vaikkapa 18-vuotiaana vain kaiken tienneet? Mitään ei voi muilta kysyä? Tieto vain jostain saadaan ja sitten ilkutaan tietämättömiä? Hyvää sivistystä? Itse en ollut ravintolassa syömässä vanhempieni kanssa koskaan. Ei neuvottu mitenkään tällaisissa.
Voi sun lapsuuttasi ja elämää. Matkan varrella voi oppia kaikenlaista, jos uskaltaa lähteä.
Miten oppii matkalla tipeistä? Kysymällä viereisistä pöydistä?
Ei kukaan vastaa, kun eivät osaa vastata, miten oppii matkoilla tipeistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos ap ei tiedä kuinka toimia niin jätä vaikka tonni son hyvä raha,
Saturainenkin käy.
Ei riitä, jos ei tiedä kuinka toimia.
Oletteko vaikkapa 18-vuotiaana vain kaiken tienneet? Mitään ei voi muilta kysyä? Tieto vain jostain saadaan ja sitten ilkutaan tietämättömiä? Hyvää sivistystä? Itse en ollut ravintolassa syömässä vanhempieni kanssa koskaan. Ei neuvottu mitenkään tällaisissa.
Voi sun lapsuuttasi ja elämää. Matkan varrella voi oppia kaikenlaista, jos uskaltaa lähteä.
Miten oppii matkalla tipeistä? Kysymällä viereisistä pöydistä?
Matkalla? En sitten tiedä miten ihmiset yleensä toimii mutta kai on tapana vähän ottaa selvää etukäteen millaisia käytäntöjä missäkin [maassa] on? Kulttuurisista tavoista ym. käytännöistä?
Suomessa ei tarvitse tipata.